Reklama

Spyderco CAT ... wtf?

Zaczęty przez cubix, 17-06-2010, 18:02:30

cubix

Witajcie! Odkąd ujrzałem CATa bardzo mi się spodobał, ale został dość szybko wycofany ze sprzedaży a na jebaju pojawiał się bardzo żadko... Jednakże ostatnio pojawił się u nas w PL (Kolter) więc nie zastanawiając się nabyłem nożydło. I teraz problem - nożyk z zewnątrz wykonany przyzwoicie (całkiem inne podcięcia w carbonie z lewej na prawą, ale w końcu to Taiwan więc nie spodziewałem się cudów)... ale ma tragiczny BladePLay pionowy  8o W zasadzie to nie można tego nazwać bladeplayem bo po prostu liner się ześlizguje z ostrza (nożyk się nie złoży, liner zatrzymuje się na samym koniuszku tanga). Przyjrzałem się miejscu kontaktu z blokadą i wygląda to tak:

Pierwszy raz się z czymś takim spotykam... Tang jest w tym miejscu ponacinany, wygląda to jak filework - może wyjdę na głupka, nie znam patentów Spyderco i może tak ma być ??  :kopara: W każdym razie ostrze rusza się w pionie właśnie z delikatnym uskokiem, stawiałbym że to jest przyczyną... Problem znika po włożeniu między tang a stoppin podwójnego kawałka papieru (blokada zapada mniej, prawdopodobnie nie trafia na "zęby"). Co Panowie sądzicie o tym? Tak nawiasem mówiąc jest to moje drugie odstępstwo od Microtecha ostatnimi czasy i drugi zawód jednocześnie... Trochę szkoda, że sprzedawca nie sprawdza nożyków przed wysyłką bo zaoszczędziłoby to czasu z reklamacjami w które nie lubię się bawić :(
Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

mgr_scout

Cytat: cubix w 17-06-2010, 18:02:30

Trochę szkoda, że sprzedawca nie sprawdza nożyków przed wysyłką bo zaoszczędziłoby to czasu z reklamacjami w które nie lubię się bawić :(

Wydaje mi się, że kontrola jakości leży po stronie producenta, a nie sprzedawcy.

Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia
KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
Jak mawia trener Piechniczek ,,Skończyła się szatnia – zaczęła się trawa."

cubix

To fakt, ale warto podstawowe rzeczy sprawdzić i od razu odesłać w razie problemów.

Szabas

Stawiam, że nie wysyłał go Super.
Paweł, by Ci tego nie zrobił Kiubi. :D

..swoją drogą, niezły knot.
Wyrazy współczucia.

Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

cubix

Nikt nie ma nic do powiedzenia ? Może ktoś się z czymś takim spotkał...

Piniolski

Nie zdarzyła Ci się nigdy sytuacja, że coś od nowości nie działa tak jak powinno albo nie słyszałeś o czymś takim? Nie wiem nad czym tu debatować. Odsyłasz z reklamacją i temat do zamknięcia ;)

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

cubix

Ciekawi mnie po prostu co tam się dzieje na tangu - nie wiem po czym to może być pozostałość stąd przyszło mi do głowy nawet, że tak ma być.. To nie jest wg. mnie zwykłe przeoczenie jak np. kiepsko wyprowadzona krawędź tnąca więc pomyślałem, że warto zapytać/sprostować.

Piniolski

Może napisz maila do Colorado albo poszperaj jeszcze na spyder forum :question:

A na marginesie to nożyk fajny, ale chyba wolałbym sage. Wygląda na świetne edc. Żałuję, że nie kupiłem jak swego czasu nówki po 250 zeta chodziły 8o

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

mariaczi

Kurcze też się jarnąłem na tego kurdupla ale jak takie jaja to chyba podziękuję. Za 300 parę zetów mieć coś nie ten tegos to  :rzyga:

EDC: MT UT ZBP, LM Arc, Wedge XT, GWG 2000

MichaelD

Cubix:  Dowiedziałeś się czegoś nowego ? Byl jakiś odzew z strony Spyderco ?

www.youtube.com/user/710HS

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

cubix

Dostałem maila od Supera, miałem odesłać w celu zbadania tematu ale odsyłałem już coś kiedyś do Koltera i nie mam miłych wspomnień.. poprawiłem nieco blokadę sam i wydałem nożyk w prezencie.

sector

Widzialem, ze pojawil sie ostatnio temat w nowych zabawkach. Nabyl ten nozyk ktos jeszcze? Warto? Bo ogolnie bardzo mi sie podoba taki kieszonkowy kozik  :heart:

Pustelnik

W moim egzemplarzu niedoróbek brak. Ale jednocześnie za nożyk tych rozmiarów i z takich materiałów nie zapłaciłbym śmiesz... zaporowej ceny ustalonej przez Koltera (269 zł). Dwieście-parę-złotych to bardziej adekwatna kwota.

Glaca

Cytat: Pustelnik w 14-12-2011, 16:33:12

W moim egzemplarzu niedoróbek brak. Ale jednocześnie za nożyk tych rozmiarów i z takich materiałów nie zapłaciłbym śmiesz... zaporowej ceny ustalonej przez Koltera (269 zł). Dwieście-parę-złotych to bardziej adekwatna kwota.

a 190zł?
http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,121628.0.html

MAJSTER ===>

jack

Mam już jakiś czas, Don mi sprowadzał.

Zero niedoróbek, nożyk sprawuje się wyśmienicie. Pełny płaski + dobrze wyostrzona 440C= żyletka.  Nie składa się przy lekkim spinewhackingu, mocniej bałem się tłuc ale podejrzewam, że i to by wytrzymał. Zabieram go wszędzie tam, gdzie społeczna akceptowalność sporych noży jest niska. Zazwyczaj spotyka się z miłym przyjęciem. Uśmiechy znikają gdy ludzie słyszą ile taki maluch kosztuje  :>

Mam jeszcze nowego Chicago (też 440C i G10) i tutaj trzeba przyznać że ten nożyk to raczej taki fajny gadżet.

Trza być twardym landsknechtem a nie miętką ninją

SMF spam blocked by CleanTalk