Reklama

Moj warsztat na czym robie jakie materialy stosuje

Zaczęty przez Napoll, 15-01-2010, 23:16:22

Napoll

Witam !!

Pochwalmy sie w tym temacie jakiego sprzetu uzywamy do produkcji naszych nozy wklejmy parezdjec i najlepiej napiszcie od czego zaczynaliscie...

Pozdrawiam Napoll

Esthan

No to czekamy aż zaczniesz od pokazania swoich dzieł i swojego zaplecza :)

Napoll

ooo i juz wpadka :<

Chwilowo zaglebilem sie w forum i poszukiwani podobnego tematyu jeszcze raz :) zeby nie bylo ze lamie regulamin :)

NO to tak... Jestem poczatkujacym knife makerem wiec swoich wyrobow narqzie nie pokaze :)

Ale preferuje wlasno reczne kucie nozy :) Wiec do tego przygotowalem swoj warsztat :)
-Posiadam kowadlo 75 kg
-szlifierke zrobiona z silnika od pralki
-palenisko kowalskie   home made
-mlotki od 2kg do 100g
-pilniki brusnice

Zdjecia niedlugo tylko aparat odzyskam :)
-szczypce kombinerki

Moze to nie wiele i nie jest to wyposazenie odpowiednie ale dopiero zaczynam i chcial bym sie dowiedziec czego uzywaja ludzie z wiekszym doswiadczeniem

Szabas

No i następny "wariat" nam wyrasta w tym małym szaleństwie! :D

Rób, rób Napoll! Obgryzamy paluchy i czekamy z zaciśniętymi kciukami.

Znajdziesz Napoll to wszystko w forumowej wyszukiwarce.
Nie wahaj się jej użyć! ;)

Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

paproch

By z krwi naszej życie wzięła Ta
Co jeszcze nie zginęła

andre31

Czasem w warsztacie przydałby się też słownik :)...

Pikutek forever...:)

Napoll

oto moje dzisiejsze wypociny nozyk kuty troche nie udolny ale moj pierwszy wiec prosze o wyrozumialosc

http://picasaweb.google.com/napoll42/AlbumBezTytuU#5427400997437054498 ;>

Krug

to ten?

Musisz jeszcze troszkę nad nim popracować.

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

Napoll

tak to ten wiem nie jest jeszcze skonczony bede go jeszcze szlifowal i polerowal na lustro mam zamiar zrobic rekojesc z rogu jelenia co o tym myslicie

Krug

Rękojeść z rogu to jest dobra koncepcja. Jednakowoż, zanim zaczniesz szlifować i polerować, wróciłbym z twoją pracą na jakiś czas do paleniska i kowadła, w celu nadania odkuwce kształtu ostatecznego, z wyraźnym zaznaczeniem lini ostrza i grzbietu wraz z wszystkimi jego składowymi, to jest, ścięcia sztychu będącego, zapewne zapowiedzią fałszywego ostrza, któremu ostateczny kształt i przekrój zapewne będzie nadany podczas szlifowania i polerowania.
Być może jednak jest to próba wykonania noża w "frejstajlowym" stylu, rezygnując jednocześnie z użytkowości narzędzia jakim jest nóż, na korzyść przedstawienia tematu noża w  artystycznej koncepcji tzw "artknife", więc moje uwagi są  nie na miejscu i w takim przypadku uważaj je za niebyłe.

Pozdrawiam.

edycja: literki.
Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

Napoll

Moze jednak panowie napiszcie czego dorobiliscie sie od tego kiedy zaczynaliscie do teraz mlodym knivemakerom moze to pomoc

cubix

Przyjacielu, takich informacji jest sporo na forum - poszukaj, przejrzyj działy makerów (Polish Custom Knives) etc...

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

SMF spam blocked by CleanTalk