Reklama

wspomnienia

Zaczęty przez mirror, 12-06-2010, 02:17:44

mirror

Witam.

Tak sobie siedzę, oglądam filmiki na kolter.tv i rozmyślam. Pamiętam jak to mniej więcej o dość idealnej porze roku jaka jest teraz wkręcałem się w nożowe tematy. Ostrzyłem z wolnej ręki co się dało, trwoniłem kasę (koło 130zł) w nożowych śmieciach z giełdy elbląskiej i ogólnie byłem szczęśliwy. Pamiętam jak czytałem sobie artykuły, recenzje różnej maści noży na stronie świata noży, i zaczynałem rozumieć.......... . (Chyba każdy kto nie był od urodzenia zainteresowany nożami i sam się tym zaczął pasjonować wie o co chodzi z tym "zaczynałem rozumieć".) Wtedy to kliknąłem pierwszy raz na alledrogo w victorinoxa spartana(wieczny spokój racz dać mu panie). Pamiętam to jak dziś, gdy z pasją i oddaniem czytałem recenzje najczęściej by jumbo i oglądałem różne filmy będące recenzją(?) noży, a najczęściej były to filmy verca i w sumie jemu (vercowi) a dokładniej jego filmowi zawdzięczam zakup zajebanego mi po 8 miesiącach użytkowania benchmade monochrome (zajebali mi przy okazji cs ti lite 4"(wkurwiłem się wtedy nieziemsko)).

Powiem szczerze, że pamiętam dużo rzeczy ale niewątpliwie jedną z najmilszych był okres wnożawiania i mimo to, że teraz nie mam żadnego noża (poza prawie zrobionym własnym customem) nie oznacza to że nie jest mi ich cholernie brak :(

Oto moje luźne wspomnienia. A wy macie czasem podobne?

P.S przepraszam za niespójny tekst ale pisałem to co mi się w danym momencie przypominało i to co sprawiało mi najwięcej przyjemności w okresie zapalania się do noży.

P.P.S

Pamiętam jeszcze jak zakochałem się w nieosiągalnym dla mnie jak dotąd recon tanto, wręcz modliłem się o niego. Czułem się i nadal czuję się bardzo dobrze z myślą, że gdy tylko odłoże troche grosza nabęde go choćby nie wiem co...

Honwgh

Pozdrowienia dla rodaków!!! Piotr

kooniu

Cytat: mirror w 12-06-2010, 02:17:44

Witam.

.... teraz nie mam żadnego noża (poza prawie zrobionym własnym customem) .....

siedzisz w pierdlu brahu ?  :?  ;P
" border="0

robię drogo ale za to bardzo chujowo ;)
Cytat: bataki
.... Nie ma noży idealnych bo gdyby były to ktoś by już je robił. I tyle. ...

wmfelek

bardziej w poprawczaku :D :D

jaciek

wrzuc foty customa, moze ktos kupi i beda hajsy na recona? ;>

mirror

Cytat: kooniu w 12-06-2010, 10:23:35

siedzisz w pierdlu brahu ?  :?  ;P

Czego ty mi życzysz... :P ;-)
Cytat: jaciek w 12-06-2010, 12:09:06

wrzuc foty customa, moze ktos kupi i beda hajsy na recona? ;>

Eeee razcej nie, bo po pierwsze jeszcze nie dokończony, po drugie nie mam aparatu (a ten telefoniczny to jakiś tam szit na którym nic nie widać) a po trzecie nigdy go nikomu nie dam ani też nigdy nie sprzedam dlatego że to mój pierwszy custom

kooniu

Cytat: mirror w 12-06-2010, 13:03:24

Czego ty mi życzysz... :P ;-)

tak to zabrzmialo -ile znasz miejsc na świecie gdzie nie mozesz mieć noży o ile sam go sobie nie wydlubiesz? nawet w GB mozesz mieć niektóre noze legalnie a inne nie legalnie a więzienie to wlasnie takie miejsce gdzie królują wlsnoręcznie zrobione "customy" z gwoździ, szcoteczek do zębów i inne tego typu wynalazki  ;>
ps.http://snyderstreasures.com/images/weapons/old/ShankBoardOA.jpg
te są z Sing-Sing a teraz pokaz swojego customa  ;P
" border="0

robię drogo ale za to bardzo chujowo ;)
Cytat: bataki
.... Nie ma noży idealnych bo gdyby były to ktoś by już je robił. I tyle. ...

Kagemusha

Pokaż tego kastoma pokaż, nawet jeżeli jeszcze nie jest skończony  :grin:

slice of life
Obecne EDC: MT Scarab, Camillus CQB1, LM Surge, Olight i3 EOS, Victorinox Compact

jaciek

ciekaw jestem, moze rosnie tu nam jakas najfmejkingowa nadzieja? ;) powaga, zapodaj foty. masz jakis konkretny sprzet? w jakiej stali sie bawisz? co to za projekt? jesli sie wstydzisz (choc nie wiem czemu, bo raz ze kazdy od czegos zaczyna a dwa to i tak pewnie bedziesz go nosil na codzien i wszyscy beda ogladali) to wrzuc chociaz szkic czy cus, jest tu sporo osob co wymiataja w tym temacie wiec moze jakies rady z ich strony poleca. czekam i pozdrawaim

mirror

czołem
Niestety nie ma opcji bym go pokazał po tym jak patrzyłem na inne.

Stal to HSS wycięte u dziadka z jakiejś blachy do mieczy(on z tego robi zbrojenia do sztachet do płotu :cry:), grubość3 mm, sprzęt to najprostsze pilniki 

jaciek

Cytat: mirror w 13-06-2010, 15:12:02

..Niestety nie ma opcji bym go pokazał po tym jak patrzyłem na inne...

to po co wyjeżdżasz z tematem własnego sprzetu? skoro zaczynasz juz poruszac taki temat to licz sie z tym ze na takim forum wszyscy beda chcieli zobaczyc Twoj pierwszy wyrob, a jesli nie miales zamiaru go pokazac to nie potrzebnie wogole o nim wspominales. troszke chojnie odstawiasz ze swojej strony. wciaz licze na fotki ;) jakosc malo wazna, byleby zarys wyrobu zobaczyc. pozdro

mirror

Cytat: jaciek w 13-06-2010, 15:21:44

to po co wyjeżdżasz z tematem własnego sprzetu?

:dead:
zauważyłeś że ja nie napisałem "mam własnego customa ale wam go nie pokaże bo nie zasłużyliście :mad:" ?jak bym napisał w ten sposób to już nie ma wyjścia, ale nie napisałem w ten sposób tylko podzieliłem się z wami swoimi wspomnieniami nie?

jaciek

to rozumiem ze nie bedziesz go z pochwy wyciagal bo jeszcze ktos zobaczy.. rob jak chcesz, Twoja sprawa. narka ;)

Trak

Panie Jaciek. Zmierzasz ku temu, żeby zniechęcić Mirrora?

jaciek

Cytat: Trak w 13-06-2010, 15:33:04

Panie Jaciek. Zmierzasz ku temu, żeby zniechęcić Mirrora?

nie, hehe raczej zachecic ale nic  z tego nie wyjdzie wiec sie poddaje. chcialbym zobaczyc co on tam wymodzil bo moze sam przy wolnym czasie cos spróbuje wystrugac z jakiejs szyny :special: ;P juz sie nie odzywam, moze to bedzie wieksza zacheta. pozdro

mirror

Dobra jak skończe to daje wam słowo że go zobaczycie

SMF spam blocked by CleanTalk