Reklama

Miejskie [i trochę nie miejskie] EDC - szczur czy Tenek?

Zaczęty przez RaV579, 06-04-2010, 14:11:50

RaV579

Hej,

Planuję zakup miejskiego [i trochę out-miejskiego :P ] EDC. Budżet to ok. 150 polskich złotych. Będą robione nim podstawowe prace, typu cięcie kartonów, czasem przygotowanie jakiegoś jedzonka [nic specjalnego, ot pokrojenie jabłka, bułki itp.], z out-door'a to struganie patyków... i takie inne. Będzie noszony na klipsie zaczepionym o kieszeń w spodniach [sam nóż w środku kieszeni]. Na razie w grę wchodzą: Spyderco Tenacious oraz Ontario RAT-1. Za szczurkiem przemawia niższa cena [chyba, że ktoś znajdzie mi Tenka poniżej 140zł]. Wizualnie oba noże bardzo mi się podobają.
Dodam, jakkolwiek miałoby się to przydać, że jestem leworęczny.

Z góry dzięki za odpowiedź,
Pozdrawiam

Schtruntz

zaraz ktoś zamknie ten temat,
i słusznie,
bo zapytań o poradę którego wybrać z tej konkretnej dwójki było już wiele,
nic tylko odszukać i czytać

Desordem e Regresso

Ankh

Za chwilę od każdego się dowiesz, że te dwa noże były porównywane na forum tysiące razy. Średnio co tydzień ktoś właśnie o to pyta. Poszukaj trochę na forum, naprawdę nietrudno znaleźć.

RaV579

Szukałem - wiem, że był identyczny temat, ale w zasadzie nie padła odpowiedź.

Krogulec

Albowiem decyzje podjąć musisz sam.

Kup jeden, dozbieraj, kup drugi. Innego wyjścia nie ma.

Land of the Free and Home of the Depraved

Piniolski

Oba noże bardzo fajne, ale tak jak koledzy wyżej pisali były już takie tematy. W dodatku każdy z tych noży był osobno solidnie opisany także musisz przebić się przez to wszystko i sam zdecydować ;)

A w ogóle jak jesteś leworęczny to bierz gripa ;P

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

RaV579

Piniolski

Cytat: RaV579 w 06-04-2010, 14:49:28

Sorry, jestem laikiem - co to ten grip?

Benchmade griptilian. W ogóle jak jesteś leworęczny to przejrzyj sobie nożyki z axis lockiem z ich oferty.

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

RaV579

W tej cenie którą podałem w 1. poście nie znalazłem żadnego Benchmade z axis lockiem.

kali

i nie znajdziesz
temat wtórny
nikt za Ciebie nie zdecyduje

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

SMF spam blocked by CleanTalk