Reklama

CINSMUCK.

Zaczęty przez Krug, 15-11-2009, 13:30:26

Krug

Nóż zaprojektowany do własnej dłoni przez "Cina". Brzeszczot z stali NC11LV z szlifem płaskim, hartowany w THY(dziękujemy Yasiu!), twardość około 59-60HRC.Na grzbiecie pilnikowe karbowania. Okładziny z czarnej mikarty(własny zlep) i przekładkami z mikarty w kolorze "stary burgund"(równierz własny zlep widać nieco na ostatniej focie), mocowane dwoma kołkami rurowymi i kołeczkiem mozaikowym w środku. Pochwa skórzana barwiona bejcą o kolorze "sosna oregon"  w trakcie woskowania.

Wymiary:

Długość - 274

Długość głowni - 155

Szerokość głowni - 42 maksymalnie

Grubość głowni - 4,4

Resztę widać na fotografiach.

Pozdrawiam.
Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

CIN

Uchhhh... no to ja też pozdrawiam!!!  8D  8D  8D Ładny  :D

elkrakerso

Miodny nożyk tylko to półmetrowe ricasso mi nie pasi. Wzorem hamerykan tylko miejscem pod punce.  ;P

Mine is Strength... and Lust... and Power!

killrathi

bardzo ładny. Czyściutka robota.

Lubek

Jeden z pierwszych nesmuków, który mi się podoba. Nawet bardzo mi się podoba. Gratuluje twórcy i projektantowi.

"Organizm żywy zwany człowiekiem do funkcjonowania potrzebuje węglowodorów" -Lubek

"I just want something i can never have"  -Trent Reznor

Organizator dwóch najbardziej żenujących zlotów w historii Knives.

KKK - Kelly Kettle Klan

Szabas

Piękne nożydło zrobiłeś Mirku. Szacuneczek!
Gratulacje dla właściciela. :)

Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

Mikko

Bardzo fajny, ale to jak dla mnie nie nessmuk, tylko mieszaniec nessmuka i jakiegoś drop point.  ;>

Krug

Pierwszy nóż jaki zrobiłem Dla Marcina to był nessmuck. Formuła nessmuck'ów szeeeeeroka jest więc tak ładnie mi zabrzmiało Cinsmuck i jest...
Dzięki wszystkim za dobre słowo.

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

Tazz

Cytat: Lubek w 15-11-2009, 14:41:14

Jeden z pierwszych nesmuków, który mi się podoba. Nawet bardzo mi się podoba. Gratuluje twórcy i projektantowi.

+1 8D
... Kto jest najlepszym szermierzem na świecie?
- Nie mam pojęcia.
- Nigdy nie znałeś takiego?
- Znałem wielu, którzy się za takich uważali.
- Chciałabym wiedzieć... kim tacy szermierze są. I gdzie są.
- Gdzie są, to ja wiem.
- Ha! Więc gdzie?
- Na cmentarzach

Mikko

Pomniejszonego HBCK mi przypomina.  ;P

Andreh

Jak dla mnie jeden z najciekawszych noży jakie ostatnio widziałem. Gratuluje dla własciciela! :) A twoja mikarta wygląda świetnie. Nie widać babelków i jednolity kolor

awknives.blogspot.com
Instagram: woro_knives

Trollsky

nie za twardy na nessmuka ?

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

tlim

Fajny nożyk do dzielenia tuszek :D

szachar

Jak by go nie nazywać to pięknie wykonany nożyk. :D

mercano

Cytat: Krug w 15-11-2009, 13:30:26

Nóż zaprojektowany do własnej dłoni przez "Cina".

Na szczęście dłonie 99,99% procent forumowiczów też świetnie by pasowały do takiej budowy noża. :)
Czysty projekt, świetne wykonanie. Gratulacje.

Mikko

Cytat: mercano w 15-11-2009, 21:15:13

Na szczęście dłonie 99,99% procent forumowiczów też świetnie by pasowały do takiej budowy noża. :)

Więc cierpliwe czekamy, aż CINowi się znudzi i odda na bazar. :P

Taipan

Mnie również podoba się bardziej od klasycznego nessmuka, świetny projekt i wykonanie.

kezsel

Perfekcyjna robota Mirku 8D bardzo ładny :D chciało by się nim pobawić :D

CIN

Cinsmuk, jak wspaniale nazwał go Mirek - dziękuję dziękuję czuję się dopieszczony  8D - to zlepek przemyśleń, z weekendowo-wakacyjnych szwendań po łąkach, lasach i górkach. Tudzież użytkowania fixów 4-8 in. (F1, M95, Krugowy ness zdaje się no.2, 7' Krugowe bowie, HBCK). W zasadzie nie miał być nessem, raczej mniejszą wersją Mirkowego HBCK, ale ponieważ ciut grubszą więc stosunkowo ciężką. Łatwiejszą w operowaniu, ale nadal dającą możliwość ciachnięcia gałązki na raz, tudzież zbatonowania czegoś na drobniejsze  ;)

Tlim, jakieś mięsne koneksje też buszowały mi w głowie  :D

Szymon602

Śliczny nożyk, idealne proporcje , wykonanie jak zawsze perfekcyjne, pozdrawiam Mistrza i Właściciela.  Ciekaw jestem jak CINSMUCK sprawdzi się w terenie. :slini: :slini: :slini:

SMF spam blocked by CleanTalk