Reklama

Zaśnieżony Victorinox

Zaczęty przez maba, 31-01-2010, 22:46:44

maba

Zainspirowany nieco TYM tematem, popełniłem takie zdjęcia ;) Trochę niedoróbek się znajdzie, ale może komuś się spodoba:

I dla dla fanów kwadratowego B&W:

PITdoggy

Wszystkie trzy świetne. Ale z tych trzech najbardziej widzi mi się drugie i trzecie, czyli większe zbliżenia. I na placu boju zostałoby u mnie drugie, podoba mi się kontrast bieli i czerwieni.
Ale wszystkie fajne  :)

Pies i nóż - najlepsi przyjaciele człowieka.

bobo

dla mnie pierwsze rządzi, drugie i trzecie trochę za blisko  :)

- no i co?
- no i nic.
- a teraz co ?!

Pele76

Dla mnie jedyneczka przygniata dwie pozostałe!

Najpiękniejszym uczuciem, jakie możemy przeżyć,
jest odczucie tajemnicy. To ono jest źródłem autentycznej
sztuki, prawdziwej nauki. Ten kto nigdy nie odczuł tej emocji,
kto tego nigdy nie spróbował, jest jak umarły. Jego oczy są zamknięte.

Albert Einstein

8,5/19

wilk111

Esthan

dekonstruktor

Ja również opowiem się za 1 zdjęciem. Natomiast 3 w ogóle mi nie podchodzi, czerwony Vicek musi być czerwony...  ;-)

Whisky and women got my money, blues and devil got my soul...

ordo

maba... A nie masz może tego pierwszego w wersji na tapetę? :shy:

Mi pasuje najbardziej, 2 i 3 za ciasne.

Żeby tak dział z tapetkami działał...

Reality has a well known liberal bias

maba

Dzięki za uwagę! :-*

Cytat: rustle w 02-02-2010, 16:23:32

maba... A nie masz może tego pierwszego w wersji na tapetę? :shy:

Nieco większe znajdziesz na ~> flickr

ordo

Reality has a well known liberal bias

ptr

Hmm maba, wybacz ale dorzuce lyzke dziegciu do tej beczki miodu ;P:

Pierwsze zdjecie ma fatalna kompozycje: cala lewa strona zdjecia jest do obciecia, badz wrzucenia tam jakiegos elementu rownowazacego kompozycje.
Nie mowiac juz o czarnym lewym gornym rogu, ale to wina optyki mysle.

Drugie zdjecie lepsze, na czarno-bialym Vicus traci swoj piekny czerwony kolor ;-)

A tak w ogole Vicki to wdzieczne obiekty do fotografowania :D

.

maba

Piotrze, ależ się nie gniewam, wolę konstruktywną krytykę niż same ohy i ahy ;>

Co do pierwszego i strony lewej - mam jeszcze kwadraciaka, ale jak dla mnie słabszy od nr. 1

ptr

W/g mnie tak jest duzo lepiej :)

PS: Co to za Vicus, Marek?

.

maba

Tak czułem, że Ci się spodoba :D A Vicek to moje teraźniejsze EDC, czyli Super Tinker.

ptr

Cytat: maba w 06-02-2010, 19:58:08

Tak czułem, że Ci się spodoba :D A Vicek to moje teraźniejsze EDC, czyli Super Tinker.

Spodobalo mi sie bardziej, co nie znaczy ze jest idealne ;)
Jest lepsze od pierwszego, jednak ciut za ciasne.
Idealem bylaby jedynka bez winietowania, z dolozonym jakims elementem w lewej czesci dla zrownowazenia kompozycji.

A co do Tinkera: gratuluje Graala, ale czy pamietasz jak twierdziles ze Recruit to ideal i nic Ci wiecej nie jest potrzebne?
Na moja propozycje zebys wyprobowal Sportsmana/Tourista (bo to Recruit plus korkociag/krzyzak-szpikulec), odparles ze wtedy bylby "za gruby i ciezki" :P
A teraz Super Tinker: ciezki grubasek... ;P :D :D

.

maba

Cytat: ptr w 07-02-2010, 18:31:36

Idealem bylaby jedynka bez winietowania, z dolozonym jakims elementem w lewej czesci dla zrownowazenia kompozycji.

Miało być simply, więc dodatkowy element nie wchodził w grę ;P

Cytat: ptr w 07-02-2010, 18:31:36

A co do Tinkera: gratuluje Graala, ale czy pamietasz jak twierdziles ze Recruit to ideal i nic Ci wiecej nie jest potrzebne?
Na moja propozycje zebys wyprobowal Sportsmana/Tourista (bo to Recruit plus korkociag/krzyzak-szpikulec), odparles ze wtedy bylby "za gruby i ciezki" :P

Tak było :D

Teraz nieco zmieniłem koncepcję dla scyzoryka EDC - możliwie jak największa funkcjonalność zamiast kompaktowości/wyglądu. A jednak nożyczki w EDC to "must have".

ptr

Cytat: maba w 07-02-2010, 19:07:37

Miało być simply, więc dodatkowy element nie wchodził w grę ;P

Nie rzutuje: dodatkowy element mogl byc maksymalnie prosty, chodzi tylko o akcent. Wcale nie trzeba bylo komplikowac zdjecia.

Cytat: maba w 07-02-2010, 19:07:37

Teraz nieco zmieniłem koncepcję dla scyzoryka EDC - możliwie jak największa funkcjonalność zamiast kompaktowości/wyglądu. A jednak nożyczki w EDC to "must have".

A widzisz! :D Sam to przerabialem, tylko znacznie wczesniej ;) No i moim zdaniem najlepszy jest jednak kompromis pomiedzy funkcjonalnocia a rozmiarami. Dlatego edcuje obecnie Executive/Compacta.
W/g Twojej obecnej koncepcji idealem dla Ciebie powinien byc Swiss/Work Champ (najlepiej w wersji XXL :P)

.

Mixon

SMF spam blocked by CleanTalk