Reklama

Victorinoxy z allegro - oryginalne?

Zaczęty przez AxM, 07-10-2009, 16:36:36

AxM

Na wstępie chciałbym się z Wami przywitać, tak więc witam :D
Zamierzam dokonać zakupu swego pierwszego Victorinoxa.
Jak się zapewne domyślacie, mam pewien problem. Przeglądałem wiele ofert, i najpewniejsza jest z oficjalnego sklepu, victorinox.sklep.pl.
Natomiast na allegro znalazłem użytkownika werty55. Wspaniale. Kupno na allegro najbardziej mi się uśmiecha. Lecz jakimś cudem przez chwilę pomyślałem racjonalnie.
Otóż jakim cudem scyzoryki na allegro są tańsze niż z oryginalnego sklepu?
Oto przykład, Victorinox Huntsman(którego mam zamiar kupić :) ):
Aukcja allegro http://www.allegro.pl/item759109846_victorinox_scyzoryk_1_3713_huntsman_wysylka_0zl.html
Oraz link z oryginalnego sklepu: http://victorinox.sklep.pl/produkt/16,Scyzoryk-Victorinox-Huntsman.html
W dodatku z allegro mamy w cenie przesyłkę pocztą polską. Jako, iż chciałem już dziś zamawiać, proszę o szybką odpowiedź.
Czemu na allegro jest taniej niż na stronie producenta?
Czy te Vicki z allegro na pewno są oryginalne?
Za wszelakie odpowiedzi serdecznie dziękuję :)
Pozdrawiam,
AxM

kangoo

Witaj.

Spoko ,kupowałem tam kiedyś .  Jest jeszcze na aledrogo wielu tańszych sprzedawców oryginałów ,chociażby nasz użytkownik Kontur17 .

demon

> Czemu na allegro jest taniej niż na stronie producenta?

Takie jest życie ;)

Nie ma zdjęcia real więc niewiele powiemy ... ale facet prowadzi sklep. Więc gdyby coś było nie tak masz 10 dni na odstąpienie od umowy "zwrot".

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

AxM

Czyli kupując od werty55 nie muszę się obawiać lewego towaru, czy "cegły"?
Moge od niebo bezpiecznie kupować?
Nie spodziewałem się aż tak szybkiej odpowiedzi :D

kangoo

Cegłę ,to zawsze mogą podczas przesyłki dorzucić :D , PP nie zna granic :D . Od tego użytkownika nabyłem kiedyś WorkChampa i cos jeszcze bo wysyłka z Victorem była gratis . Używam do dziś . Jakby co porównaj ceny z Kontur17 ,może w Twoim wypadku wyjdzie taniej u Kontura .

tytuspullo

te od werty55 są na bank oryginalne (kupowałem tam wielokrotnie) od Kontura tak samo
a co do cen to nie ma co szukać drugiego dna, każdy ma swoją marżę, jeden zarobi więcej
na jednej sprzedanej sztuce a drugi mniej ale pewnie sprzeda więcej sztuk ;)
ot podstawy ekonomii, a wracając do tematu, to bierz śmiało i werty55 i Kontur to solidni sprzedawcy

"Przesądy rasowe to straszna rzecz. Naprawdę. To potworne, kiedy przyzwoitego, lojalnego Indianina traktuje się jak jakiegoś czarnucha, żydłaka, makaroniarza czy portorykańca."

AxM

Ah, co ja bym bez Was zrobił! Wywalił 30 zł w błoto! Dzięki Wam! :D
A tak poza tym, to czy można "bezpiecznie" zamawiać pocztą polską? bo ani werty ani Kontur nie wysyłają niestety priorytetem ;/(przynajmniej na aukcji nie ma o tym informacji ;/)
A w sklepie Victorinox mozna sobie kuriera wybrać :D

tytuspullo

dopłacasz złocisza i Ci wyślą priorytetem
ani razu nic mi na poczcie nie zginęło
a zamawiałem dużo droższe rzeczy niż scyzoryk i było cacy

"Przesądy rasowe to straszna rzecz. Naprawdę. To potworne, kiedy przyzwoitego, lojalnego Indianina traktuje się jak jakiegoś czarnucha, żydłaka, makaroniarza czy portorykańca."

kangoo

Jak się strasznie boisz , to wypytaj sprzedawcę o ubezpieczenie itp . Nie chce mi się sprawdzać ale to chyba jest jakoś po ubezpieczane . No i zawsze możesz dogadać się ze sprzedawcą co do rodzaju wysyłki .

PS- kurier jeśli nie jest gratis w wypadku scyzoryka po prostu się nie opłaca .

slawol

Cytat: AxM w 07-10-2009, 17:11:25

ani werty ani Kontur nie wysyłają niestety priorytetem ;/(przynajmniej na aukcji nie ma o tym informacji ;/)

< List polecony priorytetowy      0,00 zł>

werty55 zawsze wysyła priorytetem

Kupowałem u niego kilka razy , to pewny i uczciwy człowiek.

Zupę swojej kobiety chwal zawsze,choćby przesolona lub przypalona była.Gdy dwakroć zupę taką pochwalisz,piwo dostaniesz i pokój będzie z Tobą :-)

AxM

Tfu, tfu, tfu chodziło mi o to, ze nei wysyłają kurierem!

Villemo

Za kwotę, którą bezsensownie straciłbyś na kuriera kup sobie lepiej drugi scyzoryk ;P

zebrox

Co do drobnych kwot to nie ma co ubezpieczac poniewaz z tego co pamietam poczta w przypadku zgubienia wyplaca jakas kwote. Ale naprawde nie ma sie co bac poczty gdyz na jakies 600-650 przesylek w moim zyciu tylko raz zniknela zawartosc na szczescie przedmiot byl warty 1,50zl

Sprzedam: Benchmade Pika, Cold steel Recon1, Cold Steel Code 4

<font size="20">KOLEGO OD KERSHAWA ZAGUBIONEGO ODEZWIJ SIE DO MNIE ZGUBILEM DO CIEBIE KONTAKT.</font>

ptr

Cytat: AxM w 07-10-2009, 17:37:25

Tfu, tfu, tfu chodziło mi o to, ze nei wysyłają kurierem!

A po co Ci ten kurier? :?
Koszt kuriera to prawie pol ceny scyzoryka, Villemo ma racje, lepiej za zaoszczedzone pieniadze dokup sobie Classica, badz Waitera do kluczy :)
Posluchaj poprzednich glosow rozsadku i wybierz najtansza oferte na Allegro. Dla uspokojenia nerwow mozesz zaproponowac, ze doplacisz zlotowke na ubezpieczenie przesylki. To w zupelnosci wystarczy.
Zycze duzo radosci z uzywania pierwszego (i na pewno nie ostatniego :D) Vicka! :)

.

FAZIK

Listów poleconych się nie ubezpiecza za mniej niż 2zł bo jak zginie (a nie zginie ;) ) to oddadzą mniej kasy niż za zwykły nieubezpieczony :P.
Z czystym sumieniem możesz zamawiać ...

Life's a game with save and load features disabled.

AxM

Zamówiłem od Kontur17 Victorinox'a Huntsmana, poleconym priorytetm. W sobotę pewnie będzie, co nie?
I na zakończenie tematu chciałbym jeszcze raz bardzo podziękować wszystkim którzy się wypowiedzieli :)

slawol

Cytat: AxM w 08-10-2009, 17:45:56

W sobotę pewnie będzie, co nie?

Nie

Sobotę mamy wolną  ;P ;)

raczej poniedziałek

Zupę swojej kobiety chwal zawsze,choćby przesolona lub przypalona była.Gdy dwakroć zupę taką pochwalisz,piwo dostaniesz i pokój będzie z Tobą :-)

kangoo

Sławol ,Wy może tak .u mnie noszą . Tylko mój nowy listowy nie zawsze :D .

AxM

Listu raczej nie mam się co spodziewać w sobotę. Dopiero jutro zostanie wysłany  :(

Szony

Kiedyś u tego faceta kupowałem Opinele i Victorinoxy i nie mam żadnych zastrzerzeń. Wszystko było ok, wysyłka szybka. Polecam!

SMF spam blocked by CleanTalk