Reklama

LUDT combo/plain

Zaczęty przez 2marv, 26-02-2010, 16:53:20

2marv

Witam serdecznie wszystkich.
Jestem nowy na forum i chcialem zapytac wszystkich mikrocholikow o ząbki w MT.
Wiem ze na forum bylo juz wiele pytań odnosnie combo czy plain ale mi chodzi o konkretny model mianowicie LUDT
(nie ten nowy brzydki jak mowia niektorzy). Jak sprawuja sie zabki w MT, czy do zadan codzinnych oraz do np.wspinaczki gdzie czasami trzeba przeciac line wystarczy plain czy raczej wziasc combo.Lub w sytuacjach awaryjnych gdzie trzeba np. przeciac pas bezpieczenstwa.Prosze wszystkich o rade(szczegolnie tych uzywajacych ząbkowych microtechow) i wyrozumialosc.dziekuje

kangoo

Ząbki jak ząbki , ani gorsze ani lepsze od innych . Niezastąpione w małej klindze LUDT do szmat, lin itp. Nie przeszkadzają w robieniu kanapek ;) . EDCowałem LUDT sporo czasu ,to dobry nóż ,jedyny MT ,który mi podpasił .

2marv

Kangoo a spotkałeś sie gdzieś z dokladniejszą recenzją/testami o tym nożu na int.Bo jakąś nie mogłem żadnej znalezć.

kangoo

Chyba gdzieś u nas powinno coś być .O LUDT było sporo ,na pewno luzem ,ale czy była recka nie pamiętam .

Nie mam czasu teraz szukać , jak poszperasz znajdziesz .

zagajnik

Cytat: 2marv w 26-02-2010, 18:12:56

Kangoo a spotkałeś sie gdzieś z dokladniejszą recenzją/testami o tym nożu na int.Bo jakąś nie mogłem żadnej znalezć.

Cześć

Poczytaj o MT UDT w linku: http://guns.com.pl/ w zakładce: noże. Zjedź na sam dół i tam jest obszerna recka. A L-UDT jest poprostu większy....
A propos ząbków: są świetne do inicjowania cięcia, więc przy awaryjnym przecinaniu liny jak znalazł.

PZDR    Jacek

2marv

Dzieki wielkie Zagajnik
Znam tą recenzje czytalem ją już tyle razy ze nie pamietam,dlatego zdecydowalem sie tez na pierwszego MT wlasnie z tej serii.Ale dzieki wielkie jeszcze raz.

zagajnik

Skoro tak to nie masz za co dziękować. Polecam Ci zakup L-UDT. Świetnie leży w łapie i rozmiarowo jest bardzo przydatny. L-UDT - od niego zaczeła się moja MT-choroba....

PZDR    Jacek

cubix

Świetny nożyk, również mój pierwszy Microtech, używam od prawie 4 lat wersji plain i nie odczuwam braku ząbków ;) Imo są zbędne w tak krótkim ostrzu, ale co kto lubi :)

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

kangoo

Właśnie, co kto lubi , w tak krótkim ostrzu są niezbędne ,jeśli chcesz ciąć liny ;) . Ilu ludzi tyle gustów ,ale lina się sama nie przetnie :D .

2marv

Wielkie dzieki za odpowiedzi,wybór padl na combo.

math.

Mam LUDTa w combo, właśnie pomaga mi w remoncie :D
Do wszystkich recenzji i opisów, dodam od siebie, że mimo jest to wersja Large, to gdy wziąłem go do dłoni, wydał mi się... mały. Ale na EDC nadaje się świetnie, bo koniec końców znika w etui i nic go nie czuć.

SMF spam blocked by CleanTalk