Reklama

Fred Perrin Military Line

Zaczęty przez bar_open, 04-05-2010, 14:57:10

bar_open

taki kuchenniaczek dzisiaj dotrał ...
Fred Perrin Black PPF Combat Knife Raw Buffalo Horn grips

długość ostrza –15 cm
długość całkowita – 26 cm
szerokość ostrza – 4 cm
ostrze – XC75 (1075 to chyba jedno i to samo?)
rękojeść – róg bawoli

dla porównania z 2 zł, nóż jest niewielki, raczej poręczny

nieco detali

i na koniec PPF w dłoni "pianisty"  ;)

przepraszam za jakość zdjęć (nędzne światło dzisiaj), niebawem poprawię - poprawiłem, nieco lepiej  :D

PS. Straszzzzne te zdjęcia nie bijcie  :dodge: !!!
PS 2: W związku z pytaniami (jeżeli jest to sprzeczne z regulaminem/zasadami forum to usunę) nóż kupiony na terenie EU http://www.bladecraft.com (polecam ten sklep szybko i sprawnie) czyli odpada w cło i podatek VAT (ten już jest opłacony) koszty brutto nóż 290 EUR przesyłka 15,60 EUR.

kali

gdzie go kupiłeś? :) bladecraft?

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

przeszczep

I kto zrobił taki niechlujny kydex? :P
Poka całego :)

kali

można prosić o zdjęcie w łapce? ;> jak Ci pasuje to duże podcięcie? mi w małym Spyderco Street Beat nie pasowało, zbyt głębokie zrobili...

FP

Taipan

Masz niezły gust, piękne noże ostatnio nabyłeś.

bar_open

zdjęcia wrzucę jutro (lepsze) SŁOWO ZUCHA  ;), te są okropne ale nie mogłem się opanować  :D

leży wyjątkowo wygodnie i pewnie, pierwsze wrażenie że rękojeść jest za krótka (ale zaraz minęło  ;))
muszę niestety przełożyć sznurek na rękojeści, jest zawiązany na prawą stronę i przeszkadza w uchwycie (nieco)

bar_open

Cytat: przeszczep w 04-05-2010, 14:59:22

I kto zrobił taki niechlujny kydex? :P

nie mogę się z Tobą nie zgodzić  ;> będę musiał to poprawić (nóż na drobny luz w pochwie)  :question:

Cytat: Tintino w 04-05-2010, 15:06:18

Masz niezły gust, piękne noże ostatnio nabyłeś.

thx  :D

Fliegerkappmesser

Cytat: bar_open w 04-05-2010, 14:57:10

taki kuchenniaczek dzisiaj dotrał ...
Fred Perrin Black PPF Combat Knife Raw Buffalo Horn grips

Kuchenniaczek, powiadasz...?  ;> Nie pytam w jakiej kuchni będziesz go używał, zgodnie z zasadą "im mniej wiesz, tym krócej będą cię przesłuchiwali" ...  :rotfl: Piękny jest - zazdroszczę! GRATULACJE!  :) Tylko jeszcze jakieś ludzkie zdjęcia zapodaj: lewy, prawy, zbliżenia na ciekawe fragmenty, w łapie, itd.
Better dead than red / Lieber tot als rot

Mikko

Taki brzydki kydex to normalka, chociaż ten który masz wygląda i tak całkiem nieźle w porównaniu z tym co widziałem na różnych fotkach. Zazdroszczę fajnego fajtera. Gdzie kupiłeś i ile Cie to wyniosło łącznie ze wszystkimi kosztami, jeśli można spytać? ;>

bar_open

Cytat: Fliegerkappmesser w 04-05-2010, 15:13:37

... zgodnie z zasadą "im mniej wiesz, tym krócej będą cię przesłuchiwali" ...  :rotfl: Piękny jest - zazdroszczę! GRATULACJE!  :) Tylko jeszcze jakieś ludzkie zdjęcia zapodaj: lewy, prawy, zbliżenia na ciekawe fragmenty, w łapie, itd.

taaa to moja ulubiona zasada (CK Dezerterzy  ;)) ...
dzięki, zdjęcia poprawiłem

LUCYFER

Fajny jest, ale to wycięcie na palec wskazujący trochę za głębokie, po mojemu za bardzo osłabia całość, ale to takie moje widzimisię... ;P

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

kooniu

od dawien dawna jestem milosnikiem (niestety tylko wirtualnym  :frown:) Peerina i bardzo mnie cieszy że w końcu ktos może coś więcej o jego nozch powiedzieć - ten jest jednym z tych najulubieńszych a Ty bar_open moim aktualnym obiektem nienawiści   :] ;P

joke dla niekumatych ;-)
" border="0

robię drogo ale za to bardzo chujowo ;)
Cytat: bataki
.... Nie ma noży idealnych bo gdyby były to ktoś by już je robił. I tyle. ...

yetisize

Sorki za OT
Panowie ja wiem że Perrin, ja wiem że dizajner, ja projekty znam, rozpoznaję, ja to wszystko wiem.
Ale zachwytów nad nożem, który wygląda jak wprawka do zrobienia pierwszego prawdziwego to nie rozumiem.
Gdyby ktoś z Naszych makerów pokazał taki nóż to pojawiło by się pińcet postów: że nie wykończony, że szlify nierówne, że klej wyłazi, że "nie martw się pierwsze koty za płoty, następnym razem będzie lepiej".
No brzydkie i niewykończone Jego noże są.

Pitt

Cytat: yetisize w 15-05-2010, 07:53:26

Sorki za OT
Panowie ja wiem że Perrin, ja wiem że dizajner, ja projekty znam, rozpoznaję, ja to wszystko wiem.
Ale zachwytów nad nożem, który wygląda jak wprawka do zrobienia pierwszego prawdziwego to nie rozumiem.
Gdyby ktoś z Naszych makerów pokazał taki nóż to pojawiło by się pińcet postów: że nie wykończony, że szlify nierówne, że klej wyłazi, że "nie martw się pierwsze koty za płoty, następnym razem będzie lepiej".
No brzydkie i niewykończone Jego noże są.

Otóż to!
To się nazywa marketing: sprzedać kupę za 500 baksów i cieszyć się patrząc, jak nabywca skacze w niebiosa ze szczęścia.
Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

kali

Cytat: Pitt w 15-05-2010, 08:04:08

Otóż to!
To się nazywa marketing: sprzedać kupę za 500 baksów i cieszyć się patrząc, jak nabywca skacze w niebiosa ze szczęścia.

napisał to dumny założyciel spisu Stiderów na forum, naprawdę mnie to rozśmieszyło :)

FP

Pitt

Cytat: kali w 15-05-2010, 09:00:00

napisał to dumny założyciel spisu Stiderów na forum, naprawdę mnie to rozśmieszyło :)

Stridery są przynajmniej ładne. Przynajmniej w mojej ocenie.
Fajnie kali, że coś Cię śmieszy.

edit: kali nie mogę Cię dodać do killfile'a - czy mógłbyś być zatem tak uprzejmy i nie odpowiadać na moje posty?

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

kali

Cytat: Pitt

Stridery są przynajmniej ładne. Przynajmniej w mojej ocenie.

Każdemu jego fetysz ;) Co nie znaczy, że mój fetysz jest mojszy :]

Fajnie kali, że coś Cię śmieszy.

ja ogólnie jestem radosny chłopak ;)

edit: kali nie mogę Cię dodać do killfile'a - czy mógłbyś być zatem tak uprzejmy i nie odpowiadać na moje posty?