Reklama

Soseiki

Zaczęty przez lotar, 23-10-2009, 22:10:31

lotar

Witam. Jakoś miałem wenę i zrobiłem coś w wolnych chwilach.

Przedstawiam ,,Soseiki"

Nóż wykuty ze stali węglowej (resor z malucha) szlif pełny płaski, KT bardzo wąskie.
Cechy szczególne to giętkość i delikatny kształt, przy trzymaniu go w łapce aż chce się na niego uważać, (chodź nie trzeba  :grin: )

Wymiary
Całość 26cm
Ostrze 12cm
Szerokość 2,5cm
Gruby na 3mm

Nie będę robił filmiku, ze zdolnościami można go porównać do Japońca

Soseiki(jap) - Genesis

guevara57

Nożyk bardzo ciekawy a rękojeść wprost powala :kopara:.

PS. Wydaje mi się, ze ten sam nóż opisujesz w wątku "Grot": http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,86897.0/topicseen.html#msg536942

Może nożem?

lotar

wczoraj coś sie knives cielo i mi zdublowalo dubel wątku, ale juz naprawione

gdi

Nożyk ciekawy, no i chyba użytkowy (przynajmniej wygląda na takiego) - dawaj na testy zobaczymy, co żeś wyciągnął z resoraka ;>

Miszczuniu, co to znaczy Soseiki?  :)

Ripper

Cytat: gdi w 25-10-2009, 10:25:45

Miszczuniu, co to znaczy Soseiki?  :)

To japoński odpwiednik słowa Genesis.

Free men own guns. Slaves don't.
Ponad 1/3 życia w tym grajdołku :}

RNL

Cytat: Ripper w 25-10-2009, 22:32:55

To japoński odpwiednik słowa Genesis.

Chodzi o ten zespół z Collinsem? ;)
,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

koteks

Lotar, a toto na końcu rękojeści to ni kuje w łapkę? bo ogólnie nożyk miodny bardzo :D

lotar

koteks, jak bys trzylam  jakis moj nóż w łąpce wiedzieł bys ze mino ze ma rekojeść z poszczerbionej blachy czy łancucha to zawsze jest wygodne, a co do nazwy nie chodzi o nic innego tylko słowo genesis i jego znaczenie

i chcialbym jeszcze uslyszec jakies opinie o nozu

miguel

Śliczny jest i aż się prosi żeby ciąć. Tylko chyba jednak półkownik, kopertowiec - taka rękojeść z węglówki przy normalnym używaniu jest zdaje mi się nie do opanowania jeśli chodzi o rudą.

A moze tylko mi się zdaje :)

piękna rzecz

Michał

Moje prace na Instagramie: www.instagram.com/michaldms/

gdi

Oj to dobrze, bo myślałem, że się Lotarowi z Seki poplątało i koloryzuje coś od siebie :D
Dawaj na testy "dżenezisa" - będę nim ciął, szatkował i skrobał, bo kuchenniak z niego jak się patrzy  ;>

SMF spam blocked by CleanTalk