Reklama

Brudas czyli camper bowie

Zaczęty przez Barni, 22-09-2009, 12:59:13

Barni

Witam wszystkich, kolejny z serji nożyków które po wzieciu do ręki pytają złowieszczo "zniszczmy coś?" po czym następuje niczym nie skrępowane "OK :D "

stal : 50hs
Hartowanie selektywne : 54/56 hrc (można strugać gwoździe)
rękojeść : poroże, skóra, brąz

wymiary :
długość cł. : 39cm
klinga : 24cm w tym ostrza 21cm
grubość 5mm

a teraz wady podczas zaklepywania trzpienia przekrzywił sie jelec i nie jest pod kątem prostym do klingi pojawiła sie też szparka widoczna na zdjęciach :( , kolejna wada to waga 600 gram no poprostu czuć go w łapie... inne drobne wady widać na fotkach

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------
Poroże jelenia z różą kupie!!!

porcelanowy

POwitoł

Cytat: Barni w 22-09-2009, 12:59:13

kolejna wada to waga 600 gram no poprostu czuć go w łapie... inne drobne wady widać na fotkach

Wada? Polemizowałbym :] :)
Taki zawijaśny jelec to nie moja brosza, ale całość mi się podoba :)
Klinga... no mniamuśna jest :D

R.U.M.C.

Bardzo mi się podoba, klimat rzeczywiście destroy'erski a waga 600gr stawia go w wadze ciężkiej i raczej zachęca do prób siłowych. Jelec bardzo mi pasuje i daje wrażenie, że można mu całkowicie zaufać.

topek

Aaaaale kosa 8D
Bardzo fajny :slini: I ta "klamka" bardzo mi odpowiada :) a to ze sie przekrzywila ? - Sam bardzo dobrze wiesz co nalezalo lepiej dopasowac :)
Gratki Barni - Bardzo fajne nozydlo :slini:

Pavulon

Wyszedł Ci świetny Massakrator  :D Małe błędy może da się naprawić.. jakiś drut ozdobny w szparkę  ;P

Siaj

Według mnie nóż jest świetny, choc osobiście widziałby mi się krótszy jelec,
ogólnie bardzo mi sie podoba, gratuluję

Szlifierka kątowa Twoim najlepszym przyjacielem
•---/•/•••/•-••/••//•--•/---/-/•-•/•-/••-•/••/•••/--••//-/---//•--•/•-•/--••/•/-•-•/--••/-•--/-/•-/-•-•//--/•-/•••/--••//--••/•-//-••/••-/--••/---//•--/---/•-••/-•/•/--•/---//-•-•/--••/•-/•••/••-//

karud

A mnie by sie widziało przedłużenie jelca nad grzbiet głowni i zrobienie pełnej "S-guard", szczegolnie że rekojeść przy jelcu jest węższa od głowni i w tej chwili gora wygląda troszkę dziwnie  :D

zapraszam do sklepu www.birkashop.pl

жизнь, как посмотришь с холодным вниманьем вокруг –
такая пустая и глупая шутка...

gerard36856

fajny jest przeciezr. mi akurat nie podobaja sie okladki z jeleni i pochodnych.
zmien na jakies drewno i bedzie piekny:)

chyba ze inni lubia poroza. to nie zmieniaj.
uzywaj go az do konca.

ej jaka wielgachna klinga.24 cm o kurde

Mój błysk przebije ciemności, moja jasność mroki rozproszy.

Barni

Cytat: karud w 22-09-2009, 20:02:45

A mnie by sie widziało przedłużenie jelca nad grzbiet głowni i zrobienie pełnej "S-guard", szczegolnie że rekojeść przy jelcu jest węższa od głowni i w tej chwili gora wygląda troszkę dziwnie  :D

i tak miało być jak piszesz ale ilość materiału mie ograniczyła :( wogóle materiałowo jestem bardzo ograniczony i ogólnie robie z tego co uda mi się znaleźć

co do poroża, ja bardzo lubie chwyt pewniejszy niż przy toxiku a i wizualnie mi sie podoba
rozmiarowo klinga niejest aż tak wielka, na forum już większe sie przewijały...

dziękuje wszystkim za opinie i komentarze

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------

glon

Ale super mordulec  8D bardzo mi sie podoba, tylko kawałek jelca bym ucioł  ;P

pecado

Gdyby nie padlina na rękojeści "kupiłbym" go jak jest, bo oprócz materiału okładzin pasuje mi w nim wszystko :]
Zajefajny jest, a co do powyższego to nie przejmuj się, ja po prostu nie znoszę poroża. Bardzo. ;)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Dexameth

Tak. Duże noże fascynują ludzi z miasta. Nawet pęknięty jelec mi nie przeszkadza . Fajny nóż  :)

Zawsze jest gdzieś piękny poranek , nawet w dniu naszej śmierci .

obol

mi sie podoba dokladnie tak jak jest. Fakt, ze przydala by sie S garda, ale trudno. Klimat ma, a to najwazniejsze  :D

oto ja, czyli brzydki, zły i szczery...

http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,57901.msg149059.html#msg149059 - moj skladzik
34 PCK od 20 naszych Makerow :D

Barni

Cytat: Dexameth w 22-09-2009, 23:00:31

Tak. Duże noże fascynują ludzi z miasta. Nawet pęknięty jelec mi nie przeszkadza . Fajny nóż  :)

jelec nie jest pęknięty tylko jest szczelina między nim a głównią :(
Cytat: pecado w 22-09-2009, 22:48:58

Gdyby nie padlina na rękojeści

jaka padlina?  :dodge: poroże znalezione po rykowisku, widocznie już mu potrzebne nie było
---------
--------

Ataman

Mnie się tylko rękojeść nie widzi. Cepelią zalatuje.

Robię to co lubię i lubię to co robię.
https://biuro-partner.com/?rodo=ok

pecado

Cytat: Barni w 22-09-2009, 23:28:59

jaka padlina?  :dodge: poroże znalezione po rykowisku, widocznie już mu potrzebne nie było

To takie obraźliwe określenie na poroże, które jakoś się u nas przyjęło ;)

W ogólności moje zastrzeżenia sprowadzają się do

Cytat: Ataman w 22-09-2009, 23:34:31

Mnie się tylko rękojeść nie widzi. Cepelią zalatuje.

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Pavulon

Padlina  :question: cepelia  :question:  ;>
Porożaki są dla twardzieli , to natura dyktuje formę a maker dzieki swym
umiejętnościom łączy to ze stalą . ;)
Tak trzymaj  :) Nożysko z charakterem

karud

Cytat: Paw_ulon w 23-09-2009, 09:23:56

Padlina  :question: cepelia  :question:  ;>
Porożaki są dla twardzieli , to natura dyktuje formę a maker dzieki swym
umiejętnościom łączy to ze stalą . ;)

Ale tu część osób ma jakiś niczym nie uzasadniony uraz do poroża ... czyżby jakieś freudowskie skojarzenia  ;P ;>
zapraszam do sklepu www.birkashop.pl

жизнь, как посмотришь с холодным вниманьем вокруг –
такая пустая и глупая шутка...

Ataman

Cytat: karud w 23-09-2009, 12:57:59

Ale tu część osób ma jakiś niczym nie uzasadniony uraz do poroża ... czyżby jakieś freudowskie skojarzenia  ;P ;>

Nie miałem i nie chce :D, ale widzę, że niektórzy lubią, a inni się przyzwyczaili :D
sory za oftop, ale nie mogłem się powstrzymać
Nóż mi się podoba, ale rękojeść jakoś tak bardziej na Krupówki pasuje, tam znika w tłumie :shades: (tak dla mnie oczywiście) :special:

Robię to co lubię i lubię to co robię.
https://biuro-partner.com/?rodo=ok

RNL

Cytat: Barni w 22-09-2009, 23:28:59

jaka padlina?  :dodge: poroże znalezione po rykowisku, widocznie już mu potrzebne nie było

jak po rykowisku znalazłeś poroże, to rzeczywiście nie było jeleniowi już  potrzebne bo się musiał przenieść do krainy wiecznych łowów. Zrzucają w lutym-marcu, a rykowisko jest teraz...
ad pecado- no właśnie, knives ma swoje trendy, nie zawsze uzasadnione antypatie itd. Oczywiście jest to kwestią gustu czy ktoś chce poroże czy G10, ale przecież to właśnie drewno i poroże było typowym, tradycyjnym materiałem na okładziny. Ach jak mi się marzy trapper z porożem na okładzinach, albo inny, stricte myśliwski scyzyoryk z tymże materiałem...
,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

SMF spam blocked by CleanTalk