Reklama

Tlimy w dżungli.

Zaczęty przez PrzemoBK, 08-06-2010, 18:29:20

PrzemoBK

Mario

Chęci widać, ale raczej zdecydowanie Atelier.

PrzemoBK

Może zgłoś się na moda, albo lepiej zaczekajmy na szefa, jak zechce to przeniesie.

Mario

Zdaje się, że fotki wrzuciłeś po to żeby ocenić je.
A może się mylę ?  ;>

Więc w miarę delikatnie je oceniłem mówiąc że do Galerii nie pasują. 

PrzemoBK

Mylisz się zatrważająco często, ale nie mnie to oceniać. Za każdą krytykę będę wdzięczny, marudzenia dla marudzenia nie trawię. Jak wylądują w atelier mam nadzieję, że wypunktujesz mi błędy.

Mario

Cytat: PrzemoBK w 08-06-2010, 19:34:51

Mylisz się zatrważająco często, ale nie mnie to oceniać.

Że tak zacytuję jakże wymowną klasykę.
"Ten się nie myli, kto nic nie robi".

Cytat: PrzemoBK w 08-06-2010, 19:34:51

Jak wylądują w atelier mam nadzieję, że wypunktujesz mi błędy.

Mogę już teraz.
Delikatnie będzie.

Guzik widać. Kiepska kompozycja.
Kolory jakieś nie bardzo. Za dużo dziwnej czerwieni.

Patrząc na zdjęcie mam wrażenie że fociłeś listki i robaczka a nie noże.

Teraz lepiej ? Czy trzeba dosadniej ?

PrzemoBK

:rotfl: Dokładnie robaczka, noże są tłem, żeby to jednak zobaczyć trzeba się przyjrzeć. Ta dziwna czerwień taka jest w rzeczywistości, to pocięta na rzemyki smycz (czerwona i bardzo stara)  dla psa. (pociągnięta bejcą lecz czerwień wylazła).

Mario

Jeśli to fotka robaczka a nie noży to i tak nie ten dział ;-)

Nie jest dla mnie jako oglądającego skąd ta czerwień się wzieła. Po prostu jest dziwna i kiepsko to wygląda.

WojaK

może pierwsze zdjęcia ale dla mnie mogą być coś tam w sobie mają :P

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

Rico

Cytat: MC Mario w 08-06-2010, 20:00:34

Jeśli to fotka robaczka a nie noży to i tak nie ten dział ;-)

Dlaczego się czepiacie - robaczek fajny i jaki "taktyczny" ...  ;P

Pitt

Przemo, masz już czym zdjęcia robić. Masz też ogromny zapał, chęci i motywację.
Nie od razu Rzym zbudowano, zacznij od postaw. Czubek lewo dół, te sprawy... Ogromna głębia ostrości, mała głębia z bokehem. Pochyl nóż. Nóż. Dodatki zostaw na później. Photo Shopa użyj do zmiany rozmiaru, autopoziomy, auto kontrast... z autokolorem ostrożnie - przekłamuje. Nasycenie... bardzo delikatnie. Sam popełniałem takie błędy. Reszty na razie nie tykaj. Będzie czas.
Co do kompozycji, najpierw bardzo prosto, ascetycznie. Połóż nóż na płask na dużym owalnym kamieniu, ostaw preselekcję przesłony na najmniejszą wartość i ustaw się niemal pod kątem prostym nad nożem, tak by nie rzucać na niego cienia. Niemal... to kluc. Nie może być zupełnie pod kątem prostym. Będzie za płasko. Najlepiej użyj prostego statywu. I ISO. Jak najmniejsze. Najlepiej 100 (lub mniej jak sprzęt pozwala).
Będziesz robił chłopie zdjęcia, że wyrwą z butów bez rozwiązywania. Ja to czuję.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

PrzemoBK

Dzięki. O konkrety mi chodziło. Jutro popróbuje, czekam na śliczny nożyk.