Reklama

Sebenza na rybach

Zaczęty przez paskud pomorski, 15-09-2009, 18:50:19

paskud pomorski

Lubię soldiery, pioneery i inne farmery.

wojtas13

CPR!!!!!!!

Catch - Photo - Release.

Szkoda rybki.

Crusader Forge/Trident Knives addict.

Seeker.

www.acousticblades.pl

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001627722838

michalwalc

Ale piękna rybka, co to, bo się nie znam?
Fotka też mi się podoba, mógłbys podesłac fotke w większym formacie na tapetke ;>
Pozdrawiam.

cygant

Tak, piękny pstrąg potokowy.. Tylko dla czego złowiony i zabity (!) w okresie ochronnym , który pstrag ma od września. :badass: :badass: :]

rotpin

Cytat: cygant w 16-09-2009, 17:38:00

Tak, piękny pstrąg potokowy.. Tylko dla czego złowiony i zabity (!) w okresie ochronnym , który pstrag ma od września. :badass: :badass: :]

A sprawdziłeś EXIFy?

Fajna fotka, podoba mi się.

Mario

Fajna fotka, dobry nóż.

Esthan

IMO to to się ledwie do atelier nadaje.

Rybka to jeszcze jakoś wygląda, ale to jest knives.pl a nie fishing.pl

RNL

chyba, że to jest spóźniona fota na konkurs o filetowaniu

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

wojtas13

Fotka zła nie jest. Ma taki retro reportażowy klimat.

Crusader Forge/Trident Knives addict.

Seeker.

www.acousticblades.pl

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001627722838

Trollsky

Cytat: Esthan w 16-09-2009, 18:15:14

IMO

Rybka to jeszcze jakoś wygląda, ale to jest knives.pl a nie fishing.pl

teraz to juz sie bezsensownie przypierdalasz ;)
Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Esthan

E tam, jako zdjęcie ryby to w sumie nie jest złe (znaczy nóż psuje całkiem niezłe tło).

Ale jako zdjęcie noża jest kiepskie. Ani ostrości nie ma sensownej, ułożenie w kadrze średnie także
ryba walczy z nożem o prymat, nóż się nie wyróżnia jakoś od tła, już nie mówiąc o tym że tekstury
ostrza brak przez odbicia...

paskud pomorski

Pstrąg złowiony w Norwegii, którego zaprosiłem na kolację. W exifach można znaleść wiele informacji, jak choćby że złowiony w sierpniu, że fota zrobiona wieczorem, ze 1/20s itd. Oczywiście zdjae sobie sprawę, że to nie jest fota na konkursy, lecz surowa, z terenu, bez lampy, bez ustawiania blend, układania na stole bezcieniowym, asystenta od softboxa, wizażystki... Ot po prostu sebenza zrobiła swoje i zrobiłem fote. Nie ma w tym żadnych podprogowych przekazów, żadnych katalogowych ambicji. Zwykłe zanotowanie sytuacji. Widać, że ryba w walce obwiązała się żyłką, widać, że w łancuchu pokarmowym przechodzi w inne miejsce i widać, że gigant to nie był. Taki ponad czterdziestak - w sam raz do wędzarki. Krew jeno spłukałem - moje poczucie estetyki tego miejsca (kamienia) nie pozwoliło na jej focenie. Sebenzą patroszyć się da, fileta zrobić od biedy również, ale do skórowania polecam typowy nóz do filetowania. Na dokładkę jeszcze może takie:

Lubię soldiery, pioneery i inne farmery.

cygant

Źle sprawdziłem, mój błąd- przepraszam .Źle mi się kojarzą zdjęcia rozprutych potokowców we wrześniu i zbyt pochopnie wyjechałem z tekstem bez DOKŁADNEGO sprawdzenia daty.

SMF spam blocked by CleanTalk