Reklama

contour pro knives

Zaczęty przez mirror, 13-12-2009, 00:41:39

mirror

Tak jak się wszyscy fani TVN domyślają chodzi o te noże z karbowaniem ślizgowym http://www.mango.pl/kuchnia/contour_pro_knives

Reklamują te noże jakby były one z jakieś stali dorównującej nie wiem... Aus8. Miał kto może kontakt z tymi nożami? Jak na moje oko to jest taki shit z tych noży że to się w głowie nie mieści :special:

Tych noży jest 9 i jedne nożyce i wszystko jest tylko za stówę a przeca za taką cenę nawet jakiegoś lepszego (no zdarzają się wyjątki) folderka albo płaskownika lepszej stali nie da rady kupić. A tym bardziej fixa a oni mówią że to takie zaje***te noże i z takiej stali że nigdy się nie tępią (mimo że wszystko na świecie się ściera), że zahartowane lodem i olejem na 2 miliony hrc i tysiąc razy odpuszczone i Bóg w niebie wie co jeszcze.
W ogóle te noże i nożyczki warte są złamanego grosza :question: :question: :question:

Kochanych moderatorów i administratorów i przede wszystkim pomoc techniczną proszę o przesunięcie do właściwego działu jeśli ten jest zły :)

Pozdrowienia dla rodaków!!! Piotr

nikita639

mialem w reku nie polecam tandetne blaszki choc ostre nie powiem

mirror

a reklamują to jakby to s90v było :D :D :D

ale najbardziej mnie to śmieszy że tam jest 9 noży i nożyce "które tną wszystko" śmiać mi się chciało jak to oglądałem :shades:

paskud pomorski

Tyż miałem w ręku. Dla kogoś niewtajemniczonego w nożowe "co i jak" może i zrobią wrażenie, ale wymagający niech se czasu nie tracą tym produktem.

Lubię soldiery, pioneery i inne farmery.

kubuskow

Na zdjęciach niezbyt dobrze widać jak wygląda ostrze noży, ale skoro się nie tępią i nie trzeba ich ostrzyć - to znaczy że najprawdopodobniej mają ząbki. Jeżeli tak to są tak samo dobre jak noże za 5 zł z supermarketu. Generalnie można polecić osobom nie potrafiącym ostrzyć noży o niskim budrzecie (ten typ noży a nie te konkretne). Ja za tą cenę wolałbym jkieś przeciętne dwa noże (szefa kuchni i elastyczny do filetowania i plastrowania) z gładkim ostrzem i najprostrzą ostrzałkę kuchenną.

MichaelD

Mozna tez kupić pikutka. Stal przyzwoita, geometria bardzo dobra... no i ta cena.

www.youtube.com/user/710HS

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

mirror

Cytat: kubuskow w 13-12-2009, 23:14:07

Na zdjęciach niezbyt dobrze widać jak wygląda ostrze noży, ale skoro się nie tępią i nie trzeba ich ostrzyć - to znaczy że najprawdopodobniej mają ząbki. Jeżeli tak to są tak samo dobre jak noże za 5 zł (...)

chyba nie mają ząbków bo na reklamie mówili że karbowanie ślizgowe to przeciwieństwo noża ze zwykłymi ząbkami

eef

Cytat: mirror w 16-12-2009, 21:33:21

chyba nie mają ząbków bo na reklamie mówili że karbowanie ślizgowe to przeciwieństwo noża ze zwykłymi ząbkami

no jasne - to nooooowa technologia z kosmosu - nie mają ząbków, są fabrycznie posmarowane masłem i nigdy nie zardzewieją, bo nie wiedzą, co słowo "rdza" znaczy

...a bo w reklamie też mówili, że jogurt Ci życie uratuje...

PS... mi może też, ale nie wiem, bo nie jadam jogurtów

Trochę człowieka i technika się gubi...

Pozdrawiam,
Ewa

MichaelD

Cytat: mirror w 16-12-2009, 21:33:21

A społeczeństwo ta marketingowa papkę łyka jak pelikany
www.youtube.com/user/710HS

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

mirror

Jak się ktoś nie zna to łyka :frown: np gdyby nie ja to moja mamusia miałaby już to ścierwo w domu

SMF spam blocked by CleanTalk