Reklama

Praga - miejsce nożowych pasjonatów?

Zaczęty przez gutek-chan, 29-10-2009, 22:39:10

gutek-chan

Sylwestra będę tam spędzał jednak parę dni przedtem, połażę sobie po centrum.
Moje pytanko jest jak następuje: czy ktoś z Szanownego forum był tam już i mógłby polecić jakąś fajną miejscówkę, gdzie można pooglądać (i nie tylko) jakieś fajne egzemplarze?
Bo już nie wiem czy oprócz ustawowych 2000 Koron przyszykować coś jeszcze, co by oszczędzić sobie łez zawodu za np. LadyBugiem za 75 ichnich (tak tylko w Erze, wiem, ale hipotetycznie)...

Jeśli nie trafiłem z działem - izwinicje. Można przenieść do "noży przez kontynenty", ale to przeca nasi - tyle, że trochę śmieszniej gadajo :)

Jesteśmy tym co w swoim życiu powtarzamy. Doskonałość bowiem nie jest jednorazowym aktem, lecz nawykiem - Arystoteles.

slawol

Zupę swojej kobiety chwal zawsze,choćby przesolona lub przypalona była.Gdy dwakroć zupę taką pochwalisz,piwo dostaniesz i pokój będzie z Tobą :-)

Szabas

Kup dwa. :D

..albo z tuzin. Pójdą na pniu ze "złodziejską" marżą. ;P

Udanej wycieczki.

Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

gutek-chan

Nie wiem czy tyle uzbieram do końca tego roku (ale się postaram ;)) - mam jeszcze parę wydatków z moim Czerwonym Diabełkiem (Fiesta '92, 1.8 Benzin, 130 KM) - rozrząd i te sprawy...
...Ale zacisnę pasa - zobaczymy co będzie.

Jesteśmy tym co w swoim życiu powtarzamy. Doskonałość bowiem nie jest jednorazowym aktem, lecz nawykiem - Arystoteles.

Zombik

Kiedyś byłem w Pradze i kupiłem sobie naprawdę świetną pamiątkę !
MIKOV bardzo podobny do tego na szybko znalezionego w necie.
Różni się od tego ze zdjęcia szerszym (blokowanym) ostrzem głównym i szlifem na paznokieć jakieś 3cm/2mm, pozwalającym szybko otworzyć nóż kciukiem. Reszta się zgadza.
IMHO, Mikov ma swój styl, choć spotkałem tu się ze stwierdzeniem, że zrzynają z Viktora. No można powiedzieć, że też Böker Jagdtaschenmesser jest podobny, lecz przecież żyjemy w Europie, a Mikov nie jest firmą bez tradycji. Akurat interesują mnie tylko klasyczne scyzoryki, jakieś foldery taktyczne... :special: zupełnie NIE ! Nie mają wartości kolekcjonerskiej, no poza oczywiście jakimiś customami w cenie od 1K.
Nie pamiętam jaki sklep to był, lecz gdy pogooglasz, jakieś znajdziesz.

Zombik

Cytat: Szabas w 29-10-2009, 22:49:28

Kup dwa. :D

..albo z tuzin. Pójdą na pniu ze "złodziejską" marżą. ;P

Udanej wycieczki.

Dokładnie ! Zapożycz się jeśli się uda. Opyłka tych nowych Foresterów będzie szybka i z zyskiem jakimś, lecz co najważniejsze... nabywcy będą Cię życzliwie wspominać (oczywiście po otrzymaniu przesyłki) :shy:.

Mikovy myśliwskie z opisu powyższego kupiłem dwa, jeden sprzedałem błyskawicznie, drugi dałem tacie w prezencie. Jeszcze do tych scyzyków z wyższych serii powrócę i to z wielką chęcią !

afro

odświeżam temat ja wyruszam do Pragi we wtorek wiec proszę o jakies namiary na fajne sklepy :) i co warto nabyć :D

Sybir

Ja pamiętam jeden, ogólno-broniowo-myśliwski ze sporym wyborem noży. Jak staniesz twarzą do zegara Orloj to musisz przeciąć rynek i za pomnikiem Husa (czy który to kacerz na rynku stoi) iść dalej na "godzinę pierwszą, pierwszą trzydzieści (12-ta to zegar). Sklep zaraz na początku uliczki. Nie wiem czy nadal jest, bo byłem tam w 2004 r.

Sprzedam

www.laguiole.pl

afro

drazel

podbijam
mam znajomka w Pradze- coś warto tam zamawiać? kolorowe aloxy? jakieś inne cuda?

mgr_scout

Byłem w dwóch sklepach z nożami, jak pamiętam ceny takie same jak w PL były.

Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia
KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
Jak mawia trener Piechniczek ,,Skończyła się szatnia – zaczęła się trawa."

SMF spam blocked by CleanTalk