Reklama

Zepsułem, złamałem, urwałem - RATUNKU !

Zaczęty przez Hudson, 20-04-2010, 23:43:42

Hudson

Tym razem Charge nie dał rady ocalić świata przed zagładą - poległ w czasie próby wymontowania akumulatora z samochodu. Dałem go koledze do ręki dosłownie na 1 min. no i stało się :badass: Mam już odpowiedź w Leathermana że wymienią/naprawią - nawet paragon nie jest potrzebny. Swoją drogą to dziwne, bo moim zdaniem używanie zbyt dużej siły to jest używanie niezgodne z przeznaczeniem:)

demon

Może uznali, że to wada materiałowa ? Przeciętny człowiek raczej nie złamie szczypiec - no chyba, że kolega jest nieprzeciętny - wtedy naprawią ze strachu ;)

Edit. Chociaż z drugiej strony kręcąc na boki rękojeścią z zablokowanym końcem szczypiec być może dałoby się skruszyć :?

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

Pele76

Bo to trzeba sobie wybierać mocniejsze modele LM ;)

Najpiękniejszym uczuciem, jakie możemy przeżyć,
jest odczucie tajemnicy. To ono jest źródłem autentycznej
sztuki, prawdziwej nauki. Ten kto nigdy nie odczuł tej emocji,
kto tego nigdy nie spróbował, jest jak umarły. Jego oczy są zamknięte.

Albert Einstein

8,5/19

Hudson

Dla mnie był wystarczająco mocny - albo ja dla niego wystarczająco słaby;)
Ale jak ktoś chce i ma dużo siły to niestety...

Swoją drogą z tą naprawą gwarancyjną jest ciekawa sprawa. Teoretycznie mogliby odmówić, ale wtedy tool byłby do wyrzucenia. Opcji naprawy za opłatą nie ma, a części zapasowych kupić się nie da. Napiszę co i jak, kiedy L wróci zza wielkiej wody.

kangoo

Po kiego ,go wysyłałeś ? Na miejscu masz serwis i też nie trzeba żadnych papierów .

demon

Jakie 'do wyrzucenia' !? W tym konkretnym przypadku - zeszlifować drugą szczękę na długość tej złamanej i git. Gdyby pękła przy zawiasie to inna sprawa ... ale i tak zostają dwa ramiona pełne narzędzi.

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

Hudson

Kangoo - jeszcze nie wysłałem, nie miałem pojęcia że w Polsce jest serwis. Dzięki za podpowiedź.

Demon - no oczywiście przesadziłem, generalnie chodziło mi o zasadę

kangoo

Serwis ma teraz Militaria.pl pisz do nich . Możesz dołączyć odpowiedź zza kałuży ,tak dla porządku .

Hudson

Cytat: kangoo w 21-04-2010, 13:09:02

Serwis ma teraz Militaria.pl pisz do nich . Możesz dołączyć odpowiedź zza kałuży ,tak dla porządku .

Wiem, wiem, już wygooglowałem;)
Tak czy inaczej L to kolejna amerykańska firma która potraktowała mnie bardziej niż fair, jestem pod wrażeniem! Czekam na odpowiedź z Militaria.pl i ostatni raz zjadam mielonkę Chargem;)

zebrox

A moj mammut zyje i zyje i sie nie psuje   :rotfl: . A tak mialem nadzieje ze go popsuje i kupie Leathermana

Sprzedam: Benchmade Pika, Cold steel Recon1, Cold Steel Code 4

<font size="20">KOLEGO OD KERSHAWA ZAGUBIONEGO ODEZWIJ SIE DO MNIE ZGUBILEM DO CIEBIE KONTAKT.</font>

tap

...no to może zacznij go używać bo od samego leżenia się nie zepsuje  ;>

zebrox

Wlasnie go zadziwiajaco duzo uzywam jest to moj jedyny tool. Nie to co z nozami ze niektore jeszcze nie mialy okazji nawet kartki pociac. Ale nie zasmiecajmy.

Sprzedam: Benchmade Pika, Cold steel Recon1, Cold Steel Code 4

<font size="20">KOLEGO OD KERSHAWA ZAGUBIONEGO ODEZWIJ SIE DO MNIE ZGUBILEM DO CIEBIE KONTAKT.</font>

Hudson

Oddałem toola do salonu w Warszawie - zero pytań w stylu "co ty z tym robiłeś człowieku?" :D

Mam pecha - dwa Gerbery zostały mi bezczelnie skradzione, L połamany :dead:

zefir15

Cytat: Hudson w 21-04-2010, 22:50:03

Oddałem toola do salonu w Warszawie - zero pytań w stylu "co ty z tym robiłeś człowieku?" :D

Witam wszystkich serdecznie - to mój pierwszy post  :shy:

no to się chwali, firma naprawi/wymieni na swój koszt, ale za to powiesz wzystkim swoim zanjomym jak fajnie się zachowali a to im wyjdzie na dobre! wreszcie doganiamy europę

pozdrawiam

Hudson

Tool po około tygodniu był do odebrania, o czym zostałem poinformowany smsem - wczoraj udałem się po niego do sklepu. Wymieniony na nowy, obeszło się bez spawania:p

demon

Awaria ? Sabotaż ? A może Chochlik ?

Tu piszemy o tym co boli naszych podopiecznych, prosimy o rady, adresy, zaklęcia ...

Zmieniam tytuł i przyklejam.

WhyDuck

Nie pisuję z analfabetami.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie próbują ubrać tego w słowa.

www | grafika | reklama

sklep knives.pl

spook

Ja właśnie wczoraj wysłałem do Krakowa Victorinoxa Laser Pointer - po kilku dniach zabawy laserek bardzo stracił na mocy i nie pomogła wymiana baterii. Zobaczymy, co będzie dalej.

Aha, ważna notatka, jeśli ktoś nie wie: na scyzoryk gwarancja jest dożywotnia, ale na jego elektroniczne elementy - tylko dwuletnia.

Pozdrawiam -- Spook.

--
"Nie ma noży dobrych i złych. To człowiek robi z nich narzędzie zbrodni albo używa w dobrym celu" - ks. Piotr Pawlukiewicz

mariaczi

Witka. Kupiłem za grosze zależałego Wave, problem w tym że ruda się do niego dobiera, takimi małymi kropkami i ogólnie powstały jakieś przebarwienia. Trochę odczyściłem jakąś domową chemią. Może ma ktoś pomysł czym przywrócić mu świetność, lub co zepsuć aby wymienić na nowy. ;>

EDC: MT UT ZBP, LM Arc, Wedge XT, GWG 2000

WhyDuck

Zalej na 24h Coca-Colą

/edyta:
Który to Wave? Stary, czy nowy?

Nie pisuję z analfabetami.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie próbują ubrać tego w słowa.

www | grafika | reklama

sklep knives.pl

SMF spam blocked by CleanTalk