Reklama

S&W Karambit, czy na pewno oryginalny?

Zaczęty przez Rathma, 19-05-2010, 21:01:38

Rathma

Witam, mam do Was pytanie, otóż jestem nastawiony na kupno raczej tańszego karambita i natknąłem się na allegro na coś takiego:
http://allegro.pl/item1048116418_noz_wojskowy_taktyczny_scyzoryk_finka_skladany.html
oraz
http://allegro.pl/item1036403602_ostry_noz_czarny_karambit_nowy_wroclaw.html (użytkownik "salonmieczy" / podróbka / nieaktualne)
Co powiecie o tych nożach? Czy są to oryginalne modele firmy Smith & Wesson?

edit: wyczytałem na forum że użytkownik "salonmieczy" sprzedaje podróbki... od niego właśnie jest jeden karambit, ten drugi, więc pozostaje kwestia tylko tego pierwszego.

edit2: po niemałych poszukiwaniach znalazłem model tego noża, jest to Smith & Wesson SW-CK32C Extreme Ops Karambit Folder, Urban Camo, jednak chyba będzie to kolejna podróbka. Na żadnym zdjęciu/filmie/sklepie z oryginalnymi nożami S&W nóż ten nie ma "ząbków" na ostrzu (nie znam profesjonalnej nazwy), oraz różnią się nieco wielkością, allegrowy mierzy 18cm, natomiast oryginalny około 20,4cm. Tyle z mojego małego śledztwa, czy mógłby ktoś tylko potwierdzić moje przypuszczenia? Nie chciałbym się naciąć na coś takiego :/

Even Death may die.

zebrox

Bez roznicy i tak jakosc podobna bedzie, a smith wesson tyle podrabia oraz to samo robia w roznych fabrykach, ze jak ktos madrze kiedys na forum powiedzial "oni sami nie wiedza juz co jest ich podroba a co nie ".

Sprzedam: Benchmade Pika, Cold steel Recon1, Cold Steel Code 4

<font size="20">KOLEGO OD KERSHAWA ZAGUBIONEGO ODEZWIJ SIE DO MNIE ZGUBILEM DO CIEBIE KONTAKT.</font>

m.p.s.

Najtańszy składany kerambit, w którym nie bałbym się o blokadę, to chyba ten Bokera. W tej kategorii nie ma odpowiednika Sanremu.

Rathma

Szczerze mówiąc nie potrzebuję jakiejś porządnej kosy, chce coś taniego na początek, po prostu do zaznajomienia się z tymi nożami, to teraz proszę o odpowiedź, może być nawet w jednym słowie tak/nie, czy za takie pieniądze (koło 20zł) warto kupić taki nóż?

Even Death may die.

m.p.s.

Za 50 zł jest Sanremu 710, niżej raczej nic wartego polecenia, chyab że uzywany victorinox z forumowego bazarku. Kerambitów nie polecam chyba że czysto for fun, nie są to zbyt użytkowe noże, przeznaczone właściwie tylko do walki.

Rathma

Mam już kilka noży w kolekcji, chodzi mi tylko i wyłącznie o typ karambitów, nigdy nie miałem tego w ręce a chciałem się trochę pobawić :)

Even Death may die.

Robin_L

To kup i nie oczekuj cudów.

http://www.specshop.pl/index.php?manufacturers_id=159&cPath=&manufacturers_id=159&records=100

Tu masz różne kerambity ale za większy pieniądz

EDC : RATo + Swisstool , Convoy S2+, Nokia 800t Zipperfox 25

Failure is always an option

DomR

W przypadku taniego kerambita akurat to oprócz tego szczególnego noża możesz się zaznajomić z ostrym dyżurem. Ja bym uważał, dozbierał i kupił jakiś folder z porządną blokadą a kerambita bokera, jak napisał m.p.s. Jest spoko za te pieniądze.

pozdrav,
Dom

be-tahbūlōt ta`aseh lekha milkhamah
בתחבולות תעשה לך מלחמה
Wypatroszyć kogoś, zaszlachtować - to tak, ale panowanie nad światem? Do tego trzeba finezji...

Rathma

Oki, w takim razie dzięki wszystkim za odpowiedzi, zaznajomię się z tymi ofertami i coś wybiorę :)

pozdrawiam

Even Death may die.

SMF spam blocked by CleanTalk