Reklama

O Antosiu słów kilka czyli ER Ontos

Zaczęty przez DARKdog, 15-01-2010, 20:39:25

DARKdog

Dorwałem go w końcu w swoje łapy. Jest to nóż z serii "albo kocham albo nienawidzę". Kawał stali muszę przyznać. Na mnie zrobił duże wrażenie  :slini:.
W komplecie otrzymujemy nóż, pochewkę, puszkę surwiwalową, światło chemiczne i osełkę diamentową. Ciekawą sprawą jest, że odwrotnie niż wieść gminna niosła, pokrowiec z puszką surwiwalową jest troczony na paski molly i można go odczepić, więc nie trzeba nosić kilograma na pasie. Nóż faktycznie jest ciężki, ale dobrze wyważony i ładnie leży w ręce. Cebulkę porąbałem raz dwa, nawet pociąłem pomidorka, drewno do kominka aż śmigało na boki. Tyle na gorąco, wrzucam jeszcze parę fotek.

dekonstruktor

No rzeczywiście, paskuda z niego nieziemska. Ale jako fanowi ER nawet mi się podoba, chociaż bym go nie kupił. Na pierwszy rzut oka wygląda jak 'narzędzie' a nie nóż. Dopatrzeć można się lekkiego podobieństwa do RAO. Całe szczęście że 'racja żywnościowa' jest przyczepialna/odczepialna bo trudno byłoby z tym chodzić przy spodniach  :P
Moje odczucia są gdzieś pomiędzy 'to ER, pewnie musi być zajebisty' a 'do czego mi taka pokraka'  ;) Pewnie nieźle sprawowałby się jako rzeźnicki tasak..

PS. Anyway, winszuję nabytku, masz w końcu co Ci się marzyło.

Whisky and women got my money, blues and devil got my soul...

Esthan

Niech ktoś błagam wyedytuje tego posta z badziewia <tr><td> itp.

demon

Hehe w sam raz do krojenia cebulki ;) kawał żelaza - bardziej maczeta niż nóż. Optycznie całkiem ok, jak toto wyważone ?

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

brony_

Cytat: Esthan w 15-01-2010, 21:20:27

+1 proszę  :shy:

Enyłej, bardziej tasak niż nóż  ;)
Taki odmienny ER  :dodge:
Fakt, że ERki się "kocha lub nienawidzi", to w jego przypadku te określenie nabiera nowego znaczenia  :P
Swoją drogą ciekawe czy stanowi konkurencje dla wszelkiej maści Ratów - wszak to m.in. nóż survivalovy/biwakowy itp.  ;>

PS.1 Moim marzeniem jeśli chodzi o ERki (bo 2 już spełniłem) jest model Adra Operativo, ale na razie cena odstrasza.
... po pewnym czasie:
PS.2 Adra spadła z "piedestału" po obejrzeniu pewnego filmiku z jutube ukazującego m. in."kruchość" materiału na rękojeści  :rzyga:

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

ROBEKBIS

A ja głupi to drewno do kominka siekierką łupię , a że leniwy z natury jestem to i zawsze jakiegoś bezdomnego do tego zatrudniam . Ja mam połupane a On zarobi sobie na chleb lub na jakieś piwko :)

DARKdog

Cytat: Esthan w 15-01-2010, 21:20:27

Nie wiem czemu się tak wysypały, poprawiłem  ;>

elkrakerso

Im dłużej patrzę tym bardziej projekt wydaje mi się dobrze przemyślany.
Będzie dobrze rąbał wiadomo, mocny też oczywiste.
Ostrze ząbkowane jest umieszczone w bardzo dobrym miejscu, nie przeszkadza ani przy batonowaniu ani przy drobniejszym dłubaniu początkiem kt. Przy batonowaniu właściwie nie uderza się w to miejsce gdzie są ząbki a dalej mamy młoteczek i fałszywkę.
Młotek (zgrubienie) też umieszczony bardzo dobrze, mniej więcej połową grzbietu wbija się najlepiej gwoździe czy paliki w ziemię.
Tantopodobny czubek doskonale sprawdzi się w kopaniu i podważaniu. Fałszywka na grzbiecie przydaje się jako łamacz*
* - suchy twardy kij dużo łatwiej złamać tępą fałszywką dużego ciężkiego noża niż go rąbać (0,5kg 9 calowiec jednym uderzeniem fałszywki łamie suchy twardy kij wiele łatwiej niż np na kolanie).
...zmyślna zabawka, myślę że świetnie by się sprawiła na "leśnych wyżywkach survivalowych", tylko cena tradycyjnie z dupy.

Mine is Strength... and Lust... and Power!

brony_

Z ceną ER rzeczywiście poszybowała do góry, szczególnie w tych "wypasionych" modelach  :(
Jak to mówią: "posrało się w dupach od tej Ameryki"  :mad:
Ale wolę płacić dużo za dorobione ERki, niż często spierd..... Stridery  ;)

FRN

Zdecydowanie ciekawy :kosunia: :kosunia: :kosunia: Co prawda brzydal niesamowity troche taki kuzyn RAO z facjaty...

ER'y to typowe narzędzia, których dotychczas niedoceniałem, a szkoda :/

Garatuluje nabytku i czekam na field testy ;>

Ravatos

Cytat: elkrakerso w 16-01-2010, 13:19:25

Im dłużej patrzę tym bardziej projekt wydaje mi się dobrze przemyślany.
Będzie dobrze rąbał wiadomo, mocny też oczywiste.
Ostrze ząbkowane jest umieszczone w bardzo dobrym miejscu, nie przeszkadza ani przy batonowaniu ani przy drobniejszym dłubaniu początkiem kt. Przy batonowaniu właściwie nie uderza się w to miejsce gdzie są ząbki a dalej mamy młoteczek i fałszywkę.
Młotek (zgrubienie) też umieszczony bardzo dobrze, mniej więcej połową grzbietu wbija się najlepiej gwoździe czy paliki w ziemię.
Tantopodobny czubek doskonale sprawdzi się w kopaniu i podważaniu. Fałszywka na grzbiecie przydaje się jako łamacz*
* - suchy twardy kij dużo łatwiej złamać tępą fałszywką dużego ciężkiego noża niż go rąbać (0,5kg 9 calowiec jednym uderzeniem fałszywki łamie suchy twardy kij wiele łatwiej niż np na kolanie).
...zmyślna zabawka, myślę że świetnie by się sprawiła na "leśnych wyżywkach survivalowych", tylko cena tradycyjnie z dupy.

+1
Tez na początku myślałem co to jest, ale po dłuższym myśleniu dochodzę do wniosku ze całkiem niezły. Oświeci mnie ktoś odnośnie ceny?

-Jestem czarnym krukiem twojego serca... Zapomniałeś o mnie, lecz ja nie zapomniałem o Tobie[...]Podejrzewam, ze będziemy już podróżować razem. Na zawsze[...] Jestem twoja złością i twoja nienawiścią. Mocą czynienia wszystkiego, czego tylko pragniesz. Zemstą na wrogach. Bezbrzeżna odwagą[...]

brony_

pecado

Kilka zdjęć ode mnie (nie jestem posiadaczem, miałem go tylko na sesji foto)

Pliki są duże (~500kB każde) więc osoby liczące znikający limit transferu niech czują się uprzedzone

Tu zawartość zasobnika, plik bez obróbki, 1.6MB
http://img85.imageshack.us/img85/2344/img8761y.jpg

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

brony_

Nawet o prezerwatywach i tamponie pamiętali  :D
Ale ci Włosi zapobiegliwi  ;P

pecado

Od siebie dodam, że nie mając szelek nie ma co go troczyć - ściąga gacie razem z paskiem. Sytuację poprawia trochę odczepienie zasobnika, ale i tak istnieje zagrożenie, że będzie nosiciela ściągać na jedną stronę i przez to zmuszać do krążenia w kółko.
Leży w ręce jak każdy fix ER czyli takie trochę inne dildo ;) a klinga nadaje się tylko do nap.lania. Nic subtelniejszego w zasadzie nie ma sensu. Piłka na grzbiecie dalece intrygująca - i miejsce dziwne i długość jakaś taka bez sensu (tak, należę do osób, które uważają noże z KT w combo za bezsensowne).

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

DARKdog

Cytat: brony_ w 17-01-2010, 21:47:41

Nawet o prezerwatywach i tamponie pamiętali  :D
Ale ci Włosi zapobiegliwi  ;P

Przecież to brytyjska puszka, nie włoska, a kondonik i tamponik to dziwić nie powinien, i wodę przenieś i uszczelnisz to i owo, a tamponikiem to się pięknie ogień rozpala "z krzesiwa"  ;>

brony_

Gdzieś w jakimś filmie żołnierze nakładali kondomy na lufy karabinów przechodząc przez rzekę  :)
... i ktoś z forum, nie pamiętam kto rozpalał Durexem ognisko robiąc soczewkę  8D
Zastosowań bez liku  ;)

Ripper

Ta waga to bez przesady, nie jest jakas tragiczna - na noż dużo, ale znam takich co nosza w razy cięższe kopyta i dają rade  ;>

Free men own guns. Slaves don't.
Ponad 1/3 życia w tym grajdołku :}

LUCYFER

Witam, masz go prawie miesiąc, jakie są teraz wrażenia z użytkowania? Nóż sam w sobie jest piękny i pewnie za niedługi czas sobie nabędę, właściwie chyba tylko po to żeby go mieć :shades: taka już ta choroba jest... Jak radzi sobie w terenie?

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

Hanibal

Pierwsza moja myśl - jakie to paskudne, nóż ma służyć do cięcia, jak mam łupać drewno na opał to wolę siekierę w ostateczności maczetę. Dla mnie to wygląda jak łom z KT. Gratuluję pomysłowości z cebulą....

SMF spam blocked by CleanTalk