Reklama

"Trzeci" do puli

Zaczęty przez joah, 25-03-2010, 23:54:06

joah

Jeszcze jeden braciszek pechowca.
Zdaję sobie sprawę, że monotonnie to już wygląda, ale cóż... będę się rehabilitował później :)
Znowu
- (80 + 67) x 30 x 3 mm
- robione w hartowanym 100Cr6 (58 HRC) (jak udało mi się potwierdzić, tajemnicza etykietka CR6 oznacza dokładnie stal 100Cr6, czyli inaczej ŁH15)
- i w palisandrze
- pin i rurka mosiężne.
Głownia tym razem lekko przepolerowana. Drewno wymoczone w pokoście i nawoskowane.
Garstka kiepskich fotek:

J.

TCT

Bardzo poręczny świetnie wykonany maluch  :)

TCT Leather

Trollsky

swietnie Ci one wychodzą.
Jak mi go dasz to mozesz sie spodziewac super fotek :)

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Pavulon

No no rodzinka szybko się powiększa  ;-) na szczęście dobre geny są dominujące :D

joah

Wielkie dzięki za ciepłe słowa. Połechtana ambicja to super motywacja  ;P

Cytat: Trollsky

swietnie Ci one wychodzą.  Jak mi go dasz to mozesz sie spodziewac super fotek :)

Już spakowany, ale... : 
Cytat: yetisize w 03-03-2010, 14:48:09

Nie podniecać się Panowie, mój ci on  :D

:)

yetisize

No to chyba będę miał fixeda EDC  8D

Sprzedam:

Scyzoryk
iPhone

PrzemoBK

Cytat: yetisize w 26-03-2010, 17:22:34

No to chyba będę miał fixeda EDC  8D

I to bardzo fajnego  :). Gratki.

androfag

Choć sam staram się wprowadzać do każdego noża coś nowego, podobają mi się dobrze wykonane sprawdzone wzory, czekam więc na następne -tak trzymać!  :D

yetisize

Nożyk dzisiaj dotarł

Drodzy Państwo powiem tak. Mam parę customów od makerów ze swoimi działami, macałem noży dużo, w każdym dał się coś tam, jakąś niedoróbkę znaleźć. Ten jest moim pierwszym wykonanym z taką precyzją i dokładnością, polerka walnięta nawet we wnętrzu rurki/dziurki na linewkę, idealnie symetryczny . Mimo swoich rozmiarów zajebiście wygodny a grube ostrze i KT szerokości ponad milimetra dają poczucie mocy drzemiącej w tym konusie. Naostrzony do golenia, co niestety standardem nie jest, po pocięciu kartonu na spagetti, oraz chwili pomocy przy wymianie baterii w łazience nie zauważyłem żadnego spadku ostrości. Użyłem go do usuwania starych pakuł z kształtek, inny miałby po tym na 100% ślady, ukruszenia wybłyszczenia, ten nic.
Mam fixeda EDC  :D

Sprzedam:

Scyzoryk
iPhone

joah

Kartony?! B a t e r i e ?!?!  Litości :kopara:
Zapomniałem instrukcji obsługi dołączyć, a tam jest czarno na białym: "dbaj o niego, przytulaj, zmieniaj pieluchy" :alien:

A na poważnie, to nie słuchajcie go, bo przesadza z tym czadem. OK, staram się jak potrafię o dokładność, ale żeby perfekcja?  :shy:
W każdym razie dzięki wielkie za uznanie i podładowanie baterii mojego ego  :D

yetisize

Jako że się jeden taki na sobotnim spotkaniu, z mojego wysoce taktycznego kydeksu nabijał

To zacząłem taką skórkę mu robić, w końcu trzeba zacząć malucha EDC-ować  :D

Sprzedam:

Scyzoryk
iPhone

joah

Koniecznie pokaż jak będzie gotowa!
J.
PS. Trzeba mi się będzie nauczyć pochewki też robić :)

PrzemoBK

yetisize co z tą pochewką? Czekam  :D.

yetisize

Czasu mi brak na wszystko, rano wróciłem z pracy, czekam teraz aż gładź w łazience wyschnie, bo remont mam, i jeszcze ostatnie igły połamałem, nie mam czym szyć... Może w niedzielę skończę

Sprzedam:

Scyzoryk
iPhone

PrzemoBK

Szkoda, bo całkiem dobrze się zapowiada :D

yetisize

No i spie**liłem, poszedłem po te je**ne igły, usiadłem, wyciąłem pasek skóry na szlufkę, pocieniłem, namoczyłem , nadałem kształt, zabrałem się za ścinanie lica z pochewki żeby je skleić, I KU**WA STRONY MI SIĘ POMYLIŁY :cry:
Zamiast z tyłu, z przodu piękną dziurę wyciąłem
ch*j

Sprzedam:

Scyzoryk
iPhone

kangoo

Zdarza się ,wytnij jeszcze kilka w jakiś wzór i podklej potem czarnym materiałem ,(płaszczką jakąś czy czymś) .

androfag

Coraz ciekawiej się zapowiada  :D

yetisize

Jak na razie coś takiego wyszło, zawoskuję żeby nie było że nie skończyłem, i zrobię nową.

Na tej linii na środku szlufki miał szew przebiegać, gdyby nie moja pomyłka...

Sprzedam:

Scyzoryk
iPhone

PrzemoBK

Bardzo fajnie Ci to wyszło, przed woskowaniem pacnij bejcą do drewna by ściemnić  :D.

SMF spam blocked by CleanTalk