Reklama

szach mat :D i coś jeszcze...

Zaczęty przez AS skiper, 30-04-2010, 19:29:44

AS skiper

witam,

takie tdwa sie zrobiły...

bushcraft:

kuta D2, z 6 mm na ok 3 mm

długosc ok 22/11 cm

twardosc wysoka :D jakieś 58-60

na rekojesci czeczota sekwoii i fornir

ten drugi czyli mat:

50hs selektywnie hartowany (cosik hamony uwidiocznic nie mogłem za bardzo ;/)

długosc 22/11 cm

na rekojesci orzech i ciemny fornir

1

2

3

4

5

smacznego

Trollsky

powiedz jak kujesz i hartujesz te d2

swietne noze !!

szykuj sie na młotek ;)

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

AS skiper

kucie to nie jest problem, tak jak z kazda inną stala młokiem :P. Tylko przy D2 musisz koniecznie trzymac temperature i jest cacy. przegrzejesz i masz szkło znaczy 3 (albo wiecej) godziny pracy w pis du.

co do hartowania to albo sam w palenisku (tez na kolor, jeno tutaj parenascie blankow posłuzyło za nauke, w kuciu podobnie) albo zlecam i mi hartuja. Jak hartuje sam to gasze w oleju i piekarnik na 220-230 stC

Bródkes

Piękne noże! :slini: A ten bushcraft po prostu cudowny. 8D

Trollsky

Cytat: Endzi w 30-04-2010, 19:43:14

co do hartowania to albo sam w palenisku (tez na kolor, jeno tutaj parenascie blankow posłuzyło za nauke, w kuciu podobnie) albo zlecam i mi hartuja. Jak hartuje sam to gasze w oleju i piekarnik na 220-230 stC

olej powiadasz,  bede eksperymentował i z olejem i na wolnym powietrzu  jak tylko palnik uruchomie.
Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

PrzemoBK

Super nożyki  :). Najbardziej podoba mi się czeczota, jest piękna  :D

Barni

200 stopni odpuszczania to dla selektywnego troche zawysoko ja odp. 150 max 170 stopniach... rady co do sylikonu sie sprawdziły?

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------
Poroże jelenia z różą kupie!!!

killrathi

no i gratuluję młotka. Należał się.
Noże nie w moim stylu ale doceniam świetne wykonanie. Drewienka bardzo miodne :)

AS skiper

dziekowac za młotek ;d

Cytat: Barni w 30-04-2010, 20:25:52

200 stopni odpuszczania to dla selektywnego troche zawysoko ja odp. 150 max 170 stopniach... rady co do sylikonu sie sprawdziły?

moze dlatego hamon tak trudno mi wyciagnąc... no nic nastepne beda w niżsej odpuszczane
z silikonem bedzie nasteptna partia

milord

Gratulacje!! z powodu Hamera  :D
Bushcrafcik ladny, ale mnie bardziej ujal szach mat - taki surowy w klimacie, a jednak jakis subtelny - swietnie!

AS skiper

na zyczenie jednego z użytkownikow dorzucam coś jeszcze
kuchenny nesi
stal 4h13 / 55-57 hrc / 3mm
duza kosa jakieś 13 cm klingi i 12 rekojesci

na rekojesci bubinga i przekładki z forniru (drewno kurewsko twarde, oleiste i ciezkie w obróbce)

niestety fotek nie zrobiłem, taka robocza sie ostała ;/

no i komentarz własciciela

"Wyslana wiadomosc brzmi:

Doszedł, :D.Bardzo mi się widzi.Drewienko miód,satin piękny.W rączkach leży jak należy, :).Dziurka na linkę jednak za blisko ale wybaczam, ;-).Ja nie mogę pochwalić się nim na forum bo nie potrafię wrzucać zdjęć,edytować ,itd...Kolega dzięki któremu jestem zalogowany i mogę być na forum wyjechał odpocząć,a i dostęp do sieci mam teraz grzecznościowy i nie wiadomo jak długo będę go miał.Więc jak chcesz to wrzuć go na PCK a w moim imieniu napisz żem bardzo szczęśliwy .Te dwa dzisiejsze tez zgrabne koziki.Młotek popieram, :D.Dziękuję bardzo.Spokojnej i pogodnej majówki życzę.Pozdrawiam .Fabian."

pozdrawiam :D

eddie

Gratuluję młoteczka  ;P
Należał się.

Cytat: RNL w 03-12-2012, 10:37:18
Przeszczep- parówki jak papierosy- spożyłeś jedną, przegrałeś życie ;)

SzacH

hehe co by tu powiedzieć więcej ;) zastanawiałem sie jak wyjdzie ta czeczota - ale wyszła suuper :D
Mam pierwszego nessa Endziego i potwierdzam jego użytkowy charakter (ja mam wersję z D2 jakieś 6mm)

BTW: gratuluje młotka !

TCT

Bardzo fajne te twoje prace  :slini: gratuluje młotka  ;)

TCT Leather

PrzemoBK

AS skiper

topek

Nozyki fajne i mlotek zasluzony :) - Gratulacje

joah

Uczciwe rzemiosło. Gratulacje!
J.

piotrbati

Gratuluję młotka
Orzechowiec super! Buszek tyż ale mniej  ;>

sony