Reklama

BM Barrage i sprężyna.

Zaczęty przez Dusty, 07-10-2009, 17:15:59

Dusty

No więc siedzę sobie wczoraj i przerzucam kanały w TV, klikając oczywiście przy tym folderem.
Nóż otwarty, odciągam axis'a w dół i...i nóż się zamyka... :/
Zdziwiłem się trochę ale co tam, próbuje otworzyć a tu kupa. Nóż otwiera się na jakieś 40% i dalej ma opór. Po kilku próbach otworzył się z nadgarstka, ale po zamknięciu znowu nie dało się go otworzyć. Rozkręciłem go w końcu i znalazłem babola - sprężyna w dwóch częściach.

I co teraz? Nóż rozkręcony więc gwarancji niema. Poza tym, nie czuje się do wysyłania noża za wielką wodę. Ktoś wie gdzie mogę takie cudo dostać?
Kurde, nóż odebrałem od kolegi w piątek. Żeby sprężyna tylko pięć dni wytrzymała? A to mój pierwszy Benchmade  :(

elkrakerso

Coś te sprężynki w axisach za czesto moim zdaniem pękają żeby nosiły miano "cudownej blokady".  :rolleyes:

Mine is Strength... and Lust... and Power!

Dusty

Tyle że to nie axis, tylko wspomaganie. Obie sprężynki od axis'a maja się dobrze. Na dzień dzisiejszy mój Barrage stał się nożem w pełni manualnym.  :/

elkrakerso

acha to odszczekuję ...troszkę  :P ja bym go do manualnego nie zaliczył tylko do lekko upośledzonego skoro miałeś problemy z otwarciem.  ;>

Mine is Strength... and Lust... and Power!

mich123

raczej przypadek, wada konkretnej sprężyny.
poza tym co do sprzezym w samych axisach, to nie jestem przekonany co do wielkiego problemu z tym zwiazanego
troche bm przerzuciłem przez rece, i jakos za bardzo nie slyszalem o pekajacych sprezynach

samych barragow tez kilka juz bylo, i jak na razie to pierwszy taki przypadek, przynajmniej w Polsce

WhyDuck

Jest olbrzymia szansa, że dostaniesz od Benchmade nową sprężynę.
Napisz do nich, opisz problem, pewnie będą chcieli, żebyś wysłał, ściemnij, że daleko, drogo, długo.

Ja dostałem całkowicie nowego Ambusha, bo się popsuł ;]
Nikt nie pytał o gwarancje, nikt nie powiedział, że się skończyła, bo rozkręciłem. To dobra firma :)

Nie pisuję z analfabetami.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie próbują ubrać tego w słowa.

www | grafika | reklama

sklep knives.pl

ordo

lektura wątku o serwisie BM, a takze tekstu na ich stronie - w skrócie pisz na [email protected], dorzuć linka do fotki, nie powinni robić problemów - to znaczy tak słyszałem, bo ja napisałem do nich pare dni temu o śrubki i jak kamień w wodę ;P

Reality has a well known liberal bias

Dusty

Cytat

samych barragow tez kilka juz bylo, i jak na razie to pierwszy taki przypadek, przynajmniej w Polsce

Łoo.. No super. Czyli jeszcze psuja jestem  :D

petelicki

Z doświadczeń HavoC'a wiem że dość długo się czeka na jakąkolwiek odpowiedz z ich serwisu, ale potem wszystko było załatwione bez żadnych problemów.

"Kiedy ty odpoczywasz, twój przeciwnik trenuje"

"Cała rzecz polega jedynie na tym, że kiedy chcesz zarąbać na śmierć swego wroga, masz ciąć tak, by ten zginął, bynajmniej nie biorąc sobie za cel tego, jaki ma być cios: mocny czy słaby." - Miyamoto Musashi, Gorin no Sho - Zwój czwarty: Krąg Wiatru

gromand0s

A do Pani Stjepanovic nie będzie lepiej słać meila?

Pęka, zdarza się kurwa, jakoś da się radę, Pozdro1 ( człowiek, któremu pękły 2 omegi w ciągu tygiodnia  :D)

CytatThat guy does not want to cease fire. Get some!

Mikko

Ślij do Lidji, czasem trzeba troche popisać, że bierzesz na siebie to, że jak rozkręcisz to tracisz gwarancje naprawy u nich itp że polski dealer olewa sprawę [bo olewa] i że najwygodniej dla Ciebie będzie jak wyślą zapasową sprężynę.

mich123

Cytat: Dusty w 07-10-2009, 22:20:26

Łoo.. No super. Czyli jeszcze psuja jestem  :D

nie, nie jesteś psuja :), ot, miałeś pecha że trafiłeś na wadliwą sprężynę

Dusty

No ale przynajmniej mogę zasmakować jak działa standardowy axis  :P
Dzięki wszystkim za rady. Spróbuje do nich na dniach coś nabazgrać.

Cytat

A do Pani Stjepanovic nie będzie lepiej słać meila?

Do kogo?

gromand0s

Mikko, pamiętasz do Niej maila?

CytatThat guy does not want to cease fire. Get some!

Mikko

amurak

TO MAM:  BM 551, BM monochrome, BM 710, BM 710 M4 ,BM 158 CSKII, BM Rant 10502. BM 160,  Victorinox  Handyman, Fallkniven A1

Dusty

SMF spam blocked by CleanTalk