Reklama

Po wakacyjnej przerwie..... ciąg dalszy ostrości

Zaczęty przez upj, 18-09-2009, 20:40:06

upj

Kawałek Takefu Suminagashi  przy sprzątaniu wpadł mi w ręce i wystrugałem następne "golidełko" . Okładki z rogu jelonka . Nity delikatniejsze tym razem wyszły . O składzie stali nie będę się rozpisywał .... jedno co napiszę to to że przetestowana goli fajnie  :shades:

tu fajniej widać warstewki .... to ciemne to rdzeń z "white Steel" zahartowany daje ciemny kolor po trawieniu  :)

Sugestie z czego pochewka i obszycie rączki paska do podostrzania .....mile widziane  :shades:

Barni

moda na brzytwy nastała a coraz mniej noży sie widuje troche to smutne... co nie zmienia faktu że zajebista jest i świętnie wykonana

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------
Poroże jelenia z różą kupie!!!

Pitt

Cytat: upj w 18-09-2009, 20:40:06

Sugestie z czego pochewka i obszycie rączki paska do podostrzania .....mile widziane  :shades:

Kapitalnie wyszła.
Pochewka - widziałbym drewno.
Obszycie... Kangur?
Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

upj

Cytat: Barni w 18-09-2009, 20:47:36

moda na brzytwy nastała a coraz mniej noży sie widuje troche to smutne... co nie zmienia faktu że zajebista jest i świętnie wykonana

Poczkaj  ;> jak z Grecji wrócę z nowym zapasem oliwkowego drewienka ...... :P a i materiał na głowienki dziś doszedł ....dzięki  Norbert  :D

upj

Cytat: Pitt w 18-09-2009, 20:51:50

Kapitalnie wyszła.
Pochewka - widziałbym drewno.
Obszycie... Kangur?

Drewno obszywane Kangurem ....hmmmm .....wyzwanie nieczego sobie  :special:

cienkun

Piękna. Brzytwa dla trapera.
Moje subiektywne odczucie, że widziałbym tu białe nity. Te żółte jakoś mnie rażą tutaj.

.

upj

Cytat: cienkun w 18-09-2009, 21:12:23

Piękna. Brzytwa dla trapera.
Moje subiektywne odczucie, że widziałbym tu białe nity. Te żółte jakoś mnie rażą tutaj.

Miedź jest bardziej "traperska" "białe " to tylko srebro lub "zielaz" a ten rdzewieje  :( niby brzytewka też rdzewna ale nit kłopotliwszy w "olejowaniu"  :(

dodane .... po namyśle .... :?
w sumie patrząc na pozycje w szeregu elektrochemicznym miedź daje bardziej korozyjne ogniwo wynikające z różnicy potencjałów w połączeniu  z żelazem niż miękkie żelazo , ale nie dzielmy włosa na czworo ...jak jest do ogolenia !!!!! :)

Pitt

Iee tam, rdzewna. Sruminagacie (copyrights by Krug) ma rdzewny rdzeń jeno. Reszta nie dość, że się nie hartuje to jeszcze rdzewieć nie chce.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

upj

Cytat: Pitt w 18-09-2009, 21:30:20

Iee tam, rdzewna. Sruminagacie (copyrights by Krug) ma rdzewny rdzeń jeno. Reszta nie dość, że się nie hartuje to jeszcze rdzewieć nie chce.

Spoko rdzewieje  :shy: ale prawda rdzeń szybciej jako mający duszę !!!!

killrathi

śliczna rzecz.
Ale powiedz mi jedno - czy sam jeleń nie jest zbyt kruchy? Bo wydaje mi się, że nie ma nic pod nim?

karud

Cytat: killrathi w 18-09-2009, 22:06:04

Ale powiedz mi jedno - czy sam jeleń nie jest zbyt kruchy? Bo wydaje mi się, że nie ma nic pod nim?

A co bedziesz nia rąbał??? Bo na rękojeść brzytwy to na pewno wystarczy  :D

zapraszam do sklepu www.birkashop.pl

жизнь, как посмотришь с холодным вниманьем вокруг –
такая пустая и глупая шутка...

upj

Cytat: killrathi w 18-09-2009, 22:06:04

śliczna rzecz.

Cytat: karud w 18-09-2009, 22:25:50

A co bedziesz nia rąbał??? Bo na rękojeść brzytwy to na pewno wystarczy  :D

Jak Karud pisał ......twardość ......sprężystość w normie na okładki brzytewki starczy ...z zapasem ..... :P

kezsel

Czy potrzebujesz kogoś do sprzątania? :D fajne materiały znajdujesz  :D piękna robota, jak zwykle. :slini: A co ze skandynawkami?

upj

Cytat: kezsel w 18-09-2009, 22:58:01

.............A co ze skandynawkami?

Od dziś urlop pełne dwa tygodnie  :D a po powrocie zobaczymy  :shades:

kali

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

RNL

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

upj

Cytat: kali w 19-09-2009, 08:23:05

czy szlif nie powinien być głębszy?

Mam parę brzytew o różnych profilach i różnej głębokości szlifu . Solingena są głębsze, rosyjskie płytsze . Głębokość szlifu tej mieści się pośrodku . Więcej o profilach brzytew tu
http://www.do-drewna.pl/brzytwy/

upj

kali

Cytat: upj w 19-09-2009, 08:53:48

Mam parę brzytew o różnych profilach i różnej głębokości szlifu . Solingena są głębsze, rosyjskie płytsze . Głębokość szlifu tej mieści się pośrodku.

czytałem, że starsze brzytwy mają bardziej płaski szlif (postęp technologiczny?).
trudno mi ze zdjęcia oceniać, ale ta wygląda na starą technologię ;) nie ma tych kilku mm bardzo cieniutkiej głowni przy ostrzu.

trochę więcej o brzytwach ;) http://www.en.nassrasur.com/razorcentral/archraz4.html

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

upj

SMF spam blocked by CleanTalk