Reklama

nowy Strider SnG

Zaczęty przez kali, 25-01-2010, 20:18:23

kali

nie ma zdjęcia, tylko info :>
usiądźcie
Strider SnG w wersji slip-joint ;D
to rozwiązuje największą chyba bolączkę folderów Stridera ;)
co o tym sądzicie, fani high-speed tools for hardcore individuals? :)

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

Pitt

Do 1 kwietnia jeszcze sporo czasu..... ;-)
Serio?
Dla mnie to mniej więcej przyznanie się producenta, że powtarzalność skutecznych blokad im nie wychodzi.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

kali

no chyba serio, fotek nie ma, ale ktoś z BF trzymał go w ręku na Shot Show.

FP

lukaszki

hihihi może po prostu blokada w nim nie działała.

Endless tears
Forever joy
To feel most every feeling
Forever more

pecado

Cytat: lukaszki w 25-01-2010, 20:29:45

hihihi może po prostu blokada w nim nie działała.

Z tego nie robiliby halo i nowości  :rotfl:

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

zla_karma

SNG dorobil sie tez lozyskowanej osi. 2 lozyska kulkowe po 2 stronach rekojesci i wbity pret przechodzacy przez te lozyska i otwor w glowni. Bajecznie proste tylko po co takie wygibasy w nozu dla hardcorowcow? Jak to rozkrecic, gdy nam sie nozyk zapiaszczy w Iraku? Mick zarzeka sie, ze to pierwsze proby i niebawem zostanie to rozwiniete - zobaczymy...

mathu

Zawsze marzyłem że kiedyś Stridery rozwiążą problem kiepskiej blokady i wreszcie kupię sobie jakiegoś SNG. Niestety widzę że już po ptokach.

Diabelek

HEHE przegrzali klips przy toxikowaniu ;)
na fotkach nie jest SmF? bo po ilosci srub skrecajacych to raczej on, no chyba ze wzmocnili dodatkowa sruba rekojesc SnG

"Wciąż zadziwia mnie, czemu ktokolwiek, kiedykolwiek mógłby chcieć czegoś więcej niż SOCOM"
Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; Joah; PiTiN; LM Wave
SF: M6, Kroma, HS2, L1; HDS U60; Inova: X5, X0, X1 SSC&lambda

lukaszki

Ani SMF, ani SnG  ;) bo zmiany są za daleko idące, żeby nazwać go którymś modelem. Ale równie dobrze może być wielkości SnG, tylko inna budowa (dwie okładziny ze stali zamiast, tytan + G10 z integralnym backspacerem) mogły wymagać wzmocnienia konstrukcji. Na zdjęciach nie widać, ale pewnie ma otwarty grzbiet i tuleje zamiast takiej konstrukcji jak w SMF/SnG.

Endless tears
Forever joy
Forever more

Kagemusha

IMHO kiepski stosunek długości ostrza do całości, ale foldery striderowe zdaje się całościowo tak mają? No i nie ma przekładanego klipsa  ;-)
Za to "dizajn"! OŻ FAK!  :slini: :slini:

slice of life
Obecne EDC: MT Scarab, Camillus CQB1, LM Surge, Olight i3 EOS, Victorinox Compact

PiterM

Cytat: kali w 25-01-2010, 20:18:23

Strider SnG w wersji slip-joint ;D

UK to spory rynek jednak :)

Instagram: @piotr_ma

... a w kieszeni Sebenza

lukaszki

To żart czy poważnie? :) IMO SnG jest za długi na UK... nie daje 100% pewności, że będzie uznany za legalny. Ładnie to określił jeden z userów British Blades:

Cytat

If you want to be absolutely sure, measure from the pivot to the tip.
If you want to be reasonably sure, measure from the start of the cutting edge to the tip of the blade (from the choil to the tip).
If you want to be a bit pedantic measure along the belly of the knife from the choil to the tip.
If you want to be very pedantic, adopt the principles of fractal geometry and accept that, for all practical purposes, all blades are very, very long indeed, virtually infinite.
If you want to be not arrested, don't flash your blade around, don't act irresponsibly, and don't be rude to coppers, and a few millimetres either way won't make much difference!

edyta:

do UK sensowniejszy byłby PT CC slipjoint, taki to by mi się podobał.

Endless tears
Forever joy
Forever more

PiterM

Cytat: lukaszki w 27-01-2010, 23:54:50

do UK sensowniejszy byłby PT CC slipjoint, taki to by mi się podobał.

z przyjemnością bym przygarnął! :D

Instagram: @piotr_ma

... a w kieszeni Sebenza

kali

Cytat: PiterM w 27-01-2010, 20:40:18

UK to spory rynek jednak :)

kultowe noże-czołgi... bez blokady. rynek skuterów też jest spory, ale Harley Davidson w niego jakoś nie uderza. w Strider Knives widać nie obawiają się utraty szacunku dla marki, dość skutecznie już psuli sobie wizerunek i dali radę ;) no i mają grono fanatyków, którym kompletnie nic nie przeszkadza.
ciekaw jestem co będzie z wykończeniem, bo przecież teraz nie wykręcą się tym całym "hardcore", który w slipjoincie jest zupełnie niepotrzebny.

FP

SMF spam blocked by CleanTalk