Reklama

Nieśmiała recenzja z okazji dnia dzisiejszego

Zaczęty przez Mars, 01-04-2010, 00:45:53

Mars

Jeżeli nie masz 21 lat nie czytaj dalej, jeżeli masz więcej czytasz na swoją odpowiedzialność.

Nie jestem zwolennikiem multitooli ale jakoś tak się stało że stałem się posiadaczem takowego.
Jako że sprzęt mnie zafascynował, pozwolę podzielić się refleksjami po kilkuminutowym używaniu.
Tul pochodzi z Bardzo Dalekiego Wschodu - podejrzewam że może być to ojczyzna modnej ostatnio firmy której nazwy
nie pamiętam.
Na małym ostrzu jest napis "Stainless" - nie jest to chyba nazwa firmy, może tu chodzić o stal tak
zwaną nierdzewną, ale tego nie wiem, nie zdążył mi zardzewieć (bądź nie zardzewieć).

Na pierwszy ogień poszły butelki co mi na balkonie zalegały - co się dało pociąć, pociąłem a co się nie dało
potłukłem. I tu duży plus dla tula - szczypce świetnie wyciągały szkło z poranionych rąk i stóp (porządek na
balkonie robiłem tradycyjnie na golasa).

Generalnie tutaj bardzo pozytywne wrażenia z użytkowania. Po teście butelkowym musiałem udać się do łazienki i
tu mój wzrok padł na rolkę papieru toaletowego. Co mi tam, pokroje sobie trochę, tak se pomyślałem i tak zrobiłem.
Małe ostrze śmigało przez papier niczym Pudzian po ringu. Efekty możecie zobaczyć na zdjęciach.
Po tych wszystkich butelkach - tnie papier toaletowy, nieprawdopodobne co w kraju
Pięciu Mitycznych Cesarzy potrafią wykrzesać z wydawałoby się zwykłej stali stainless (czy to jest stal stainless
to tak do końca nie jestem pewien).

Przypomniałem sobie że muszę wymienić HDD (czyli dysk twardy) w moim warsztatowym laptopie. Tul tu się prawie
sprawdził, precyzyjnie wykonany śrubokręt odkręcał śruby z szybkością Andrzeja padającego na deski w pamiętnym
starciu z Brewsterem. Niestety już do wkręcenia śrub musiałem użyć innego narzędzia, śrubokręt po tych ciężkich
pracach miał kształt gładkiego stożka i żadnej śruby już nie odkręci, ale co tam - można na szydło przerobić.

Kokludując - nieźle ale nie do końca. Pokroiłem też jaką grubą deskę, dosyć twarda była, dąb może?
Trochę mnie te prace domowe zmęczyły, postanowiłem na świeże powietrze ruszyć. Na ulicy śmietnik. Chwila pracy -
efekty w postaci dziur na zdjęciu.

Następnie wziąłem wózek i ruszyłem w kierunku  punktu skupu złomu, zahaczając po drodze o nowo położone torowisko.
Tu dopiero tul pokazał swoją MOC. Odkręcanie śrub, cięcie stali, ech, było ciężko. Szczegółów wam oszczędzę.

Załadowany wózek ledwo dopchałem na miejsce.
Po zainkasowaniu należności mogłem się trochę posilić i ruszyć na dalsze testy - tym razem do lasu.
Chwila pracy i parę drzewek ściętych.

W konkluzji - trafiło mi się narzędzie, z którym nigdy się rozstanę. Doskonale zastępuje to wszystko co do tej pory
mieszkało w moich kieszeniach (patrz zdjęcie poniżej). W skali 10 stopniowej daję 9 (to za ten śrubokręt - ale to
może przypadek - felerny egzemplarz mnie się trafił)

Technikalia sobie daruję, nie w tym rzecz przeca ile co waży i mierzy.

Settlemunt my arse, let's slot floppies

WAR

There are good atheists and bad atheists. There are good believers and bad believers. A cunt is a cunt and no god has ever changed that.

lepermessiah

Rozumiem, że po tym wszystkim nadal golił? :)

Jestem rozsądnym człowiekiem, wiem że lenistwo popłaca

Chytrus

Nie wolno się bać, strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko JA.
Blade Brothers Member

Mars

Cytat: lepermessiah w 01-04-2010, 01:06:59

Rozumiem, że po tym wszystkim nadal golił? :)

Tak, oczywiście.
Ogoliłem dwie koleżanki (jedna na zdjęciu), siebie oraz kolegę z wojska (zdjęcie mam ale nie pokażę)

Settlemunt my arse, let's slot floppies

Robin_L

EDC : RATo + Swisstool , Convoy S2+, Nokia 800t Zipperfox 25

Failure is always an option

ordo

:rotfl:

Ja dziś z nikim nie rozmawiam i odłączam się od sieci, bo strach :D

Reality has a well known liberal bias

Beer

ordo

A jak się sprawdza w zastosowaniach taktycznych? Czyli ASG i wypad na ryby?
Czy ma zaciskacz do spłonek?
Czy to prawda, że używają go żołnierze amerykańskiego Specnazu?

Reality has a well known liberal bias

riot

1-szy kwietnia czy nie - ja tam Marsowi wierzę.
Zatem to wszystko prawdą być musi!

:D :D :D

kangoo

A,to tylko tool na ryby jest, wyobraźcie sobie jak ta firma zrobi "pancerniaka" ,oj będzie się działo....

johnydoe

A ja głupi wmawiałem sobie, że nie chcę toola. Już chcę i wiem jakiego.
:rotfl:

Henry

MoCker

rambo

picie to jest życie, a nie zabawa, bo zabawa to kurwy i strawa!

porcelanowy

POwitoł
Kareena Kapoor...hmmm... brzyydal :)

Mars, poka jeszcze jak krawat wiąże. Tul, nie Kareena :D
Senks za tekst.

u99

Świetna recka  :P Pecu wrzuć ją proszę na stronę główną...  :rotfl:

Teuril

Ładnie napisane. Mogę powiedzieć, że tak po ,,ludzku'' bez taktycznych wstawek.
Ogółem nieźle. :D

Teu.

Apartamenty w Chorwacji -> PM.

Mario

ekonovember

SMF spam blocked by CleanTalk