Reklama

Nóż z filmu Szkoła Przetrwania Discovery (Edward Bear Grylls)

Zaczęty przez Gulon, 02-11-2009, 23:40:21

Gulon

Czy ktoś wie jakiego noża używa Edward Bear Grylls w swoim programie "Szkoła przetrwania"?

forester

nie wiem jakiego uzywa Grylls, ale wiem jakiego uzywa Raymond Mears.
noz Mearsa jest znacznie lepszy.

Pozdrawiam, Kamil.

Gulon

mgr_scout

A zadałeś sobie trud młodzieńcze zapoznania się ze stronami www Gryllsa i Mearsa  ;>

Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia
KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
Jak mawia trener Piechniczek ,,Skończyła się szatnia – zaczęła się trawa."

Szabas

Miś Grylls, to ten co zjada larwy?
Skubany... ma Moc. ;-)

Nawet dzisiaj coś mi wpadło na YT i sam jestem ciekawy, co to za "finka" i ile mu za to zapłacili. ;)

Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

elrond33

Mr Mruk - chusteczki EDC (póki co) i nie tylko (niebawem).

apss

daj mi bussiaka na dobranoc ;)

sprzedam  noze

forester

Cytat: elrond33 w 02-11-2009, 23:58:59

Nie wiedziałem że ma na imię Edward :? :D

je tez
ale to ze pije wode z kupy slonia i ze jest zdrowo jebn%#ty wiedza chyba wszyscy ;P

Pozdrawiam, Kamil.

forester

Pozdrawiam, Kamil.

Szabas

Języczek, prawie jak u Stonesów.. ;P
Założę się, że Ed by go ciachnął na lajcie TYM nożem i w mig zeżarł. ;)

Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

forester

na widok Edka jezyczek sam by sie obcial i zezarl :P

ed
sorry za tamte 2 posty pod rzad; to nieswiadomie i niecelowo.

Pozdrawiam, Kamil.

elkrakerso

Edward (też nie wiedziałem, ale super  :D ) zachowuje się jak 8 latek który wchodzi na każde drzewo które zobaczy i robi wszystko czego mama zabraniała ale ten nożyk jest bardzo zmyślny moim zdaniem. Świetny projekt.

Mine is Strength... and Lust... and Power!

mgr_scout

Cytat: kamcio21 w 03-11-2009, 00:02:33

ale to ze pije wode z kupy slonia i ze jest zdrowo jebn%#ty wiedza chyba wszyscy ;P

a do tego został szefem skautów w UK.. sądzisz że na tą funkcję wybierają zdrowo jebniętych ludzi? Czy może masz problem z odróżnieniem show z mediów od rzeczywistości?  :> ;-)

KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!

elkrakerso

Przypuszczam że wybór na tę funkcję był spowodowany jego popularnością w kręgach nastoletnich survivalistów (/telewidzów). Zaznaczam że nie wiem jak jest w rzeczywistości i sobie gdybam ale wszystko na to wskazuje. :shy:

edit: A najbardziej u Misia Edzia podoba mi się że wśród swojej ekipy telewizyjnej ma eksperta ds survivalu :D hipokryzja na maxa  ;P

mgr_scout

KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!

porcelanowy

POwitoł
A ja przejrzałem sobie wątek o trzech drogach obywania sie z naturą (leży tu gdzieś), przeczytałem po raz wtóry co sam napisałem...
Czy my temu panu czasem aby nie zazdrościmy?
Jeździ, nie da się ukryć, w miejsca o których większość nas marzy.
Robi rzeczy może i niekiedy głupie, ale w sposób który minimalizuje ich konsekwencje. Kondychę też ma gościu na tyle dobrą, że ze swoich wygłupów zwykle wychodzi obronną ręką.
Sam żarłem w dzieciństwie dżdżownice (zakład o honor... czy o kopa... nie pamiętam ;> ) i przyznam, że sikałbym ze szczęścia, gdybym mógł zejść po drzewach w dół wodospadu, złapać ręcami rybkę, zeżreć ją , a po wszystkim zgarnąć za to kapuchę (w sumie to robiłem, ale wodospad był na Harbutówce, miał może 1,5m wysokości, a pstrągi łapane na rękę z max15cm długości ;) I tak było super, ale kasy niet).

mgr_scout mnie trochę ubiegł ;)
Nie śledzę życiowych (pozatelewizyjnych) poczynań Grylls'a i zdziwiłem się, czemu skauci wybrali go swoim szefem.
No nie może to być taki pierwszy oszołom, skoro spotkał go co bądź taki zaszczyt.

elkrakerso

zaznaczam że dalej gdybam ;)
-Miś jest znany, powiedział bym że nawet bardzo.
-Zwłaszcza młodzież bez pojęcia bierze go na serio i uważa za bohatera.
-Jako "szef" skautów będzie przyciągał do tej organizacji znacznie więcej młodzieży niż uznany fachowiec znany tylko w wąskim gronie pasjonatów.
-Zmasowany zachwyt osobą Misia wśród młodych pasjonatów mogło mieć słyszalny głos gdy wybierano "szefa".
-Osoby "wybierające szefa" na pewno są fachowcami w tej dziedzinie a nie słyszałem jeszcze pochlebnych opinii o Misiu z ust tych którzy "się znają" więc przypuszczam że powód jego wyboru musiał być bardziej polityczny.

Po prostu powyższe wydają mi się układać w akcję w stylu: "wybierzmy Edwarda, będą tabuny młodych, zastrzyk kasy, organizacja się rozwinie" - no jakoś tak to widzę. :)

elrond33

Porcelain, właśnie to samo sobie dziś pomyślałem, przeczytawszy jeszcze uprzednio to co napisał elkrakerso odnośnie "dziecięcych" zachowań Edwarda. Poza wszystkim - gość ma niezły FUN, o jakim często możemy tylko pomarzyć! :D

Mr Mruk - chusteczki EDC (póki co) i nie tylko (niebawem).

drazel

coś więcej o gryllsie

http://www.youtube.com/watch?v=3UpSlpvb1is
a te jego noze są w ch*j drogie.
a ten drugi, muzyk, jakiego noża używa?

mgr_scout

elkrakerso, coś jest na pewno w tym co piszesz... ale skupiasz się wyłącznie w swych rozważaniach na działaniach Miska w reality show, jakim jest jego program. A wiadomo jak rzeczywiste są tego typu programy. Mało kto wie, że Misiek np. pisze książki dla dzieci, działa jako wolontariusz w kilku organizacjach. Z tego co kojarzę to za bycie szefem skautów też nie bierze kasy. Do tego działa na innych różnorodnych polach oraz ma wiele innych osiągnięć, np. zdobycie Everestu w wieku 23 lat.

Reasumując, ocenianie Miśka poprzez program Man vs Wild, nie jest najlepsza drogą :)

KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!

SMF spam blocked by CleanTalk