Reklama

Nosorożec - czyli robol deluxe

Zaczęty przez Barni, 09-07-2010, 13:52:31

Barni

Jest to pierwszy nóż zrobiony po dość długiej przerwie, spowodowanej problemami ze zdrowiem...
Stal to Nc6 hartowana selektywnie (widoczny hamon) trawiona w chlorku żelaza, twadości dokładnej nieznam ale pilniki befany sie ślizgają...
Rękojeść to mosiądz (dużo mosiądzu) skóra i dąb, wiadomo że za jakis czas to bedzie lepiej wygladać jak mosiądz pokryje sie patyną i nie będzie świecił jak psu jajca
Wymiary : 137mm długości klinga szeroka na 30mm i gruba na 6,5mm + 120mm rękojeść całość waży ok 250 gram (czyli na EDC trosze za dużo)
Pochew sie będzie robić jak jakąś skóre dorwe

Jak zwykle nie ustrzegłem sie błedów takich jak spasowanie garda ostrze, jakichś rysek na drewnie i spasowania mosiądz-mosiądz ale z całości i tak jestem zadowolony

fotki jak zwykle kiepskie

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------
Poroże jelenia z różą kupie!!!

Bródkes

Jaki hamon!!!!!!!!!!!!  8D 8D 8D 8D 8D 8D
a rękojeść pięknie dopasowana do klingi  :slini: :slini:
taka pszczółka wyszła  ;)

kezsel

Mistrzostwo świata 8D 8D 8D piękny hamon 8D 8D a przy rękojeści to pojechałeś na maxa :slini: wielkie gratki i zdrowia życzę  :D :D

PrzemoBK

Masz rację, że jesteś zadowolony, ponieważ nóż ten wyszedł Ci zajebiście  :D.

W. Irving

Czoł(gi)em  8D

przyjemny "byczek" z japońskim zacięciem  ;>   (pewnie nieźle tnie)

pozdrowionka
tomek

oooppppsss

dopiero teraz doczytałem, że ma już imię

wiem k...a wszystko... jako rzecze kosiarz ;>

(tu http://forum.knives.pl/index.php/topic,156717.msg1501352.html#msg1501352 )

glon

No, Piękna kosa  8D
Super hamon i rękojeść, dużo mosiądzu to jest to co lubie. Ostrze ma ładny odcień, to od trawienia czy na zdjęciu tylko tak wyszło ?

Barni

Dziękuje wszystkim za takie pochlebne opinie  :-* ;P ostrze jest ciemne od trawienia i w zależnoći od światła przybiera różne odcienie...

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------

WojaK

naprawdę świetny nożyk podoba mi się ten świetny hamon naprawdę dobra robota rękojeść też fajna chociaż jak dla mnie za bardzo kolorowa hehe ale da się przeżyć fajny jest też ten jelec :D naprawdę gratulacje tylko więcej takich noży :D

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

Trollsky

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

yodyna

Noooo :slini: Barni szacun wielki.Hamon super i pomysl na rekojesc nietuzinkowy.

Przepraszam za brak ogonkow  :)

9/20

brony_

Klinga wgniata w ziemię, selekt ->>> nieziemski  :slini:

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

Pillnitz

Za hamon to normalnie szacunek i niskie pokłony, bo jest przepiękny :kopara:, dawno takiego nie widziałem...
Wielki plus, że kombinujesz na rękojeści z trudniejszymi połączeniami... Jest super, a będzie tylko lepiej ;). Piękny nóż.

* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

piotrbati

jakie niedociągnięcia?  ;> mały ch...  8D
niektórzy noszą na co dzień więcej jak 250 g i to nie stali  ;> (w równych porcjach)  ;P jako EDC więc Twój nosorożek się nadaje

jak dla mnie jesteś Miszczem Selekta +1trylion  ;>

rangy67

Jest wspaniały.....wielki ukłon za pomysł i efekt końcowy :kopara: :D.

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

topek

Barni !!!!!! To jest BOMBA !! :slini: :slini: :slini: 8D 8D
Reszta uwag juz zostala napisana :)

forester

hamon miażdży.już to chyba pisałem wcześniej.ogólnie wyszło super.
tylko jeszcze pochewka z zajebistej skórki i będzie pysznie.
gratuluję  ;-)

Pozdrawiam, Kamil.

Barni

Cytat: forester w 09-07-2010, 23:16:15

tylko jeszcze pochewka z zajebistej skórki i będzie pysznie.

heh no właśnie taka zajebista to ona nie będzie ta skórka bo ze starej torebki, ale za to klimatem bedzie pasować bo tu wiekszość elementów z odzysku pochodziła :special:
Ciesze sie że Wam sie podoba, to mnie jeszcze bardziej motywuje do ciężkiej pracy :)

---------
--------

Barni

Pocew niestety wyszła paskudnie, brzydkie szycie, ochydny nit wogóle szkoda słów...

---------
--------

cat

Hmm, trzy odcienie.skóry... Już lepiej byłoby stylu wojskowym -"ch..owo, ale jednakowo" :P. Moim zdaniem drewno na rekojeści powinno być ciemniejsze, a najlepiej jakaś czeczota. Może da  się jeszcze zabarwić drewno/skórę?

Barni

chyba jedynym wyjściem jest po prostu uszyć nową pochew

---------
--------

SMF spam blocked by CleanTalk