Reklama

The Rook

Zaczęty przez Andreh, 30-12-2009, 15:38:24

Andreh

Witam :)

Przedstwiam juz ostatni noż w tym roku. Gawronek ;). Przeszlifowałem go po hartowaniu na pełny płaski ze zmiennym nachyleniem. Jakos mi nie leza optycznie niepełne ;P

Stal: D2 (jak zwykle pokłony dla Jasia za pomoc z hartowaniem)
Długość całkowita: 22.5 cm
Klinga: 10.7 cm
Wysokość szlifu: 2.4-2.8 cm
Grubość głowni: 4 mm
Rękojeść: róg bawoli, czerwona fibra
Piny mosiężne
Pochwa: krupon 4mm, beżowy slam

Troche fotek z "profesjonalnej" sesji zdjeciowej przy oknie na starej torbie :D

awknives.blogspot.com
Instagram: woro_knives

Devil of green

Śliczny choć żal, że nie trochę większy. Ale robota perfekcyjna. Gratuluję.

Pozdrawiam D.o.g.

"Nie ma czegoś takiego jak niebezpieczna broń. Są tylko niebezpieczni ludzie"  R.Heinlein

I'm sure i'm going to the heaven because i've spent my time in the hell

Wielu wie dużo, wszystkiego nikt.

Pavulon

riot

Przepiękne, czyste wyjście szlifu, sam szlif również. Fajny notch, dokładnie takie lubię.
Rękojeść chyba będzie trochę śliska, ale nie wyobrażam sobie innej w tym nożu.

Tworzysz dzieła sztuki użytkowej, Andreh. Perfekcja. Szczere wyrazy uznania z mojej strony.

Mario

Piękny....naprawdę piękny  :slini:

Pstryknij prosze fotkę w łapce.

joah

Elegancja i precyzja. Świetny.
J.

Andreh

Bardzo dziękuję! :). Nóz duzo zyskał jako komplet z pochewką i rzemieniem a tworzenie takiego zestawu dało mi naprawdę duzo satysfakcji. W związku z tym nastepny tez planuje zrobic jako komplet. W zasadzie brakuje mi tylko pochewki i rzemienia... :shades:

Fotki w łapce

awknives.blogspot.com

Pavulon

Ee ..pokaż więcej ,bo nie usnę  ;P

mareckisz

Jest naprawdę PIĘKNY!!!!!

...żałuję tylko, że nie możesz więcej czasu poświęcić na tworzenie noży...
...chociaż z drugiej strony żona by się ze mną rozwiodła z powodu kolejnych wydatków nożowych ;)....

Pozdrawiam

m

Pitt

Nóż wspaniały (jak zawsze!), ale te zabrudzone nici na zadniej stronie pochewki, to wstyd... ;P

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Andreh

Zabrudzenie raczej trwałe bo to pobejcowana na czarno beżowa nić jest :D Wiem, że nie jest to najlepsza metoda barwienia woskowanych nici ale czasoprzestrzenne zalezności sprawiły, ze musiałem najpierw zszyć to cześć pochwy a potem dopiero malować, a czarnej nici nie miałem

awknives.blogspot.com

mareckisz

....mam Ten Nóż w rękach....
...rzeczywiście...fotki marnej jakości ;)...
...zanim powiecie: "i kto to mówi!" - tłumaczę, że chciałem tylko podkreślić jak niesamowicie wykonany jest ten nóż....
Koledzy z MTPN przekonają się o tym w najbliższą niedzielę :D.....

Pitt

Marek, "wydłubujesz" większość fajnych noży... Ty niedobry, Ty... ;-)

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

gladiator

Andreh

Bardzo się ciesze Marku że nóż się podoba :). Zawsze czekam niecierpliwie na opis pierwszych wrażeń nowego właściciela zaraz po otrzymaniu noża. Także kolejny raz mi ulżyło :P
Gdyby nie Ty to nikt by ich nie kupował  :D ;)

Pozdrawiam :)

Andrzej

awknives.blogspot.com

mareckisz

...he,he,he...i na tym to polega :D!!!
Robię wszystko, żeby zniechęcić potencjalnych kupców Twoich noży (czego ja nie opowiadam o ich niskiej jakości, marnym wykonaniu)... ;-)!!!

...a tak serio - jeszcze raz Wielkie Dzięki za możliwość kupna Gawronka....
...co do braku ewentualnych chętnych:  mówię zdecydowane: NIE - dziękując za wszelkie oferty wymiany - w dniu dzisiejszym trzy.
...Ania i Paweł - z którymi pracuję - po obejrzeniu noża zachwycali się jego "kształtami, elegancją, urokiem", a oglądali praktycznie każdy z ponad pięćdziesięciu noży znajdujących się w mojej kolekcji.....

...a co mnie jeszcze czeka: mosiądz i czekoladowa micarta, a do tego oryginalny kształt głowni :slini:!!!