Reklama

przeszczepowe szlify

Zaczęty przez przeszczep, 28-02-2010, 19:06:26

przeszczep

Kilka osób pytało mnie jak kładę szlify. Nie za bardzo wiedziałem jak mógłbym zrobić tutek bo po prostu przykładam blank do taśmy i samo wychodzi ;)
Więc machnąłem dziś dwa filmiki :D
Pierwszy filmik na drugim biegu szlifierki (na tym biegu najczęściej szlifuję) :)

[youtube=425,350]tFx9qeq1KzA[/youtube]

Tu szlif kładłem na biegu rakietnym - z niego korzystam jak mi się nie chce dlugo czekać na efekty ;)

[youtube=425,350]Ahyg-R6ItpQ[/youtube]

Mam nadzieję że coś widać :)

HolsKnives

Pokaż jeszcze zdjęcia tego blanku po wyszlifowaniu.

Swatch

A widać i dzięki za zamieszczenie .
p.s Może lepiej przy robocie ściągać obrączkę ? Bo nigdy nie wiadomo ...i kto będzie wtedy szlify kładł ?

crejzy

Żadnych linii pomocniczych nie kreślisz?

wolodja

Na drugim filmiku maszyna bierze jak się patrzy ;-) Jak wygląda sprawa ze zużywaniem się taśm? Ja jestem użytkownikiem czołgu i to jest właśnie mankament... jedną taśmą się zbyt wiele nie nawojuje...

przeszczep

przeszczep

Jak robię pełny płaski to żadne linie nie są potrzebne :)
Jeżeli chodzi o zużycie taśm. To najlepiej robić samymi świeżymi, czyli jedna taśma jeden szlif, jednak co by trochę oszczędzić to na upartego na jednej taśmie można zrobić dwa noże spokojnie, czyli 4 szlify :)

Dexameth

Trochę nietypowe pytanie : nigdy nie przejechałeś po taśmie paluchami ?  ;)

Zawsze jest gdzieś piękny poranek , nawet w dniu naszej śmierci .

przeszczep

Paluchami nie ;) Zwykle kciuka sobie szlifnę tak jak dziś :D
Chwilę po filmiku kciuk z czubka zjechał mi na taśmę :D i zniknęło mi kawałek odcisku palca :D
Z doświadczenia jednak wiem, że odrasta :D

HolsKnives

Przeszczep - bardzo ładne szlify :D
Mam taką samą szlifierkę i za chiny nie potrafię położyć szlifu takiego jaki jest na skandynawskich blankach.

przeszczep

Cytat: Hols75 w 28-02-2010, 21:41:27

Przeszczep - bardzo ładne szlify :D
Mam taką samą szlifierkę i za chiny nie potrafię położyć szlifu takiego jaki jest na skandynawskich blankach.

Zapraszam do siebie na kilka lekcji :) Ostatnio Gładkiemu kładłem takie szlify. Najważniejsze to świeża taśma, nie dociskać i nie spieszyć się :)

Guciek

Cytat: przeszczep w 28-02-2010, 19:06:26

Tu szlif kładłem na biegu rakietnym - z niego korzystam jak mi się nie chce dlugo czekać na efekty ;)

A ja się dziwię jak wam tak szybko idzie to całe szlifowanie. No, ale ja mam szlifierke 500 W  :D

Cytat: Kubus Puchatek
Nie do konca wierze w Twoje, czy kogokolwiek tutaj istnienie. Net jest iluzja.
Cytat: Szabas
Nice, very kurwa nice. :D
W Polsce używamy polskich wyrazów!

przeszczep

Dorzuć jeszcze 1 KW i będziesz miał tyle co my :D A wtedy na odpowiednim przełożeniu idzie odpowiednio szybko :D

Fred

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

SMF spam blocked by CleanTalk