Reklama

Bieriozka

Zaczęty przez Adski, 01-10-2009, 22:26:04

Adski

Witam
Nożyk zrobiony już jakiś czas temu. Jak powstawał można w tym wątku zobaczyć:
http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,82219.msg486961.html#msg486961
Nie pamiętam szczegółów technicznych w tym temacie Pitt może się wypowiedzieć
i lepsze fotki podesłać. Mi wyszły jakieś blade i nieciekawe.

...

Guciek

Mmmmm! Pfepiękny, jafnie panie! :slini:

Cytat: Kubus Puchatek
Nie do konca wierze w Twoje, czy kogokolwiek tutaj istnienie. Net jest iluzja.
Cytat: Szabas
Nice, very kurwa nice. :D
W Polsce używamy polskich wyrazów!

Barni

zmiażdżony sie czuje  :slini: ostatnio tylko Ty i Topek pokazujecie noże których tak naprawde wam zazdroszcze i żałuje że to nie moje... Jak dla mnie genialna kosa! powiedz mi tylko ile to ma warstw i z jakiej wielkości pakietu startowałeś?

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------
Poroże jelenia z różą kupie!!!

Adski

Dzięki za dobre słowo

Znalazłem opis dla Pitta, bo nie pamiętałem co i jak w tym nożu było
Klinga 11,5cm całość 23cm z groszem grubość 4mm
Stal NC6 i st3s kuta na około 200 warstw.
Na rękojeści w sumie wiadomo co, czeczota brzozowa kora i srodek z
rozwidlenia. Szlif wklęsły.

Czyli jeśli to nc6 i st3s to pewnie było zaczynane od 5-ciu warstw. NC6 płaskowniki 6 mm a st3 płaskowniki 5mm, 40mm szerokie
pewnie koło 70mm długie.

...

Barni

to tym bardziej jestem pod wrażeniem! kurde ja skułem jakieś niecałe 30 warstw i w sumie 1/3 materiału mi odpadła podczas składania i szlifowania krawędzi...
A jeszcze takie pytanko kujesz ręcznie czy masz jakiegoś potworka w zanadrzu?

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------

maba

Ślicznota 8D Na raz następny, prosiłbym także o fotkę w łapie!

Pitt

Shot with Canon EOS 350D DIGITAL at 2009-07-05

Shot at 2009-07-13

Shot at 2009-07-05

Pisałem przed kilkoma chwilami peany na temat tego noża, ale znów forum wywaliło napis, że baza danych ma mnie w dupie, więc teraz napiszę tylko: Wspaniały nóż! Jeden z moich ulubionych.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Adski

Cytat: Barni w 02-10-2009, 18:21:49

to tym bardziej jestem pod wrażeniem! kurde ja skułem jakieś niecałe 30 warstw i w sumie 1/3 materiału mi odpadła podczas składania i szlifowania krawędzi...
A jeszcze takie pytanko kujesz ręcznie czy masz jakiegoś potworka w zanadrzu?

Ten kuty ręcznie bez żadnego pomocnika choć mam takiego mechanicznego "pokraka" własnej roboty.
Tak dawno nie używany że zarósł trawskiem  ;) Jakoś nie podszedł mi sposób na robienie płaskownika
oszlifowywanie go cięcie, składanie spawanie i grzanie od nowa. Poprostu przecinakiem na gorąco na pół na tyle żeby zagiąć
oczyszczenie szczotką drucianą (skróciłem w niej o połowę gdzieś druty, lepiej skrobie) w środek boraks, dokładnie doklepuje
i w piec... jakoś wychodzi, choć bywa że i nie wyjdzie ;>

...

Barni

no właśnie ja też próbowałem ale nie chciało mi sie łączyć :( a jakiego młotka uzyważ? duży czy jakiś w miare mały? normalnie master dla mnie jesteś!

---------
--------

Adski

Barni żaden ze mnie master ja się dopiero uczę a Masterem jest Strzyż, Tlim czy 3,14
Mam taki ulubiony młoteczek ma gdzieś z 2,5kg. Staruszek jak cholera ale lubię nim robić.
Miał obuchy z obu stron ale jedną zaokrągliłem i jest pomocny też przy hełmach.

...

Trollsky

coraz wiecej kowali na forum.
moze za pare lat powstanie jakis hammer festival :)

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Adski

Cytat: Trollsky w 02-10-2009, 20:26:29

coraz wiecej kowali na forum.
moze za pare lat powstanie jakis hammer festival :)

I zobaczenie masterów przy pracy to było by to  :D

...

tlim

Nożyk full profeska :D

Może masz gdzieś fotkę mechanicznego "pokraka" własnej roboty?

Adski

Jutro postaram się pstryknąć, zrobiony na szybko i prowadzenie bijaka jest podobne jak w Twoim
na dwóch prętach przy kowadle. Chodziło mi o niski ale w końcu i tak musiałem go na dwór wystawić.
Teraz wysokość nie gra roli.
Miałem w planach sprzęgło ale zrobiłem naciąg paska. W sumie sprzęgło chyba i tak dostanie wraz z przebudową.
Na ReiDojo fajne młoty pokazywali.

...

Adski

Jak wcześniej mówiłem dawno nie używany i zdążył zarosnąć, miał być maksymalnie prosty.
Piękny nie jest ale działa. W sumie czekają go przeróbki. normalnie wstyd pokazywać.

...

tlim

Od razu widać że prawie bracia :D

SMF spam blocked by CleanTalk