Reklama

Midas

Zaczęty przez killrathi, 16-06-2010, 20:53:16

killrathi

Dziś skończyłem oprawiać kolejnego - i na razie wystarczy, trzeba zrobić małą przerwę przed 4 kuchenniakami...
NC6 3mm grubości, szlif pełny płaski na zero, lekko złamany. Rękojeść to czeczota brzozowa i mosiądz. Długi na ok 200mm

i kilka ostatnio popełnionych razem:

Barni

FAJNYYYYYY  :slini: :slini: :slini: taki w sam raz do lasu czy na rybki... co projekt to fajniejszy tak trzymaj

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------
Poroże jelenia z różą kupie!!!

Hinc

Te trzy od dołu są bardzo, ale to bardzo ciekawe.
Napisz na pw czy mogą zmienić właściciela  ;>

elrond33

Fajnyż. Pewnie wygodny chwyt. Te dwa małe piny w dupce - oryginalny pomysł, podoba mi się.

Mr Mruk - chusteczki EDC (póki co) i nie tylko (niebawem).

Siaj

Się bardzo fajnie prezentuje :)
Pozostałe też świetne, zwłaszcza trzeci od dołu

Szlifierka kątowa Twoim najlepszym przyjacielem
•---/•/•••/•-••/••//•--•/---/-/•-•/•-/••-•/••/•••/--••//-/---//•--•/•-•/--••/•/-•-•/--••/-•--/-/•-/-•-•//--/•-/•••/--••//--••/•-//-••/••-/--••/---//•--/---/•-••/-•/•/--•/---//-•-•/--••/•-/•••/••-//

WojaK

naprawdę bardzo fajne nożyki gratuluję talentu :D

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

killrathi

dzięki za opinie, chociaż mnie w tym nożyku czegoś brakuje  :dodge: W sumie tnie świetnie (ale przy tym szlifie i grubości jest stosunkowo delikatny), w łapie leży dobrze, ale coś mi nie pasi i nie wiem co.

PrzemoBK

Nożyk dobrze się prezentuje, ale według mnie podcięcie jest za duże (wygląda na delikatne)  ;).
Czarna Mamba bardziej mi się podoba  :).

Henry

Ten gruby pin na przewężeniu niezbyt mi pasuje. Ale fajna rękojeść - na drugim wygląda jak konik morski ;-) Choć te dwa małe piny wyglądają jak oczka jakiegoś robala... uśmiechniętego w dodatku ;-)
  :rotfl:

A te dwa małe wyglądają jak zrobione z kości - idealne na Haloween ;-)

Widzę że kombinujesz różne style - jestem ciekaw jakie Ci najbardziej podpasują...

przeszczep

Może ci nie pasować nie ten promień łuku przy palcu wskazującym. najpierw masz ostry, który przechodzi prawie w linię prostą. Przez co pod ricasso jest ciut za dużo miejsca ;) Przynajmniej tak mi się na oko wydaje, że jakbyś jeszcze podciął ten łuczek byłoby niebo lepiej :)

O ten łuczek mnie się rozchodzi:

Uploaded with ImageShack.us

killrathi

skończę szyć pochwiszcze to pooedecuję go trochę. Zobaczym jak się sprawdzi i czy zmiana łuku będzie niezbędna (z wyjątkiem walorów estetycznych).

Cytat: Henry w 17-06-2010, 09:15:15

Choć te dwa małe piny wyglądają jak oczka jakiegoś robala... uśmiechniętego w dodatku ;-)
  :rotfl:

Bo to wesoły drań jest :D

Cytat

Widzę że kombinujesz różne style - jestem ciekaw jakie Ci najbardziej podpasują...

cholera, sam nie wiem. Najczęściej freesajluję - biorę kawałek stali i rysuję, jak przypasi to robię, jak nie to zmieniam. Bardzo często w trakcie roboty zmienia się koncepcja itp... - fajna zabawa :D
W stylach staram się robić różnych, chociaż kilku nie tknę (np. bowie czy nessmuk) bo mi zupełnie nie podchodzą, ale najbardziej lubię eksperymenty z formą - czyli noże które ciężko zaszufladkować do danego stylu.

androfag

Cytat: killrathi w 17-06-2010, 11:13:29

najbardziej lubię eksperymenty z formą - czyli noże które ciężko zaszufladkować do danego stylu.

I tak trzymaj!  8D

kezsel

Bardzo fajny nożyk :D właśnie robię coś w podobnym kształcie z tej stali hartowanej 50HRC :D powodzenia

killrathi

PrzemoBK

Bardzo fajny komplet  :D. Pochewka wyszła świetnie  :).

porcelanowy

POwitoł
Umknął mi ten nożyk - nie wiem czemu :)
Jak sobie na niego patrzę, to zdaje mi się, że lato jest jego porą roku. Nie wiem skąd się to bierze, ale ta pora roku mi przychodzi do głowy :) "Wyzłacanych pszenicą, posrebrzanych żytem" ;) , a może to pofestynowy kac ;)
Brawo i podoba się :D

SMF spam blocked by CleanTalk