Reklama

Socom - pytanie

Zaczęty przez rumcajs, 10-03-2010, 10:04:08

rumcajs

Przeglądając sieć w poszukiwaniu różnych pająków pod hasłem SpyderEdge pojawiło mi się intrygujące zdjęcie.

Musze przyznać że śliczny jest ten full zębaty Socom .
Kształt ząbków inny niż w pozostałych Microtech - ach sugeruje customizacje ale może była jakaś seria produkcyjna z takimi zębami ?

"Combat Knife is actually 10% weapon and 90% tool." Al Mar

lukaszki

Ja tylko widzę, że to Elite Brend są wszystkie trzy, ale na tym moja wiedza się kończy ;) nie widziałem nigdy Socoma Elite ze spyderedge.

Endless tears
Forever joy
To feel most every feeling
Forever more

cubix

To wersja produkcyjna (w zasadzie przedprodukcyjna, bo to seria ze szlifem zaprojektowanym przez Brenda - potem zmienionym). Socomy Elite występowały w wersji full serrated (rzadko, ale zdarzało się).

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

rumcajs

Fakt są Socomy Elite full serrated ale widziałem je tylko w zestawieniu z ostrzem tanto tak jak na zdjęciu :

No i sam szlif zębów jest inny (dokładnie taki jak na tym środkowym Socomie ) niż SpyderEdge
Czy były produkcyjne wersje Socoma clip point w wersji full serrated ?

cubix

Powiem szczerze, że osobiście nie spotkałem się, ale z MT nigdy nic nie wiadomo ;) Dla przykładu ostatnio powstało jedno Halo V szlifowane ręcznie z Full Serrations (na prośbę klienta) :

Tazz

O w mordę, ten klient musiał być bardzo bogaty :)

... Kto jest najlepszym szermierzem na świecie?
- Nie mam pojęcia.
- Nigdy nie znałeś takiego?
- Znałem wielu, którzy się za takich uważali.
- Chciałabym wiedzieć... kim tacy szermierze są. I gdzie są.
- Gdzie są, to ja wiem.
- Ha! Więc gdzie?
- Na cmentarzach

zagajnik

W nawiązaniu W. Brenda. Jest dokładnie jak napisał Cubix....
Poniżej wersja Socoma Pre-Elite z czerwca 2000  :shades:

Dobry Boże, ile to jeszcze Microtechów jest do przytulenia !!!! Ten "zębacz" jest zaje...sty :slini:

PZDR    Jacek

PZDR    Jacek

Piniolski

Zagajnik szczerze?

To każdy Socom jest zajebisty :D

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

Diabelek

jakos mi nie wyglada ten pierwszy zebacz na powstalego w MT (chodzi o zeby) wszystkie MT jakie do tej pory widzialem maja male zeby niesymetryczne, a ten to typowy pajaczek

"Wciąż zadziwia mnie, czemu ktokolwiek, kiedykolwiek mógłby chcieć czegoś więcej niż SOCOM"
Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; Joah; PiTiN; LM Wave
SF: M6, Kroma, HS2, L1; HDS U60; Inova: X5, X0, X1 SSC&lambda

Hinc

Diabełek dobrze prawi, patrze właśnie na moją police i uzębienie wygląda kubek w kubek jak to z fotki socoma.

homax

Znaczy Spyderco podrabia (podrabiało) Socomy :special: !!!!!

born to fishing

Hinc

Raczej jakiś fan spyderedge chciał mieć porządny nóż, i zrobił sobie takiego custom socoma zamiast szukać odpowiedniego pajączka  ;)

cubix

Szczerze wątpię ;) Ząbki robi człowiek, więc różnice będą z osoby na osobę - możliwe, że te serracje robił akurat Marfione, są niskie tak jak na tym customowym HaloV.

zagajnik

Cytat: TomaSH w 17-03-2010, 20:03:15

Raczej jakiś fan spyderedge chciał mieć porządny nóż, i zrobił sobie takiego custom socoma zamiast szukać odpowiedniego pajączka  ;)

Dooobre  :rotfl: Nadajesz się na microholika  :shades:
PZDR    Jacek

rumcajs

Poszukiwania troszkę trwały ale chyba rozwiązałem zagadkę :

"SOCOM Elite PreProduction Grind MA 5/2000  full serration customly made by Jurgen Shanz"

Cohen71

bart435

Jak pierwszy raz zobaczyłem zdjęcie spyderedge na socomie myślałem ze to prima aprilis.
Ale czemu nie ... napewno troszkę łatwiejsze w utrzymaniu i ostrzeniu w razie czego niż oryginalne zeby mt

BM 32,51, 5000Presidio
leatherman TTI, Endura Wave,
Bushcraft D2 by leszczy, ESPADA L

Diabelek

oryginal tez sie da naostzyc, choc trzeba sie namotac ;) ale za to znacznie lepiej tna od pajakowatych, mniej agresywnie ale nie rwa

"Wciąż zadziwia mnie, czemu ktokolwiek, kiedykolwiek mógłby chcieć czegoś więcej niż SOCOM"
Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; Joah; PiTiN; LM Wave
SF: M6, Kroma, HS2, L1; HDS U60; Inova: X5, X0, X1 SSC&lambda

bart435

co do zebów oryginalnych nie mam wątpliwości że są leprze, a najlepsze są takie mikroskopijne na gładkim ostrzu :):) he he, wydaje mi sie że wogóle co do zębów w nożu to albo na całym jak właśnie w przypadku spyderEdge albo wogóle.

Combo wydaje mi się pożyteczne tylko jak sie tnie bułke :) zęby ciachają skórkę a gładka końcówka nie masakruje wnętrza, to taka uwaga żeby pocieszyć jak ktoś ma socoma combo ;>

BM 32,51, 5000Presidio
leatherman TTI, Endura Wave,
Bushcraft D2 by leszczy, ESPADA L

SMF spam blocked by CleanTalk