Reklama

Surowe fotki- czyli nóż w terenie...

Zaczęty przez PITdoggy, 27-12-2009, 17:04:05

PITdoggy

Szukałem nieco podobnego wątku, żeby ich nie mnożyć- ale nie znalazłem. Nieco podobny w klimacie jest wątek "smaczne fotki", ale nie wszystkie zdjęcia mi tam pasują.
Chodzi mi konkretnie o to, że sporo osób robi zdjęcia nożom bez szczególnego nastawienia się na artyzm zdjęcia. Ot po prostu używają noża, a przy okazji cykną kilka zdjęć. Zdjęcia te nie są często dobre technicznie, ale jednocześnie mają dużo klimatu. I nie zawsze jest sens wrzucać je do osobnego wątku w galerii czy nawet atelier. Dokładnie jak w "smacznych fotkach"- zdjęcia często surowe, nieobrobione, z brudnym nożem, bez stylizacji. A mimo to- czy też właśnie dlatego- fajne. Może czasami uda się z nich coś wyłuskać do galerii.
Jeżeli nie ma sensu tworzenie takiego tematu-  to zawsze można usunąć. Ale może znajdą się fotki, które warto tutaj wrzucić.
Sam zacznę na dobry początek :)

Pies i nóż - najlepsi przyjaciele człowieka.

PITdoggy

Kilka fotek z lasu- głównie węglowa mora classic II, ale załapały się i inne  :) Koniec grudnia, ale mokro i jesiennie.

No i nożyk przy pracy...

megataktyczna współpraca z kukraskiem...;)

skandynawki dwa...

mora w pozyczonej pochewce- pasuje idealnie:

z field pupem...

mały zestaw terenowy- duzy plus dla SOGowej pochewki:

kukras bagiennie- niech mi to drzewko wybaczy, starałem się byc delikatny.

Trollsky

to z rozpalaniem ogniska bardzo do mnie trafia ;)

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

bobo

własnie takiego wątku brakowało. No to trochę fotek ode mnie, wszystkie robione telefonem:

;)

- no i co?
- no i nic.
- a teraz co ?!

tom

Piniolski

Bardzo fajne zdjęcia Pit :) Zwłaszcza czerwona mora i ten sog, które chodzą mi po głowie od jakiegoś czasu ;-)

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

PITdoggy

No i post się rozkręca, opinel i wenger mi się podobają- proste i dobre :)  Ale czacha mi do opinela nijak nie pasuje  :D

Cytat: Piniolski w 27-12-2009, 21:47:23

Bardzo fajne zdjęcia Pit :) Zwłaszcza czerwona mora i ten sog, które chodzą mi po głowie od jakiegoś czasu ;-)

Mora wisi na bazarku jak zapewne wiesz, a field pup jest moim zdaniem super. Swojego czasu była na nie fajna promocja. Dodatkowo z czasem dodali ten nylon z kieszonką- idealnie wchodzi charge, albo mały vicek z krzesiwem.
Od soga mówi do mnie team leader, ale cena... :/  a T L survivor jakoś mi nie pasuję przez tą piłę.

Piniolski

Czerwona morka jest na alle.. nawet za 19 zł, ale póki co założyłem sobie nie wydawać pieniędzy na noże 8o ;)

PITdoggy

Piniolski

Cytat: PITdoggy w 28-12-2009, 00:11:18

a tam takie pieniądze za nóż... ;P

Niby tak, ale muszę mieć fundusze na coś innego więc każda złotówka się liczy ;P Zwłaszcza przy moich zarobkach :rzyga:

Bobo ten gripek tanto jest piękny :)

przeszczep

PITdoggy

Uu, ta powyżej to tez do smacznych fotek by pasowała :)

bobo

- no i co?
- no i nic.
- a teraz co ?!

tom

jak piesc do nosa czyli tanto w lesie :P

PITdoggy

Kilka górskich...:)

do czego może służyć maniek :)

PITdoggy

I tak prościutko z zimowego lasu, niestety nie miałem aparatu i trzeba było polegać na komórce.

tom

Cytat: PITdoggy w 03-01-2010, 14:25:10

I tak prościutko z zimowego lasu, niestety nie miałem aparatu i trzeba było polegać na komórce.

+1

RaV579

bobo, zajefajna fotka. Naprawdę ma potencjał.

bobo

fajnie, że sie podoba  :) no to jeszcze ode mnie takie trzy

;)

- no i co?
- no i nic.
- a teraz co ?!

rumcajs

Z noworocznego obchodu lokalnych lasów ...

"Combat Knife is actually 10% weapon and 90% tool." Al Mar

SMF spam blocked by CleanTalk