Reklama

PocketToolX

Zaczęty przez ordo, 15-05-2010, 16:30:47

ordo

Coś dla fanów narzędzi a la Atwood, chyba jeszcze nie było na forum.

http://pockettoolx.com/collections/all

Reality has a well known liberal bias

maba

Świetne gadżety, chociaż wolę te 'oryginalne' Petera :D

PrzemoBK

Bardzo fajne gadżety  ;).

zakuty

Do czego jest Minispoke?
Szprychy :?

edit: szprychy, oczywiście.

Paranoja w małych dawkach nie szkodzi zdrowiu. A wręcz jakby przeciwnie...

jabberwocky

Tyle że nie bardzo widzę zysk wagowy/rozmiarowy w porównaniu z dobrymi kluczami do szprych :>

-Is there anything worn under the kilt?
-No, nothing worn, everything in perfect working order!

zakuty

Zwłaszcza, że można by go odchudzić dając jeden rozmiar szczeliny - no chyba, że ktoś ma z przodu inne nyple, a z tyłu inne?
A zysk jest na coolfactorze :rotfl:

Paranoja w małych dawkach nie szkodzi zdrowiu. A wręcz jakby przeciwnie...

tytuspullo

fajne fajne, zwłaszcza model PIRANHA ale prawie 50$ po obecnym kursie to lekko za dużo za takie coś :special:

"Przesądy rasowe to straszna rzecz. Naprawdę. To potworne, kiedy przyzwoitego, lojalnego Indianina traktuje się jak jakiegoś czarnucha, żydłaka, makaroniarza czy portorykańca."

ordo

Nie jestem fanem tego typu narzędzi, ale dla lepszej perspektywy warto porównać ceny, materiały z Atwoodem.

Reality has a well known liberal bias

WojaK

:rotfl: :rotfl: hehe śmieszne te narzędzia ciekawe jak się sprawują w akcji ??  :dodge:

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

zebrox

Sprzeciwie sie niektorym wypowiadajacym i powiem do dupy te narzedzia. Nie przemyslane i te zdjecia na stronie jak sie dobiera do hummera z otwieraczem do piwa i dwoma podwojnymi bitami.

Sprzedam: Benchmade Pika, Cold steel Recon1, Cold Steel Code 4

<font size="20">KOLEGO OD KERSHAWA ZAGUBIONEGO ODEZWIJ SIE DO MNIE ZGUBILEM DO CIEBIE KONTAKT.</font>

WojaK

masz rację śmiesznie wyglądają nie wiadomo jak się sprawują i do tego małe pewnie nic nie warte ale dajel śmieszne  :rotfl: :rotfl: :rotfl: ;P

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

Robin_L

Tak jak jestem przeciwnikiem atwodowego badziewia tak te mi się bardzo pomysłowe wydają. Co nie zmienia faktu że wolę pełnowymiarowego toola. Ale mi się podobają. Zwłaszcza pomysł z bitami

EDC : RATo + Swisstool , Convoy S2+, Nokia 800t Zipperfox 25

Failure is always an option

WojaK

masz 100% racji Tools prawdziwy jest najlepszym narzędziem :D

Siper

mam takie samo wrażenie, design fajny, ale użytkowo do chyba maaaarnie  :cry:

WojaK

no wydaje mi się że to więcej komerchy niż pożytku w tym sprzęcie :D

JAZZ

...mam prostego PocketToolaX po prostu lubię takie gadżety....jedno tylko ale na stronie firmy materiał z jakiego wykonany jest tool to 154CM...a przysłali mi z.... 440C  :badass:

MAKE ART NOT WAR

mtths

Piranha wydaje się być fajna. Bo to zestaw często stosowanych kluczy. Tyle że ramię za małe. Nie wyobrażam sobie odkręcania tym nakrętek trzymających piastę Nexus w moim rowerze. Musiałbym wozić i tak z 8-10cm dopasowanej rurki na dźwignię.
Podobnie Mako Bike Tool. Fajny zestaw, tyle że użycie klucza do dużych nakrętek wymagać musi imadła w paluszkach.
Mi w takim klimacie pasował by taki tool - żeby był taki zestaw kluczy jak w Piranha plus klucze do nypli i .... takie zakończenie żeby można było go pewnie LM Wave chwycić.

Pozdrawiam mtths
Svord Peasant Knife Fanboy
Cytat: borutaws w 04-08-2019, 18:56:33Ja jak nie wiem co wziąć to biorę svorda.
moja skromna kolekcja

vol7

@mtths
W takim razie polecam Ci kupno Topeak Hexus 16... Kosztuje mnie niż multitool, jest typowo rowerowy, ale dla mnie to narzędzie lepsze niż wszelkie scyzoryki i toole, ja tam na ten przybornik poluję od dawna, ale szkoda troszkę pieniążków, choć jakość=cena w tym przypadku... Nikt chyba nie narzekał na ten model, mój stara merida ma już dość, więc na ten sezon chyba się na niego skuszę...
Sorry za OT, ale jednak pasuje do wypowiedzi poprzednika...

Fabryka Rzeczy Fajnych

Druk 3D na życzenie

mtths

@vol7
Dzięki za przypomnienie tej firmy. Ja mam już coś podobnego tylko niższej klasy
Kellys Accessories Scout 2  -  link do sklepu w którym nabyłem http://www.czescirowerowe.com.pl/p,pl,1566,scout+ii.html
Tyle że brak w nim kluczy.
Gdybym celował w coś lepszego to Topeak Alien.

Offtop minimalny. W końcu omawiane w tym wątku mini-multitoole są adresowane głównie do rowerzystów. Więc porównanie z multitoolami typowo rowerowymi jest na miejscu.
A do tego można podyskutować łącząc dwie pasje noże/toole i  rowerowanie :)
Czasami zastanawiam, się czy na sezon rowerowy nie lepszy byłby zestaw: Topeak Alien III + LM Skeletool lub Topeak Alien III + LM Knifeless Fuse + Jakiś dobry folder. Tylko młotka brakuje 8D. O łącznej cenie nie wspominam.

Pozdrawiam mtths
Svord Peasant Knife Fanboy
Cytat: borutaws w 04-08-2019, 18:56:33Ja jak nie wiem co wziąć to biorę svorda.
moja skromna kolekcja

vol7

Ja nie lubię wozić wielu narzędzi, a zwłaszcza wydawać na nie forsę, bo wolę na części wydać... Jeżdżę ze starą meridką, Viktorkiem Tinker'em i łyżkami, jeśli kupię sobie LM Wave, to będzie tylko w plecaku, a Hexus w kieszonce/sakwie... Zastanawiam się ciągle... Ale najpierw to ja sesję zaliczę, a później na rower pójdę, wtedy lepiej się myśli ;p

Fabryka Rzeczy Fajnych

Druk 3D na życzenie

SMF spam blocked by CleanTalk