Reklama

wakitanto

Zaczęty przez 3,14, 27-06-2010, 09:30:10

3,14

No wlasnie,waki tanto bo dlugosc taka na pograniczu dlugiego tanto/krotkiego wakizashi.
klinga 33cm kuta z n9e przeklepywana ze soba kilka razy co w sumie dalo 600-700 warstw,nietety baaardzo ciezko to uchwycic na fotkach,widac golym okiem.hartowana selektywnie w wodzie.Rekojesc:fuchi i kashira z czarnego bawołu,menuki grociki yanone wykonane z mosiadzu,pod nimi brazowa plaszczka i oplot z 4rech fajnie plecionych sznurkow.pochwa z drewna olchowego,lakierowana na czarno.okucia pochwy rowniez z bawołu.
a tu kilka fotek,postaram sie cyknac dokladniejsze,albo poprosze ladnie trol zeby cyknal kilka makro bo ja nie umiem:)

NIe posrednicze w kontaktach z Papsem:)
The Hawk Family Supplier

WIERZE W MIŁOSC OD PIERWSZEGO WŁOZENIA:D

ROZBIERANIE SIE W MIEJSCACH PUBLICZNYCH TO PRAWDZIWA MĘSKA PRZYGODA!

topek

Alez pieknym widokiem niedziela sie zaczela 8D 8D 8D 8D :slini: :kopara:
Wspaniala klinga 8D :slini: 8D
A za ten sznurek to szczery szacunek :) - Mnie by krew zalala, gdybym sie mial z tym meczyc :D

ordo

Reality has a well known liberal bias

Esthan

Czy to jest to co myślę, że to jest ? :)

harufa

Duuuużo więcej fotek.
Powaliło mnie z nóg, zakręciło mi się w głowie... :heart:
Szacunek!

"Mały człowieku
co wciąż gdzieś latasz
w ważnym pośpiechu
i w tarapatach
zwolnij zapomnij
zwolnij zapomnij stań"

FRN

Jest miodek :shades:

Zrobił bym Ci kilka fotek ale wiesz :/

PrzemoBK

Cudo i tyle  8D.
Duuużo fotek  ;>.

joah

rodia77

Jak się nie znam na japońszczyźnie, tak jestem pod wielkim wrażeniem pięknej roboty. :slini:

"I don't have pet peeves, I have major psychotic fuckin' hatreds". GC
Aktualnie na stanie: KLIK

3,14

cyknalem fotki makro na ktorych widac fakture stali,jutro wrzuce  bo chwilowo nie mam u siebie neta.
a za mile opinie bardzo wam dziekuje:)

The Hawk Family Supplier

boliron

Widziałem miałem zaszczyt pomacać, cudowne

zagajnik

Trochę się interesuję "japońszczyzną" i mówię Wam, jest nieźle....
Głownia piękna (można by się do kształtu hammonu na kissaki lekko doczepić) i koshirae (oprawa) też super. Jak dla mnie brak małej (w sensie średnicy) i prostej w wyrazie, bojowej, żelaznej tsuby. Wtedy w moim mniemaniu było by TO!

PZDR    Jacek

Scattergun

:slini:  :slini:  :slini:
...jak już dojdę do siebie, to może coś w stylu ochów i achów pochwalnych dopiszę...  :D

I like what I like 'cause I like it.

Fliegerkappmesser

Better dead than red / Lieber tot als rot

zagajnik

Chętnie zobaczyłbym też jak wygląda nakago, może jakaś fotka Grzesiu??

PZDR    Jacek

Uryou

wypowiem sie jesli wolno przepiekna rzecz git majonez pełen szacunek dla mistrza tylko oplot jakis taki  :/

Kaphar hunnu bhanda marnu ramro

3,14

odnonie oplotu to jak wszedzie kwestia gustu,ja juz sie narobilem zwyklych z tasmy i zachcialo mi sie odmiany wiec zrobilem taki:)
prosze zdjecie nakago,fota jedna bo sie poszedelm opatrywac,po zlapaniu kt kciukiem.

no i jakby co to waki  jest do wziecia ;)

The Hawk Family Supplier

zagajnik

Nieźle się słupy energetyczne odbiły  :rotfl: W pierwszej chwili pomyślałem; co ten Pi od....ł.
Nakago śliczne, tak za kilkadziesiąt lat jak poczernieje i otwór na kołek zajdzie także patyną (szkoda, że nie jest przebijany) to z tego wakitanto ktoś będzie się baaardzo cieszył. Krzywizna ostrza też wygląda na ładną. Gratuluje Grzegorzu kolejnego, udanego dzieła sztuki.

P.S.
Jednak skłaniałbym się do nazwania tego ostrza jako tanto....

PZDR    Jacek

Trollsky

ziom, ładne to jest w pizdu.
Chciałbym kiedys cos takiego spróbować zrobić :heart:

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

nowy21

Gratulacjie    bardzo ładnie nie ma się do czego przyczepić duża dokładność ,ale tylko ten wie jak trzeba się napracować przy czymś takim i jak takie rzeczy są trudne do wykonania kto robi coś takiego.I mam takie pytanko w sprawie technicznej kosmetykę wykonywałeś hazuyą i jizuyą czy jakoś inaczej.Ale jestem
tego samego zdania co zagajnik tsubka by się przydała.

SMF spam blocked by CleanTalk