Reklama

podkładki teflonowe - można gdzieś dostać?

Zaczęty przez miguel, 03-12-2009, 14:54:20

miguel

Dzień dobry,

Pytanie jak w tytule wątku - można gdzieś dorwać podkładki teflonowe (chodzi o Rata 1), ewentualnie sam surowiec, żeby własnoręcznie wyciąć? Bo mi się jedna zużyła i wylazła, druga też już ledwo zipi  :special:

Szukałem wątków na ten temat, ale nie znalazłem nic :(

Michał

Moje prace na Instagramie: www.instagram.com/michaldms/

cubix

Przyłączę się, jeśli ktoś wie gdzie kupić teflon w różnych grubościach to niech się podzieli ;)

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

miguel

Hm, tak na logikę najlepsza by chyba była taka taśma - ceratka, tylko nie klejąca... Chyba...  :dodge:

wałka w warunkach domowych nie obrobię, zresztą dla dwóch uszczeleczek takie coś...

hehe, głupszy jestem niż byłem  :special:

Michał

Sławosz(+)

a podkładki o jakich wymiarach szukasz?
grubość, średnica wewnętrzna i zewnętrzna ?

miguel

Zewnętrzna średnica to jakieś 17 - 19 mm, wewnętrzna 7 - 8 mm. Wymiary przybliżone, mierzone na zwłokach jednej z podkładek :) A grubość? Cieniutkie to jest jak kartka papieru...

Michał

mnicha

U mnie w domu żona używa teflonowej nakładki na stopkę żelazka. ...Tylko wycinać  ;P

pozdrawiam
Każdy ma swój odchył, i nie ma co o tym dyskutować.

chief

Ja miałem problem z podkładkami w Monochrome, tzn jedna się rozsypała, a że miałem wówczas Avalancha,
napisałem do serwisu Kershawa i przysłali mi podkładki z brązu.
Teraz mój Mono chodzi na brązie i ma piekny klips Kershawa :D

Campo

Jakiej grubości teflon byłby wam potrzebny Panowie? mam dostęp do teflonu grubości (o ile dobrze pamiętam) 1mm oraz 0,1mm. Jednak ja osobiście dorabiałem sobie różniste podkładki z tego o grubości 1mm. Wycinam pożądany rozmiar i na płytce diamentowej zjeżdżam go do odpowiedniej grubości.

Przestałem o nich myśleć taką naturę mam...

miguel

1 mm to za dużo, tak patrze na zwłoki tej podkładki i bliżej znacznie do 0,1 (niestety nie mam sprzętu do mierzenia z taką dokładnością ;) ). Grubsze by nie wlazły jak sądzę, tym bardziej że w racie sa jeszcze brązowe też.

Michał

Krzychu z nunem

odkopie kotleta i zapytam sie ponownie gdzie mozna zdobyc podkladki teflonowe do folderkow ?

Coś tam staram sie naumieć dłubać :D
http://forum.knives.pl/index.php/topic,97901.0.html

"Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Scyzoryk przeznaczenia ma dwa ostrza, korkociąg, śrubokręt i otwieracz do konserw..."

Campo

Napisz mi na      [email protected].
(na forum szalenie mało bywam)
Zdrowia C

Przestałem o nich myśleć taką naturę mam...

Pytomir

Witam wszystkich,
Odgrzewam starego kotleta dotyczącego podkładek. Może ktoś wie gdzie można dostać podkładki pasujące do noży. Pacjenci spyderco tenacious i resilience.
Szukałem na aledrogo i po sklepach ale racej na tyle małych i cienkich to nie znalazłem. Dorabianie też słabo wchodzi w grę, bo raczej ciężko osiągnąć zadowalająca precyzję.
Jak macie jakieś pomysły i sugestie to bardzo proszę. Ostatecznie znowu będę pisał do USA po wsparcie.
Pozdrawiam,

Mikko

Tyler Durden

W bikrashop poszukaj.Kiedys tam kupowałem.

Adze205

@Pytomir, podaj dokładne wymiary (zwłaszcza średnicę zewn. i wewn., grubość możesz doszlifować), a może coś się da zrobić...

Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi.

parampampam

na aliexpresie kupiłem chyba 0.5mm za jakieś grosze typu 2$ za 10x10cm  i nożyczkami do paznokci wyciąłem

Pytomir

corten

To i ja odkopuje temat. Szukam podkładek teflon do Esee Zancudo. Chcę dać brąz - teflon - ostrze - teflon-brąz. Ktoś? Coś? Gdzieś?

SMF spam blocked by CleanTalk