Reklama

Problemy koncepcyjne, wenowe czy jak im tam ;)

Zaczęty przez przeszczep, 23-12-2009, 11:25:47

przeszczep

Od dłuższego czasu rysuję sobie różne noże, jednak przy większości mam problemy z dupką rękojeści... Często mi się ie podoba, albo podejrzewam, że bedzie uwierać albo... albo... itp. Nie chcę żeby się skończyło na tym, że po raz kolejny będę robił i samo wyjdzie...
Jako że w święta mam zamiar trochę poszlifować, zwłaszcza taki jeden podwójny projekt, prosiłbym was o fotki dupek jakie wam najbardziej podchodzą/odpowiadają/pasują/podobają się. Mam nadzieję że się przyłączycie do zabawy :)
Dodam, że nie ważne, czy wrzucicie dupki folderów czy fiksedów :D I mam nadzieję że nie zlejecie mnie ciepłym moczem ;>

RNL

Cytat: przeszczep w 23-12-2009, 11:25:47

prosiłbym was o fotki dupek jakie wam najbardziej podchodzą/odpowiadają/pasują/podobają się. Mam nadzieję że się przyłączycie do zabawy :) I mam nadzieję że nie zlejecie mnie ciepłym moczem ;>

No nie mogę  :D 8D
,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

przeszczep

elrond33

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :D Ale Ty Przeszczep chyba lubisz takie wodniackie klimaty ;)

Mr Mruk - chusteczki EDC (póki co) i nie tylko (niebawem).

przeszczep

Lubię lubię :D Ale koniec już tego off`u i proszę o zdjęcia właściwe ;>

Pavulon

Zamysł fajny z tymi dupkami ..... przy okazji rezerwuję dla siebie /noża / dupkę z głową Aliena  :D
Taki pomysł futurystyczny

porcelanowy

POwitoł
Fajna i poręczna w zastosowaniach nożowy sprawdza się w 90%. Pozwala zmieniać chwyt, przesuwać rękę dół/góra. Mam nadzieję, że Krug się nie obrazi za podpieprzenie zdjęcia - poręczność to w sumie faktor całej tej rękojeści:

Powyższa nie daje natomiast pewnego podparcia dla dwóch ostatnich palców i przy wygłupach typu rąbanie (głupota przy tym nożu, ale spróbować musiałem :) ) bardziej sprawdzą się tego typu dupki:

Bardzo fajnym połączeniem poręczności i pewności chwytu są według mnie takie rękojeści: lekko rozszerza się na całej długości i minimalnie zagina do dołu (minimalnie :) ):

A i tak wolałbym złapać za którąś z d..ek wrzuconych przez elronda :] :D

R.U.M.C.

Bona

Proszę :)

Taki kształt nie uwiera raczej i daje możliwość wygodnego używania zarówno dużym jak i małym łapkom. Tak myślę...

Miłego dnia i wszelkiego szczęścia życzę

Pillnitz

Prosz... taki rysuneczek na szybkości :). Jest i dupka ;)...

* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

Taipan

przeszczep

No ładne ładne koledzy :)
Bona - takie dupki też lubię :) Ostatnio nawet zrobiłem podobną :)
Proszę o więcej :) Mam w głowie już co raz więcej koncepcji ;>

Wolicie "dupki" na których w razie czego możecie oprzeć mały palec przesuwając uchwyt do tyłu, czy jest to dla was bez znaczenia?

Mikko

Bardzo wygodne są dupki takie jak są w Street Beat, bo tutaj trzymanie noża polega na tym, że dupka zazwyczaj opiera się o dolne wnętrze dłoni.

Podobnie w Strykerze.  :)

cubix

Ja osobiście lubię dłuższe, zwężające się rękojeści. Wbrew pozorom są dla mnie najwygodniejsze. Tu ciekawe "dupki" (szczególnie ta pośrodku ;) ):

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

SMF spam blocked by CleanTalk