Reklama

Taki mój - Ojcowy

Zaczęty przez piotrbati, 29-05-2010, 09:16:53

piotrbati

Ojcowy - niepolerowany - satin?  ;P papier wodny 600 na oleju silnikowym - pochewka ze skóry z płaszcza wermachtowca tudzież innego ruskiego motocyklisty - wzorem był dla mnie rozłożony Tenek

stal - piła tarczowa do drewna 3mm
okładziny - mikarta od Gorillaz
przekładka - polistyren ze Swaroga
piny szt 2 węglowe
szlif prawie pełen płaski

Bródkes

Fajnie wyszło. :D
Ja bym go jeszcze przeterł papierem mniejszej gradacjii i wypolerował ;)

PrzemoBK

Widziałem i obmacałem, dobrze leży w ręku. Bardzo fajny nożyk, dokładnie wykonany. Na żywo dużo lepiej się prezentuje  :D.

joah

Fajny jest :)
J.
PS. Moja rada: Piotrze, nie daj się zwieść pochlebcom. Następnym razem poświęć więcej czasu na dopieszczenie, bo ci co teraz pochwalą na tzw. "zachętę", zaczną wybrzydzać na rysy i symetrie. A temu nożykowi naprawdę niewiele już brakuje :)

piotrbati

dzięki  ;>
nad kolejnym to na samo satynowanie planuje kilkanaście godzin poświęcić  ;P

GORILLAZ

Że też wcześniej nie widziałem tego wątku  :special:. Fajny nożyk taki poręczny się wydaje, bym jeszcze dziurkę na linkę zrobił, ale ja zboczony jestem. A jak mikarta się sprawuje?

JAK DAJĄ, TO BIERZ...
...JAK NIE DAJĄ, TO BIERZ I UCIEKAJ!

Dyferencjał

Głownia nawet ładna, rękojeść już znacznie mniej. Brak pinów, nawet najprostrzych, wpływa dodatkowo ujemnie na ogólny wygląd noża. Pochwa, bez urazy ale to raczej prowizorka niż pochwa. Następnym razem dodaj jakieś piny i poświęć więcej uwagi na dokładne wykonanie szwów oraz zaprojektuj ładniejszą pochwę a będę pierwszą osobą,która wyrazi swój zachwyt. Oczywiście jeżeli zdążę.

WAR:  "czy maker poruchał sobie rano czy nie poruchał, jaka była koniunkcja gwiazd w tym momencie..." :-)

piotrbati

mikarta się bardzo sprawuje - ciepła i jakby miękka w dotyku  ;> - nóż dostał w dupeczkę podczas 3 miesięcznego remontu - cięcie płyt g/k  ;P itp batonowanie młotkiem  :heart: itd ale nabrał charakteru  ;P

piny są ino 2mm z carbonu  ;>

pochwa - fakt prowizorka - dorobiłem nową z ABSu ale też brzydka jak moja szwagierka  ;P

Fliegerkappmesser

Na pierwszy rzut oka skojarzył mi się od razu z Fallkiem WM1  :) Może nie ma tu jakiegoś wybitnego podobieństwa, no ale na skojarzenia nie ma rady... Tylko że ten tutaj ładniejszy  :P

Better dead than red / Lieber tot als rot

SMF spam blocked by CleanTalk