Reklama

Crosshair

Zaczęty przez MaciekK, 13-09-2009, 02:43:20

MaciekK

Czyli noz, ktory rozni sie od Currahee Double Edge dwoma rzeczami:
- zbrocze po srodku klingi (jak w Nemesis) - w Currahee go nie ma,
- stal (w Crosshair to s30v, a w Currahee D2).

Obie krawedzie gladkie, albo obie combo. W sklepie 250$.

Sa tez w kamuflazach.

Multicam:

Digital ACU (to bardzo rzadki wariant):

Pozdrawiam,
MaciekK

kangoo

Wersja podwójnie ząbkowana to normalnie KILLl'EM ALL

Przerost taktyczności w typowo hamerykańskim stajlu ,nawet nawet do straszenia moherków . Innych sensownych zastosowań dla siebie nie widzę . No może sprawdziłby się w warsztacie gdyby góra nie była combo a tylko z ząbkami bez KT i kawałkiem miejsca na batonowanie , a dół tylko plain .

Esthan

Jak dla mnie to słodki i zabawny jest :D

Vercengetoryx

Jakby klinga miała 12" to chciałbym go mieć :)

mathu

Powiem tak - sam nożyk przekomiczny i traktuję go w kategorii żartu, ale... odżyła nadzieja że poza OTF-ami MT powróci do produkcji folderów.

pecado

curahee był kontrowersyjnej urody, a to coś jest jego parodią :special:

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Pitt

Ostrze zajebiste  8D
Tylko mogli go "zesztyletowić" i dać inną rękojeść.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

kabaddon

Ten digital camo idealne biurowe EDC  8D Podwójne ząbkowanie jest logiczne, pewnie lepiej tnie turbany  :shy:

Well Long Tall Sally she's built for speed, she's got everything that Uncle John need

apoc

Do hipertaktycznego kłucia terrorystów w rzyć? :rzyga:

Weapon unused is a useless weapon.

mathu

Najlepsze jest to zbrocze z dziurkami :*

cubix

Zauważyłem jedną rzecz... mianowicie Currahee miały rękojeści z mikarty, a te tutaj to jakiś odlew wtryskowy - każda ma ślad po wlocie na czole koło loga...  :special:

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

apss

a ja durny zastanawialem sie, co to za babol ;)  - swoja droga jaki problem to oszlifowac ???
tak, te mikarciane maja troszke inne R-ki tez i minimalnie inny ksztalt, podejrzewam, ze po tym, jak sie rozstali z poddostawca zwyklych Currahee  zmienili technologie  ( bo wtryski tansze sa ;) )

zmiana pochewki chociaz na plus jest, bo poprzednia byla niespecjalnie zaprojektowania - przy wkladaniu noza przecinaly/nacinaly sie paski mocujace....

tyle, ze noz jeszcze bardziej obrzydliwy, niz stare Currahee tanto  ;>

daj mi bussiaka na dobranoc ;)

sprzedam  noze

petelicki

Chyba nie da się bardziej Tacticalowego noża zrobić: obusieczny, obuzębny i do tego w Multicamo :-), o szpanerskim zbroczy nie wspominając....

"Kiedy ty odpoczywasz, twój przeciwnik trenuje"

"Cała rzecz polega jedynie na tym, że kiedy chcesz zarąbać na śmierć swego wroga, masz ciąć tak, by ten zginął, bynajmniej nie biorąc sobie za cel tego, jaki ma być cios: mocny czy słaby." - Miyamoto Musashi, Gorin no Sho - Zwój czwarty: Krąg Wiatru

pecado

Cytat: petelicki w 14-09-2009, 13:19:41

Chyba nie da się bardziej Tacticalowego noża zrobić: obusieczny, obuzębny i do tego w Multicamo :-), o szpanerskim zbroczy nie wspominając....

brakuje przecinaka do drutu kolczastego, łomu do otwierania skrzynek z amunicją, ale mają to nadrobić w następnej wersji ;)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

wojtas13

Może i jest niepraktyczny, ale mi się podoba. Przynajmniej ma moje proporcje.
Chyba już nas Microtech wcześniej przyzwyczaił, że nie ma co szukać sensu w ich nożach  ? ;)

Crusader Forge/Trident Knives addict.

Seeker.

www.acousticblades.pl

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001627722838

petelicki

Cytat

brakuje przecinaka do drutu kolczastego, łomu do otwierania skrzynek z amunicją, ale mają to nadrobić w następnej wersji wink

Pewnie będzie bedą dołączone do wersji Limited Elite Special Forces Tactical  za jedyne 3000$  :D

"Kiedy ty odpoczywasz, twój przeciwnik trenuje"

"Cała rzecz polega jedynie na tym, że kiedy chcesz zarąbać na śmierć swego wroga, masz ciąć tak, by ten zginął, bynajmniej nie biorąc sobie za cel tego, jaki ma być cios: mocny czy słaby." - Miyamoto Musashi, Gorin no Sho - Zwój czwarty: Krąg Wiatru

apss

eee tam, napewniej wkrotce  beda dostepne zestawy DIY, czyli gole blanki na Ebayu za 10-20$ :)

sprzedam  noze

wojtas13

A na drugi rzut oka, to siedząc w pochwie, może służyć za wisełko do taktycznego pontonika. I to całkiem efektywnie.

Crusader Forge/Trident Knives addict.

Seeker.

www.acousticblades.pl

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001627722838

zagajnik

Zastanawiam się czemu mają służyć powyższe komentarze? Czy nie aby udowadnianiu samym sobie, że "tak nielubie noży MT, że aż muszę to wyartykułować w formie nie merytorycznego szyderstwa" ?
Panowie, jak ja nie lubię noży innych marek to poprostu "przechodzę obok".
I aby nie było, nie mam nic przeciwko krytyce, jedynie dziwi mnie, że na forum wielbicieli noży, w dziale miłośników konkretnej firmy jedziecie po danym modelu tejże firmy jak po "burej suce", wyzłośliwiając się BEZ SENSU.

PZDR    Jacek

apss

och, ja je akurat lubie ;)  i do tego mam Currahee (i kilka innych MT) ;> co nie oznacza, ze wszystko co zrobi Marfione musi mi sie podobac ;)

sprzedam  noze

SMF spam blocked by CleanTalk