Reklama

Kozik

Zaczęty przez kroko, 17-09-2009, 10:45:36

kroko

Taki trochę ekperymentowy,bo i klinga dostała nowatorską powłokę i w pochewce jest wstawka z ABS,a i kształt taki trochę jak nie mój.
Stal to D-2 ,a okładki to wiadomo z czego.
Cały 190 mm,klinga 90 x 25 x 4 mm.
Przepraszam za fotki ale nie umiem ,no nie umiem.

Esthan

Fajnie to wyszło.

Pavulon

Nożyk zajebisty , pochewka mnie nie porywa  ;) może dlatego że malowana  :question:
Co to za experyment z tą powłoką na klindze  :question:

mnicha

Cytat: kroko w 17-09-2009, 10:45:36

..,bo i klinga dostała nowatorską powłokę ...

bardzo fajny nożyk Ci wyszedł.

Każdy ma swój odchył, i nie ma co o tym dyskutować.

kroko

Pochewka nie jest malowana,błyszczy sie bo nie do końca wyschła po takim preparacie do skór.A powłoka to przemysłowa oksyda,węglowe stale barwi na głęboko czarny kolor,a D-2 skoloryzowało na szaro z ciekawie zaznaczona pasmowością.

R.U.M.C.

Bardzo, bardzo fajny nóż. Klinga, rękojeść, podciącia wszystko stanowi zgraną całość podkreśloną rekojeścią z duszą. Chciałem coś marudzić na temat dupki ale w takim projekcie szersza absolutnie byłaby zbędna.

topek

Ten ksztalt to ja juz gdzies widzialem, ale nie pamietam gdzie.
Jest swietny 8D 8D
Bardzo ale to BARDZO mi sie podoba :slini:

kroko

Topek,wiem gdzie go widziałeś  ;) ale jak popatrzysz to wszystko już było,w temacie pod tytułem nóż nic nowego się nie wymyśli,cokolwiek zaprojektujesz i zrobisz to za chwilę okazuje sie że przed tobą już ktoś to wymyślił i zrobił.

Ypoznan

Świetny nożyk Krzysiu! :)

Ponieważ "Ypoznan" w konwersacji brzmi tak jakoś bardzo oficjalnie, dopuszczam także: Januszku, Jasiu, Jachu i inne miłe określenia. ;)

http://www.navaja.pl/

kezsel

Bardzo  mi sie to podoba ,,wiadomo z czego,, da sie kawałek załatwić? a nożyk jak zwykle piękny i klimatyczny 8D

topek

Cytat: kroko w 17-09-2009, 14:31:09

Topek,wiem gdzie go widziałeś  ;) ale jak popatrzysz to wszystko już było,w temacie pod tytułem nóż nic nowego się nie wymyśli,cokolwiek zaprojektujesz i zrobisz to za chwilę okazuje sie że przed tobą już ktoś to wymyślił i zrobił.

AMEN :D
Prawde powiedziawszy, to sam sie zastanawiam jak to zrobic , zeby bylo podobnie ale po mojemu :)

Adski

No i eksperyment udany  :D piękny nożyk wyszedł.
Oksyda fajny efekt dała.

...

Silurus

Linia noża uwodzi zwiewnością... wyraźny deseń dodaje szlachetności = naprawdę czarujący kozik.

Pozdrawiam.

Trudno powiedzieć dlaczego, ale ofiara hipnotycznie urzekającego majestatu pustyni, kosmicznej pustki i martwej ciszy, tak głębokiej, że słychać własny oddech i bicie serca, nie ma innego wyboru: nie oprze się wyzwaniu i w poszukiwaniu absolutu dodającego życiu smaku, zawsze tam wróci.

Piniolski

Tak jak przedmówcy. Naprawdę jest znakomity. Ma piękną linię i to coś. Szkoda, że nie będzie Cię w sb. Chętnie zobaczyłbym na żywo.

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

kroko

Nie zobaczył byś  :D.Jutro jedzie do nowego domu.

SMF spam blocked by CleanTalk