Reklama

Meyerco CQB

Zaczęty przez mathu, 04-04-2010, 12:42:44

mathu

Poznajecie?

[youtube=425,350]oE1Cb66Suvg[/youtube]

Niestety $225...

DomR

Miałem w ręku 2 egzemplarze Meyerco. Niestety, albo źle trafiłem, albo w ogólnie w porównaniu z moją dawną Camillusową CQB te nowe produkcje są po prostu słabe.

pozdrav,
Dom

be-tahbūlōt ta`aseh lekha milkhamah
בתחבולות תעשה לך מלחמה
Wypatroszyć kogoś, zaszlachtować - to tak, ale panowanie nad światem? Do tego trzeba finezji...

kali

miałeś w ręku 2 egzemplarze tego modelu?

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

DomR

Tak. W obu okładziny były odrobinę niedopasowane, nity odrobinę wystawały ponad płaszczyznę. Szlif był spoko, ale wciąż miałem przed oczami cudę camillusa, a w głowie uczucie, że to nie to.

pozdrav,
Dom

be-tahbūlōt ta`aseh lekha milkhamah
בתחבולות תעשה לך מלחמה
Wypatroszyć kogoś, zaszlachtować - to tak, ale panowanie nad światem? Do tego trzeba finezji...

Kagemusha

Szkoda czytać, że CQB wróciło, ale w niedopieszczonym wykończeniu...
Damn, a już przez chwilę było tak radośnie  :heart:

slice of life
Obecne EDC: MT Scarab, Camillus CQB1, LM Surge, Olight i3 EOS, Victorinox Compact

kali

ja stare CQB kojarzę z niedopieszczonym wykonaniem, miękkie przejścia szlifów, tego typu rzeczy. choć może to było tylko CQB-2.

FP

Mario

Stare wersje też między sobą się różniły.

Miałem swojego czasu 2 równocześnie i każdy był inny. A w końcu został ten lepszy. Choć z czasem i on zmienił właściciela  :cry:

Kagemusha

Aczkolwiek ( jeżeli mówimy o tym samym nożu MC Mario  ;) ) trafił w dobre łapki... i chętnie bym porównał wykonanie camillus'owe i myerco'we. Camillusa zdaża mi się nosić, żarełko nim zrobić, otworzyć paczkę, po prostu EDCować, ale świadomość, że to nieprodukowany już model stopuje zapędy do cięższego użycia. I tu bym widział Myerco, nawet z niewielkimi niedoróbkami. Tylko ta cena nieco, khem, sporawa jak na moje aktualne możliwości  ;P

slice of life
Obecne EDC: MT Scarab, Camillus CQB1, LM Surge, Olight i3 EOS, Victorinox Compact

Mario

Cytat: Kagemusha w 04-04-2010, 23:45:47

Aczkolwiek ( jeżeli mówimy o tym samym nożu MC Mario  ;) ) trafił w dobre łapki...

O tym samym. Tym moim ostatnim.
Ale jak czytam o tych puszkach to nie wiem czy w takie dobre trafił. U mnie miał lepiej. W szufladzie leżał.  ;P
P.S.
A miałeś coś pokazać. Coś śmiesznego i niespotykanego. Pamiętasz co ?

Kagemusha

A tam, takie puszki, te dzisiejszei puszki po konserwach to można by pewnie zębami otwierać, w miarę możliwości cudzymi, ale możnaby  ;P a CQB tego jescze nie robiłem, żeby nie było  :] boję się, że bym puszkę na wylot przebił.

Ps. To co to miało być? Memoria fragilis est, pewnie przez to pisanie licencjatu  :special:

slice of life

Mario

Cytat: Kagemusha w 05-04-2010, 00:14:03

Memoria fragilis est,

Ubliżasz mi ?  ;>
A zesłać na Ciebie klątwę wiecznie tępych noży ? :D
Cytat: Kagemusha w 05-04-2010, 00:14:03

Ps. To co to miało być?

Pewna instrukcja która była dołączona do noża  :D

Kagemusha

Co to mówili o mówieniu po łacinie?  ;-)
Żeby nas o OT nie posądzili - OK, już wiem co  :rotfl: akurat nie mam pudła z instrukcją w zasięgu, ale skoro mi przypomiałeś, to wrzucę  :rotfl:

OT mode off

Cholera, z tego wszystkiego to Myerco'we CQB kusi coraz bardziej...  :] przyznać się, ktoś to ma? Na własność lub w zasięgu do pomacania?  ;>

slice of life

mathu

Są już Mejerki w Knifeworks. Cena to 224 USD.

kali

Chyba za napisy tyle biorą...

FP

leugion

niebawem urodzą mi się 2 takie, zobaczymy z jakim diabłem będziemy się mierzyć...... napisze jakąś ciekawą recenzję.

Leugion

SMF spam blocked by CleanTalk