Reklama

Opniel raz jeszcze

Zaczęty przez Mat, 20-03-2010, 23:37:28

Mat

Zapaliłem się do zrobienia przeróbki... i zrobiłem. Nie do końca tak jak chciałem, ale summa summarum jestem z siebie zadowolony :)

Pozdrawiam

maba

Świetna robota, wygląda znacznie lepiej niż oryginał! Zmienić jeszcze nieco kształt "dupki" rękojeści i byłby miód.

Hinc

O cholera. Tajniki przeróbki zdradzisz? Posypało tymi opinelami ostatnio, widać, że właściciele je kochają i pieszczą.
Okucia na dupkach, a to jakieś ładne trawienie, fileworki. Pięknie pięknie. Gustownie i ze smakiem.

Vick

Piękny !  8D
Trawienie głowni powala na kolana. Jak tego dokonałeś ? Paski kiszonej kapusty  :?  :question:

Mat

8D Ale fajnie, że się podoba.

Rękojeść to lakierobejca (półpołysk, kolor palisander).

Głownia to ocet. Całe ostrze zanurzone w occie do totalnego sczernienia i potem przecierane papierkiem. (rączka też miała być przecierana, ale jak widać nie wyszło).

Dzięki za komentarze.
Pozdrawiam

piotrbati

:slini: Jak widzę takie pimpy to zastanawiam się - dlaczego jeszcze nadal nie lubię opineli?  :special:

maba

Cytat: piotrbati w 21-03-2010, 20:27:34

dlaczego jeszcze nadal nie lubię opineli?  :special:

Bo sam w sobie to żadna rewelacja. Dopiero umiejętne modyfikacje czynią z niego ładny i fajny kozik :D

Mat

Cytat: piotrbati w 21-03-2010, 20:27:34

dlaczego jeszcze nadal nie lubię opineli?  :special:

Może dlatego, że jeszcze nie masz żadnego :) Przyjazne, miłe, cieplutkie. Może mało wyrafinowane, proste ale za to wierne :) No i fajnie się kombinuje przy takim.

Pozdrawiam

androfag

A i zgubić na grzybach jakby mniej było żal  :(

Vick

Cytat: androfag w 23-03-2010, 22:56:55

A i zgubić na grzybach jakby mniej było żal  :(

Takiego pimpowanego to już żal  :cry:

androfag

Ale ludzie i tak lubią opinelki, może dlatego, że tak łatwo się je przerabia?

piotrbati

Chyba się przekonam. Mojego kuśtoma nie ofiaruje Ojcu ino pimpowatego Opinelka ;>

bobo

niesamowicie klimatyczne zdjęcia, szczególnie drugie  :grin:
pimp też super wyszedł, wypas

- no i co?
- no i nic.
- a teraz co ?!

Mat

Dzięki! :) Nad zdjęciami jeszcze mam zamiar popracować, bo mają parę niedoróbek, ale to za jakieś dwa tygodnie, bo na razie czasu nie mam :)

Przekonanie się bardzo polecam, radocha duża, a i prezent będzie wyjątkowy.

Pozdrawiam

PrzemoBK

Głownia fajnie wytrawiona, w ogóle cały mi się podoba :).

androfag

Nie tylko tobie, byleby tylko autor dalej eksperymentował  :D

Redux

każdą stal tak się da wytrawić.Tzn wrzucić do octu i już?

Mat

No... wysokowęglową tylko. :) Pozdrawiam

androfag

Ogólnie "rdzewną" chrom czy nikiel w większej ilości przeszkadzają w trawieniu :D

tool

Witam, to chyba mój pierwszy post tutaj (choć czytam już prawie rok to forum), a ja tak od razu poza tematem, tam na zdjęciach oprócz Opinela jest chyba Muela. Czy mógłbyś gdzieś dać jej zdjęcie? A co do Opinelka to bajkowy 8D

SMF spam blocked by CleanTalk