Reklama

Ostap Project

Zaczęty przez Ostap, 02-07-2010, 01:48:43

Ostap

Cześć!

Chciałem się podzielić skromnym projektem mojego nożydła. Szkieletem był Spyderco Tenacious. Preferuje szlif pełny płaski i G-10 na rękojeści, ostrze bez powłok (w nożu tylko czerń i srebro). Nad klipsem sie jeszcze zastanawiam, wizje mam ale musze ją dodać w lepszym programie. Na warsztat mnie jeszcze nie stać, więc na razie korzystając z wielofunkcyjnego programu graficznego (Paint  :D) stworzyłem coś takiego:

Uploaded with ImageShack.us

Na pierwszy rzut oka skojarzył mi się z Cubixem, którego projekty baaaardzo mi odpowiadają! (jak wcześniej wspomniałem wysokie szlify i g-10) :) ew. z jakimś Kershawem...

Jeśli sie spodoba to postaram się zrobić i wrzucić więcej :shy:

Pzdr Ostap

maba

O widzisz, ja akurat też pracuję nad projektem swojego idealnego EDC, chociaż to zupełnie inna bajka niż przedstawiona przez Ciebie.

Ciekawy pomysł, fajny "kłujak" z tego wyszedł. Jak masz więcej pomysłów to wrzucaj, nie wstydź się! :D

kali

z Tenka będzie trudno to zrobić.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

Teuril

Niezły projekt. :)
Tylko widzę jedną wadę: przydałby się w nim jakiś kołek do otwierania, moim zdaniem.  ;P Chyba, że dało by się go pstrykać samym fliperem.
Poza tym jest OK.

Teu.

Apartamenty w Chorwacji -> PM.

kali

FP

porcelanowy

POwitoł
Chcesz to oprzeć na już istniejącym nożu, czy "kastom"?

BDW, Kershaw Chill nie jest bliski twoim założeniom?

Krótki jeno  :?

ed: no bo bardzo długo posta pisałem ;)

graf

W obecnym stanie projektu ostrze nie zmieści się raczej w rękojesci. Dziurka na linewkę przeszkadza.

Ale ogólnie - bardzo ciekawe

Najlepsze polskie noże do rzucania
http://grafknives.pl
Polub na FB
https://facebook.com/grafknives

MSc04

Projekt wyglada fajnie. Przypomina mi bardzo ER Dark Talon, ale moze to pozory ;)

EDZIA:
W sumie glownia nieco inna niz w ER i juz po drugim rzucie oka jakby bardziej mi do Al Mar Hawka pasuje, ale jak wiadomo prawie wszystko juz kiedys bylo ;)
"The belief in a supernatural source of evil is not necessary; men alone are quite capable of every wickedness." - Joseph Conrad

PrzemoBK

Ciekawy projekt, oby doszedł do skutku  :).

kali

Cytat: porcelain

ed: no bo bardzo długo posta pisałem ;)

niezła synchronizacja ;)

FP

Ostap

Cytat: Teuril w 02-07-2010, 09:47:22

Niezły projekt. :)
Tylko widzę jedną wadę: przydałby się w nim jakiś kołek do otwierania, moim zdaniem.  ;P Chyba, że dało by się go pstrykać samym fliperem.

Mam nadzieje, że by się dało, po EDCowaniu Shallota kołki zaczęły mi jakoś przekszdadzać...

Cytat: kali w 02-07-2010, 06:19:14

z Tenka będzie trudno to zrobić.

Cytat: porcelain w 02-07-2010, 09:58:14

Chcesz to oprzeć na już istniejącym nożu, czy "kastom"?

Na początku chciałem przerobić tak właśnie Tenka, ale byłoby z tym za dużo roboty (trzebaby przesunąć oś główną, linery, dziurwe itp  :>) Więc jeśli kiedykolwiek dojdzie do realizacji to będzie raczej mój "kastom".

Cytat: kali w 02-07-2010, 09:51:57

Tego Kershawa widziałeś, prawda? :)
http://www.kershawknives.com/productdetails.php?id=514&brand=kershaw

Cytat: porcelain w 02-07-2010, 09:58:14

BDW, Kershaw Chill nie jest bliski twoim założeniom?

Krótki jeno  :?

Oczywiście, że widziałem, nawet chcę go zanabyć w najbliższym czasie... z przeszlifowaną przez Yasia krawędzią wygląda świetnie, ten tutaj (klik) Chociaż do mojego ideału troszkę i za gruby i za krótki, wole smuklejsze jak:

Cytat: MSc04 w 02-07-2010, 10:10:27

Przypomina mi bardzo ER Dark Talon

Który też mi się bardzo podoba chociaż dla mnie z tą długością troszke przesadzili :)

Cytat: graf w 02-07-2010, 10:03:28

W obecnym stanie projektu ostrze nie zmieści się raczej w rękojesci. Dziurka na linewkę przeszkadza.

O, faktycznie a wczoraj o 2 jeszcze się mieściła  :special: Tak to jest jak się po nocach robi, poprawie przy najbliższej okazji...

No i dzięki wszystkim za dobre słowa, jak tylko pojawi się coś nowego to od razu wrzucę  :grin:

Pzdr Ostap

Edytka, przedłużyłem rękojeść - teraz powinno się zmieścić ostrze ale klispa bez fotoszopa raczej nie dodam  :shy:

SMF spam blocked by CleanTalk