Reklama

MIST, SKEPTIC i o powłoce słów kilka...

Zaczęty przez cubix, 18-08-2009, 02:13:43

cubix

I taki projekcik, być może na bardzo niedaleką przyszłość  :dodge: :D Wariacja na temat 7calowego robola ;)

Jeszcze 2gi wariant rękojeści...

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

Szabas

Cytat: cubix w 18-08-2009, 02:13:43

I taki projekcik, być może na bardzo niedaleką przyszłość  :dodge: :D Wariacja na temat 7calowego robola ;)

Porzućcie wszelką nadzieję. Zaklepany jest...;)

Właśnie o to chodziło Kuba. Odpalaj warsztat!

Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

maba

Zajebisty!! Ale zamiast czterech, wolałbym trzy bez pinów.

cubix

Cytat: maba w 18-08-2009, 02:25:18

Zajebisty!! Ale zamiast czterech, wolałbym trzy bez pinów.

To tylko roboczo rozrysowane, 3 śrubki i otwór na linkę.

maba

Wiem, dlatego piszę, że zamiast pinów trzy otwory (jak w 2C) i nie trzeba dodatkowego na linkę. Drugi wariant wyglądowo lepszy, ale to podcięcie w pierwszym wydaje się wygodniejsze ;-)

Szabas

Cytat: cubix w 18-08-2009, 02:13:43

..że głownia bez powłoki, to luz, ale gdzie ty takie białe G10 załatwisz, to ja już kur.. nie mam pojęcia. :D ;)
Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

pecado

Zgadzam się z mabą - trzy "dziurki" w okładzinach max. Jeśli chcesz śruby i dziurkę to zrób dwie pierwsze skręcane, to trzecie wywal, a ostanią zrób z pinem rurkowym, który będzie pełnił taką funkcję jak zaplanowałe.
Poza tym projekt przezajefajny, tylko nie dawaj białego G10 - poczytaj przeboje Szczerbiaka z tym materiałem i pomyśl czy na pewno masz zacięcie przez to przechodzić. A efekt będzie jak w Nemesisie - mydło :D

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

wojtekn

strasznie fajny projekt!
nie wspominam o reszcie ktora jest zwyczajnie fajna :)

NIE ROBIE NOZY NA ZAMÓWIENIE
koń roboczy nie musi być uwalony gównem po samą grzywę, żeby był roboczy[pecado]
Cytat: Dagorn w 10-05-2006, 08:55:16
Nie każdy chce żeby jego wiedza (i niektóre kruczki podnoszące jakość i estetykę) wyszła, że tak napiszę - na jaw!

Szabas

Panowie, luzik. Z tym białym G10 to raczej joke.  ;-) Co do ilości śrub, to raczej obstawiam 3+1 na linkę. Przeca to nóż-wół będzie... Tja.

Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

pecado

I dlatego że nóż-wół ma wyglądać jakby wspomnianemu spod ogona wypadł? ;> Skoro można coś poprawić to warto, zwłaszcza że chodzi o drobiazg, który daje spektakularny efekt - 2+1 byłoby wg mnie optymalne i ch. ;P

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Fred

Przy 7-calowcu do roboty sugerowałbym raczej rękojeść mniej wymuszającą określony chwyt, czyli raczej tak jak na tym drugim renderze.

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

Pillnitz

:slini:  8D
Druga rękojeść IMO i wygodniejsza i ładniejsza zarazem. Do tego 3 (  ;> ) piny rurkowe, np. coś takiego jak popełniłeś przy Haunterze i będzie ślicznie  ;P

* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

wojtekn

Cytat: Fred w 18-08-2009, 11:32:53

Przy 7-calowcu do roboty sugerowałbym raczej rękojeść mniej wymuszającą określony chwyt(...)

+1      jesli chodzi o ogolne zasady projektowania
(wyjatek stanowia tylko 10 calowce robione w jednym wiadomym celu dla jednej wiadomej łapki)
NIE ROBIE NOZY NA ZAMÓWIENIE
koń roboczy nie musi być uwalony gównem po samą grzywę, żeby był roboczy[pecado]
Cytat: Dagorn w 10-05-2006, 08:55:16
Nie każdy chce żeby jego wiedza (i niektóre kruczki podnoszące jakość i estetykę) wyszła, że tak napiszę - na jaw!

Szabas

Cytat: maba w 18-08-2009, 20:56:00

Pewnie tam, gdzie i recenzje cubixowych noży.. :P

Nie uzależniałbym jednego, od drugiego. ;)

Tak się właśnie zastanawiam, czy ponad miesięczne posiadanie i używanie noża custom, upoważnia do podzielenia się wrażeniami
i wystawienia o nim opinii. :? :D

Co do rękojeści tego siedmiocalowca..
Jeśli projekt zostanie "klepnięty" i Kuba odpali machinę w celu dania mu życia,
to raczej zostaniemy przy pierwszej opcji, czyli tej:

Bo:
A) Taka, podoba mi się bardziej.
B) Nóż Kuby - ORB, którego jestem dumnym posiadaczem, ma zbliżoną kształtem rękojeść i uważam, że jest ona wielce przemyślana i bardzo wygodna.
Swoją drogą myślę, że pojedyńcze wcięcie na palec wskazujący czyni rękojeść bardziej dopasowaną i stabilniejszą w pracy/używaniu.
..O ile oczywiście wymiary całej rękojeści i jej kształt są robione pod konkretnego właściciela. ;)

Salut. :D
Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

cubix

Tymczasem postanowiłem ruszyć z czymś... oto MIST :) 7 cali, D2 4.2mm, naturalnie - Work In Progress ;) Trochę fotek z warsztatu również ;)

Szabas

O to chodziło złociutki. Nie mam pytań.:D

P.s.
..i w tym przypadku, porzućcie wszelką nadzieję.
MIST jest MÓJ. :shades:

P.s.2.
Chyba się napiję... ;)

Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

Esthan

Krawędź tnąca wymiata :D

Trollsky

ja robie zawsze odwornie , najpierw szlify  potem rekojesc.

Cubix jakie plusy sa Twojego rozwiazania ?

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Mario

Cytat: Trollsky w 15-09-2009, 21:35:13

ja robie zawsze odwornie , najpierw szlify  potem rekojesc.

Cubix jakie plusy sa Twojego rozwiazania ?

Ja się nie znam, ale może plusem są ładniejsze fotki  :D  :D  :D

Trollsky

Mario nie spałem od miesiaca dobrze, wiec nie obraz sie ale komplenie nie czaje co masz na mysli  :dodge:

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

SMF spam blocked by CleanTalk