Reklama

710 po raz kolejny

Zaczęty przez drazel, 11-01-2010, 13:32:47

drazel

tu koniec benchmade, a umnie zaczął sie początek choroby nożowej.
po przjerzeniu kilkuset stron doszedłem do wniosku, dosyc ogólnego, że benchmade to najlepsza firma. lub chociaż najbardziej ulubiona przez forumowiczów.
kupiłem już kilka noży innych producentów, powoli nadchodzi czas na jakąś BM kę. wydaje mi się ,ze nie można chybić kupując 710.
tylko cena którą widziałem na alercie - ok 600zł jest dla mnie kosmosem.
czy polecacie coś...cokolowiek z bm. na początek :)
na razie tańszego. i nie gripa- nie nęci mnie tak jak 710.
monochrome? vex? jakies hk?

porcelanowy

POwitoł
710, ale nie z alertu.

p.s. Temat jakby nie w twój temat :)

ordo

Wcale niedawno można było trafić 710 w okolicach 300-360zł w zależności od szczęścia.
Teraz, kiedy za bardzo nie wiadomo, co będzie - na pewno w najbliższym czasie będzie drożej.
A jeśli się okaże, że w praktyce ta zmiana polityki nam nie robi - to ceny jak wyżej.
Albo zostanie drożej na stałe pomijając szczęśliwe trafienie używki w dobrej cenie.

Reality has a well known liberal bias

kali

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

Piniolski

Napisałbym do Dona, złej karmy i micha123 w tej sprawie :idea:

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

drazel

hoho710 poniżej 400 to marzenie by było.
chyba, Panowie,że polecacie jakiś inny produkt bm?

Psycho

Cytat: drazel w 11-01-2010, 23:17:54

hoho710 poniżej 400 to marzenie by było.
chyba, Panowie,że polecacie jakiś inny produkt bm?

Swego czasu trafiały się i poniżej 300 :)
Co do innego produktu BM - może Grip , Presidio , Rukus , Osborny ( seria 94x) , Rift , Skirmish  i wiele innych ;P :)
Żależy czego oczekujesz od noża i do czego chesz go wykorzystywać..

Fan Benchmade  i Fallknivenów

"Psycho , Ty w gruncie rzeczy nie wyglądasz na psychopatę" - Wemi

Z powodu wszystkich dni jakie przeżyłem , jestem tym kim jestem.

ordo

Ja bym Ci polecił Kershawa tak ogólnie i śledzić bazarek.

W porównaniu do widełek dla 710 JYDII z CPM D2 na ostrzu można kupić do 70zł mniej, a też długi, niewiele cięższy.

Spisz sobie swoje wymagania na kartce i przejrzyj katalogi producentów. Spisz sobie noże, które spełniają część lub wszystkie Twoje wymagania. Potem poszukaj o nich informacji na forum - a prawie na pewno takie będą. Przecież nikt nie przewidzi, który Ci pasował będzie. Człowieku, ogarnij się. Każdy z noży produkowanych przed uznanego producenta - Benchmade, Kershaw, Spyderco - jest godny polecenia. Wybierz coś sobie, cokolwiek, jeśli jedynym kryterium jest to, że ma Ci się podobać. A jeśli masz jakieś konkretne wymagania, to spisz je sobie, poczytaj na forum, poszukaj, poprzeglądaj, zmień wymagania, znów poczytaj, a kiedy naprawdę będziesz miał dowody na to, że samemu dalej to ani rusz - wtedy wróć, ok?

Reality has a well known liberal bias

Henry

Cytat: rustle w 12-01-2010, 00:09:21

W porównaniu do widełek dla 710 JYDII z CPM D2 na ostrzu można kupić do 70zł mniej, a też długi, niewiele cięższy.

Kershaw też dobra firma, ale akurat JYD zamiast 710 to bym nie polecał - daleko są od siebie. Jeśli mu się podoba 710 to... nie ma alternatywy w folderach ;-)

I pomyśleć że 1,5 roku temu kupiłem używkę w świetnym stanie za 250... Muszę się pilnować żeby jej nie zgubić ;-)

Geriatryk

Kolega ma pewnie podobnie jak ja 5 lat temu axis zawrócił mi w głowie. Trochę wody musiało upłynąć, żeby otworzyć się na inne pająki czy kershawy, ale powrót nastąpił gdyż tęsknota za axisem nakazała na koniec( mam na myśli wątek koniec benchmada) nabyć gripka. Gdyż tego pierwszego BM-ka zwanego TSEK -iem sprzedałem , bo mi się znudził. Pomyślnych przemyśleń. Geriatryk 

MAZOWIECKIE  TOWARZYSTWO  PRZYJACIÓŁ NOŻY
http://ntn.knives.pl/  NÓŻ TO NARZĘDZIE

Polak w demokracji źle się odnajduje. Jest tradycjonalistą i jak dwa X dziennie w pysk nie dostanie, to jest chory .... Cytat z klasyka.

adonay

Cytat: Henry w 12-01-2010, 09:01:26

Kershaw też dobra firma, ale akurat JYD zamiast 710 to bym nie polecał - daleko są od siebie. Jeśli mu się podoba 710 to... nie ma alternatywy w folderach ;-)

I pomyśleć że 1,5 roku temu kupiłem używkę w świetnym stanie za 250... Muszę się pilnować żeby jej nie zgubić ;-)

ano w folderach o alternatywę trudno ale jest w fixedach - BM Delta Fighter...tylko nieco drożej ;)

masz racje - lepiej jej nie zgub.....lepiej daj mi ;>

pozdro

Nie lubię noży...zwłaszcza Seben..........ZMIENIŁEM ZDANIE, SEBENZA JEST COOL!!!...ale i tak sprzedałem...

drazel

do czego nóż? do mania! jak wiekszość tu zgromadzonych
kershaw jyd 2 jest na mojej długoterminowej liscie zakupów. stronka lessthanever oferuję za ok 200 zł plus przesyłka.
pytałem tylko o benchmade. nie chodzi tu o axis czy o nóż jakiegos szczególnego przeznaczenia. chcialbym po prostu mieć noż tej firmy.
710, rift?
pozdrawiam

Mikko

Rifta mogę polecić :D - całkiem mocny czubek, ciekawy kształt ostrza, wyższy szlif niż w 710, teraz można kupić z czarnym G-10 jeśli komuś nie pasuje to czarno szare.
710 lubi i ma sporo osób, wystarczy spojrzeć na forum ze spisami noży. Niby fajny klikacz, ale jakoś bardziej wolę 950.

Piniolski

drazel nie myśli tyle, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie ;P

710 to klasyka BM i 100% noża w nożu. Będziesz zadowolony :)

Gurgul99

W zeszłym roku sprzedałem 710 za 250, nóż mi nie leży i koniec... mam nadzieję że nowemu właścicielowi się podoba...

Odwaga to strach przetrzymywany o jedną chwilę dłużej
Chrystus nadchodzi - udawaj że jesteś zajęty...

DonCipcio

dzisiaj za 2,5 stówy to każdemu by się spodobał  ;)

...złodziej i pijak, bo każdy pijak to złodziej!
Nie ma nic gorszego niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję
SPRZEDAM

gladis

Cytat: DonCipcio w 12-01-2010, 18:45:13

dzisiaj za 2,5 stówy to każdemu by się spodobał  ;)

Otóż to :D

Ja dorwałem swojego 2 miesiące temu na alledrogo za 300 zł i to już było taaanio.

Mi leży dobrze i wygodnie. Polecam !!!

Piniolski

Ja mam moją rok. 280zł płaciłem i nigdy tego noża nie sprzedam :shades:

Gurgul99

Jak kupiłem 710 to mechanika, owszem, powalała. Jednak wolę militarkę...

Odwaga to strach przetrzymywany o jedną chwilę dłużej
Chrystus nadchodzi - udawaj że jesteś zajęty...

gdi

Drazel, bm943 sobie oblukaj  :shades:
710 to maciora w porównaniu z tym szczupaczkiem, a możliwości podobne  :grin:

SMF spam blocked by CleanTalk