Reklama

OT z zabaweczek, "nówka" Nemesis z bazarku

Zaczęty przez Mario, 12-07-2010, 21:51:08

Mario

Cytat: jaciek w 10-07-2010, 14:27:16

a tak ogólnie to nareszcie mam foldery do.....rąbania 8D :shades:

To ten "nieużywany" z bazarku ?  ;>

jaciek

.............

elkrakerso

Rąbanie folderem to zawsze abuse. Nie ważne jak wygląda, nówką nie jest moim zdaniem nawet ten nóż który zrobił jedną kanapkę, a co dopiero rąbanie..
Opisywanie foldera który był nadużywany jako stan idealny jest wg mnie nieco niesportowe delikatnie mówiąc.  ;)

Mine is Strength... and Lust... and Power!

jaciek

............

Mario

Cytat: elkrakerso w 12-07-2010, 22:17:32

Nie ważne jak wygląda, nówką nie jest moim zdaniem nawet ten nóż który zrobił jedną kanapkę, a co dopiero rąbanie..

Prawda.
Stan idealny, a nówka to różnica. Nawet po cięciu kartek.

Cytat: elkrakerso w 12-07-2010, 22:17:32

Opisywanie foldera który był nadużywany jako stan idealny jest wg mnie nieco niesportowe delikatnie mówiąc.  ;)

Nie był opisany jako stany idealny.
Był opisany jako nówka  ;-)

jaciek

...............

jabberwocky

Cytat: jaciek w 12-07-2010, 22:52:10

co jednak mnie odblokowales? powiem ci ze urzekla mnie twoja troska o dobro potencjalnych klientow. dla twojej wiadomosci nikogo nie probuje wyjebac w dupe ...  bo ktorejs juz z koleji kropy nie szukam. pozdro

Zdecydowałbyś się czy szukasz, czy nie. Wygląda jakbyś jednak szukał...

-Is there anything worn under the kilt?
-No, nothing worn, everything in perfect working order!

Pitt

Cóż takiego utwierdza Cię w przekonaniu, że kolega jaciek szuka kropki? Że broni swoich argumentów? Nawet napisał, że woli rozmawiać na PW, ale nie... Ty musiałeś publicznie kopnąć, co?

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

jaciek

.................

Mario

Cytat: jaciek

co jednak mnie odblokowales? powiem ci ze urzekla mnie twoja troska o dobro potencjalnych klientow.

To chyba nie do mnie?  :dodge:

dla twojej wiadomosci nikogo nie probuje wyjebac w dupe i jezeli pisze ze noz jest nowy/w stanie idealnym to znaczy ze pod wzgledem wizualnym oraz dzialania mechaniki jest taki jak nowyka wyjeta prosto z pudla.

No właśnie, że nie jest. Jak piszesz nówka to ja bym nie chciał noża który rąbał coś. Nówka, to nóż który nic nie robił. Co innego jakbyś napisał, że wciąż wygląda jak nówka.

podchodzac do sprawy w taki sposob ze kazdy noz ktory pocial chocby jedna kartke nie jest nowka to na bazarze 99.9% wystawionych nozy ktore opisane sa jak nowki to wal, bo nie wierze ze ktos po kupieniu noza prosto od producena wyciagnal go z pudla, poogladal i nawet nie sprobowal sprawdzic jak tnie karteczki. paranoja.

To uwierz w sporej części przypadków tak właśnie jest.

jak masz ochote na pogawedki to bij na PW

Czy na pewno jest sens uciekać na PW w obecnej chwili ?

bo ktorejs juz z koleji kropy nie szukam. pozdro

To spokojniej trzeba  :D
Zamist takiego zacietrzewienia nie lepiej było, ot po prostu przedstawić swoje zdanie.

Cytat: Pitt

Cóż takiego utwierdza Cię w przekonaniu, że kolega jaciek szuka kropki? Że broni swoich argumentów? Nawet napisał, że woli rozmawiać na PW,

Sprawa drażliwa to lepiej na PW ?  ;)
Uważasz, że to słusznie, że broni swoich argumentów.

Edzia:
Nie, nie zakładam że jaciek chciał kogoś orżnąć. Inne podejscie po prostu.

Pitt

Walicie w taki kurwa offtop, że rzygać się chce. Jak to szło, Mario? Czy leci z nami moderator? Ja spadam zanim plonkiem jebnę.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

jaciek

............. i po sprawie :shades: pozdrawiam

Mario

Cytat: Pitt w 12-07-2010, 23:14:50

Walicie w taki kurwa offtop, że rzygać się chce. Jak to szło, Mario? Czy leci z nami moderator? Ja spadam zanim plonkiem jebnę.

Może mięty sobie zrób.

Cytat: jaciek w 12-07-2010, 23:15:51

jakos przed chwila mialem "zakaz wypowiadania sie w tym watku" a rybaka ani kaliego tu nie widze, zakladam wiec ze ty masz tutaj wladze pozwalajaca na takie akcje. poprosze choc jeden przyklad noza "idealnie nowego" z bazarku.  znow zaczynasz robic syf, jutro jak ludzie wpadna z nadzieja obejrzenia fotek jakichs nowosci beda musili czytac nasze wywody. coz tak bywa

zreszta jebac to, zaraz skasuje swoje wypowiedzi zeby syfu nie ciagnac, a ty omiec swoje noze bo kurzem i pajeczynami zarosly. pozdro

Przecież to żałosne......

Z kurzu wycieram, a pajęczyn nie mam. A tak swoją drogą ubliżasz tym którzy noże zbierają.

Jednak jesteś jeszcze młody wiekiem.
A widać, że to chyba jednak była próba kantu skoro tak się rzucasz.

Prosiłbym o wydzielenie, żeby dla potomnych zostało.

Jumbo

Cytuj z: jaciek
podchodzac do sprawy w taki sposob ze kazdy noz ktory pocial chocby jedna kartke nie jest nowka to na bazarze 99.9% wystawionych nozy ktore opisane sa jak nowki to wal, bo nie wierze ze ktos po kupieniu noza prosto od producena wyciagnal go z pudla, poogladal i nawet nie sprobowal sprawdzic jak tnie karteczki. paranoja.

Na forumowym bazarku kupiłem trochę noży i jeżeli była adnotacja, że nóż jest nówką, to taką właśnie był. Świadczy o tym stan krawędzi tnącej, brak zabrudzeń na osi noża, brak jakichkolwiek zadrapań, itp.

Jaciek, kupiłeś dwa ciekawe noże. Porąbałeś nimi suchą wiśnię (chyba wiśnię) i pochwaliłeś się zdjęciem porąbanej wiśni.
Potem wystawiłeś noże na bazarek, pisząc, że są nówki sztuki...
Rąbanie Extrema Ratio Nemesis to może i fajna sprawa, ale jako potencjalny zainteresowany, chciałbym wiedzieć przed zakupem, iż folder używany był do rąbania. Dlaczego chciałbym wiedzieć? Bo istnieją takie rzeczy jak mikropęknięcia, czyli uszkodzenia, których na oko nie zobaczysz. Nie chciałbym, żeby nóż który polecam znajomemu proszącemu mnie o zakup wrócił do mnie z adnotacją: Coś pękło...
A pękło, bo Ty rąbałeś nim drzewo i wydaje Ci się, że nic się nożykowi nie stało...
Teraz usunąłeś zdjęcia z rąbania drzewa, a wstawiłeś fotki noży leżących na pudełkach. Napisałeś, że stan idealny, używki, ale nie ma słowa, iż noże były abusowane. Czyli nadal nie podajesz informacji, że nóż mógł zostać uszkodzony używaniem niezgodnym z przeznaczeniem.

Jak sam napisałeś, nie wierzysz, że ktoś tam sobie kartki nie pociął. Hmm, porównujesz cięcie kartki do rąbania drzewa folderem?

Przeszło przez moje dłonie sporo noży. Wiele sam połamałem, inne pękały, bo np. właściciel przede mną rzucał nim w drzewo i stal się zmęczyła na tyle, że głownia pękła przy byle pracy. Więc jednak miło by było, żeby przy sprzedawanych nożach była adnotacja, iż były używane niezgodnie z przeznaczeniem.

Takimi sytuacjami buduje się brak zaufania. A zaufanie do ludzi to rzecz, która na tym forum jest czymś wspaniałym i wielu ludzi na zaufaniu zbudowało tutaj wiele rzeczy.

Bez agresji. Dziękuję. Pozdrawiam.

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

Mikko

Cięcie kartki to nie rąbanie drewna. Poza tym wielu sprzedających uwzględnia nawet to, że kartki pociął...

rodia77

Nóż, który ciął tylko kartki, jak najbardziej klasyfikuje się u mnie w kategorii "nowy" lub "jak nowy".

Nóż, który przerąbał tyle drewna, co Jaćkowy - ni chuja.

Tak tylko zaznaczam, mając nadzieję, że w mniej lub bardziej bezpośredni sposób znajdzie to swoje odzwierciedlenie w opisach na bazarku.

"I don't have pet peeves, I have major psychotic fuckin' hatreds". GC
Aktualnie na stanie: KLIK

jaciek

O kurwa ale jaja z tego wyszły :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Na wstępie powiem ci mario ze jestes tu najwiekszym wsiurem na calym form (i sporo ludzi z ktorymi gadam podziela ta opinie) ale pominmy ten fakt.

Cytat

Przecież to żałosne......

Ty kurwa jestes żałosny z całym tym tematem. Ciekawe skąd się wzięło nagłe przyblokowanie?

Cytat

Jednak jesteś jeszcze młody wiekiem.

Ty za to jesteś jednym ze starszych i mądrzejszych, 32 lata to już całkiem sporo, włos się z głowy sypie, a i pewnie wojnę pamiętasz. Śmieszy mnie takie odwoływanie się do czyjegoś wieku, naprawdę myslisz że te 8 lat róznicy to az tak sporo? Że masz jakieś nadzwyczajne życiowe doświadczenie, wiedzę, obycie?

Cytat

A widać, że to chyba jednak była próba kantu skoro tak się rzucasz.

Już pisałem że nigdy nikogo nie zrobiłem w chója na tym forum ani zrobić nie zamierzam.

Cytat

Jaciek, kupiłeś dwa ciekawe noże. Porąbałeś nimi suchą wiśnię (chyba wiśnię) i pochwaliłeś się zdjęciem porąbanej wiśni.
Potem wystawiłeś noże na bazarek, pisząc, że są nówki sztuki...

Przede wszystkim dla uściślenia nadrąbałem świeżą, opadniętą z liści czereśnię, podkreślając słowo nadrabałem (czyli nie do końca przerąbałem:shades:) przy czym cała zabawa dotyczyła jednej GAŁĘZI o grubości ok 5cm, także niech tu nikt nie wkręca sobie że chodziło o porąbanie wielkiego czereśniowego pnia, wielkich konarów tudziez potęznych, sękatych gałęzi. Czynności tej dokonałem Nemesisem co przedstawiała fotografia także nie podciągaj prosze owej zabawy do obu noży.

Jeżeli chodzi o określenie "nowy" uzyłem go tylko względem Nemesisa a nie obu modeli (przy fulcrumie wyraźnie pisało że został kupiony z drugiej ręki). Początkowo również przy nemesisie przez około 24h od wystawienia go na bazarze widniał przy słowie "nowy" dopiesek iż "pochlastał grubego badyla" czy coś w ten deseń, a że zainteresowanie danymi nożami wystawionymi do sprzedaży jest największe na początku to jestem pewien że większośc osób z pewnością przeczytała ten dopisek (i nikt nie zwrócił mi uwagi w tym temacie!!!! chociaz kilka osob chcialo go zakupic ale niestety za ciut nizsza cenke). Dodatkowo 1-2dni wcześniej (przed wystawieniem noży) widniały ich foty w "nowy zabaweczkach" na których ewidentnie przedstawiny był Nemesis wbity w pochlastaną gałąź czereśni. Dział o nowych nabytkach jest  bardzo często odwiedzany przez większość forumowiczów także każdy swobodnie mógł zobaczyć owe zdjęcie.

Podsumowując myślę że zdjęcie z NNZ i początkowy opis z bazarku uświadamiał wszystkich wstepnie zainteresowanych jaką "przygode przeżył" nóż.

Cytat

Teraz usunąłeś zdjęcia z rąbania drzewa, a wstawiłeś fotki noży leżących na pudełkach. Napisałeś, że stan idealny, używki, ale nie ma słowa, iż noże były abusowane. Czyli nadal nie podajesz informacji, że nóż mógł zostać uszkodzony używaniem niezgodnym z przeznaczeniem

Zdjęcia usunąłem z NNZ poniewaz temat zszedł na psy, tak więcy wykasowałem swoje wszystkie wypowiedzi oraz usunąłem to zdjęcie. Nie miałem na celu ukrycia faktu że nemesis walczył z czereśnią. Zdjęcia z pudełkami były już wczesniej więc nie zarzucaj mi że wstawiłem je dopiero teraz.

Co do mikropeknięć i innych uszkodzeń, Jumbo jeżeli zadeklarujesz sie zatroszczyć o moje noże z chęcią podeśle Ci te dwa egzemplarze w celu weryfikacji ich wyglądu wizualnego i przeprowadzenia ekspertyz sądowych pozwalających na odnalezienie ewentualnych mikrouszkodzen i wszelakich innych czynników mogących mieć wpływ na puxniejsze szybsze zakończenie żywotu noży. Będziesz mógł opisać puxniej to na forum, mario z chęcia poczyta no i zostana jakies konkrety "dla potomnych".
Cytat

[Jak sam napisałeś, nie wierzysz, że ktoś tam sobie kartki nie pociął. Hmm, porównujesz cięcie kartki do rąbania drzewa folderem?

Cytat

Cięcie kartki to nie rąbanie drewna. Poza tym wielu sprzedających uwzględnia nawet to, że kartki pociął...

Absolutnie nie porównuje tych obu czynności, chodziło mi tylko o stwierdzenie że nożyk który nawet pociął jedną kartkę nie zasługuje na określenie "nowy" co wydaje mi się co najmniej smieszne.

Cytat

Takimi sytuacjami buduje się brak zaufania. A zaufanie do ludzi to rzecz, która na tym forum jest czymś wspaniałym i wielu ludzi na zaufaniu zbudowało tutaj wiele rzeczy.

Co do zaufania to jestem użytkownikiem forum dopiero 7my miesiąc i jak do tej pory posiadam 28 pozytywnych komentarzy przy czym powinno byc ich około 40 ale niestety niektórzy przedziwnie zapadają się pod ziemię po przeprowadzeniu interesów i nie idzie ich namówić (czy wręcz skontaktować się z nimi w celu namówienia) na wystawienie komentarza. Myślę że te kilka pozytywów wyrabia mi "jakąś" wiarygodnośc i budzi pewne zaufanie zwazając na fakt że jestem całkiem świeżym użytkownikiem forum. Dodam że wielu "starych wyjadaczy" i nie tylko  ;) robiło juz kilkukrotnie ze mna interesy w których miały miejsce płatości w ratach w obie strony czasami na naprawdę grubszą kasę  i nikt nigdy nie narzekał. Tak jak juz pisałem, nie mam zamiaru nikogo oszukać ani tym bardziej zostać oszukanym.

jeżeli to ma dla was az takie znaczenie zaraz zrobię pogrubioną adnotację na bazarze że nemesis "nadrabał" kawałek gałęzi czereśni (co z pewnością spowoduje spory spadek zainteresowania tym egzemplarzem :rotfl:)

PRZYKRO MI ŻE CAŁA SYTUACJA ZAMIENIŁA SIĘ W TAKIE GÓWNO PRZEZ JEDNEGO ZAKOMPLEKSIONEGO KOLESIA KTÓREGO GNIECIE TO ŻE MU NOŻE NA BAZARZE NIE ZCHODZA ALBO ŻE KTOŚ INNY ZA DUŻO I ZA SZYBKO KUPUJE (bo i takie głosy słyszałem od innych i nie pisze tu o sobie!!!!!!),
DZIWI MNIE ŻE JAKOŚ NIKT INNY NIE ZWRÓCIŁ NA TO UWAGI I NIKOMU TO NIE PRZESZKADZAŁO, DOPIERO SUPER MARIO BROTHER SWOJIM SOKOLIM OKIEM DOPATRZYŁ SIĘ WIELKIEGO WAŁA Z MOJEJ STRONY.
KURDE TU MNIE MASZ, PRZYNZJAE SIĘ CHCIAŁEM WYJEBAĆ MEGA PRZEKRĘT SPRZEDAJĄC UŻYWANEGO/NOWEGO NEMESISA KTÓREMU SYPIE SIĘ GŁOWNIA OD RĄBANIA CZEREŚNI

TAK WIĘC SERDECZNIE PRZEPRASZAM JEŻELI KTOS POCZUŁ SIĘ STRASZLIWIE OSZUKANY Z MOJEGO POWODU (OCZYWIŚCIE NIE TYCZY SIĘ TO MARIA BO TO CO MYŚLI TEN ZIOMEK MAM GDZIES MIĘDZY JELITEM GRUBYM A CIENKIM)

i to na tyle ode mnie w temacie coby nie zostało dopisane ja juz słowem się nie odezwe. jak ma ktos ochote się powyzywać, pokłucić, poudowadniac wzajemne racje to zapraszam na PW bo szkoda szmacić forum takimi tematami.
BARDZO LUBIĘ I CENIĘ SOBIE TO FORUM, DZIĘKI NIEMU SPORO SIE NAUCZYŁEM, POZNAŁEM TU TEZ WIELU ZAJEBISTYCH LUDZI KTÓRZY MAJĄ WSPANIAŁE NOŻOWE PASJE, ALE RÓWNIEZ MIAŁEM OKAZJE ZDERZYĆ SIĘ Z PRAWDZIWYMI POJEBAMI (tak w życiu bywa) :D :shades: MOŻNA MNIE LUBIĆ, LUB TEZ NIENAWIDZIEĆ BO MAM SPECYFICZNY CHARAKTER I CZASAMI CHÓJOWE ZAGRYWKI ALE POTARZAM NIE MIAŁEM ZAMIARU NIKOMU WYCIĄC WAŁA

no i fota o ktora tak mocno sie rochodzi, porabany las czeresni, normalnie parodia. po za zrobieniem tego co na fotce, noz nawet nie pocial jednej kartki. zaznaczam ze nie skonczyl rabac tej jakze grubego konaru

pozdrawiam Jacek

Cytat

Nóż, który przerąbał tyle drewna, co Jaćkowy - ni chuja.

rodia tera to i ty sie gasic zaczynasz. co to znaczy "tyle drewna"? normalnie w choj go bylo, idzie cala wieś ogrzac palac nim w zimie :rotfl:

Reg I.5

kali

Jaćku, być może nie zauważyłeś, ale jesteś odosobniony w swojej opinii na temat sprzedaży folderów, które rąbały jak "nówek". Możesz jedynie przepraszać za siebie, bo tylko przez Ciebie sytuacja zmieniła się w gówno. Tłumaczenia, że gdzieś na forum napisałeś, że coś przerąbał, a wszyscy zapewne przeczytali, są po prostu śmieszne.
I dalej robisz gnój.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

Mario

Cytat: jaciek w 13-07-2010, 06:01:30

Na wstępie powiem ci mario ze jestes tu najwiekszym wsiurem na calym form (i sporo ludzi z ktorymi gadam podziela ta opinie) ale pominmy ten fakt.

ha,ha,ha.....
A niedawno taki milutki dla mnie byłeś... i słodki....
Cytat: jaciek w 13-07-2010, 06:01:30

Ty za to jesteś jednym ze starszych i mądrzejszych, 32 lata to już całkiem sporo, włos się z głowy sypie, a i pewnie wojnę pamiętasz. Śmieszy mnie takie odwoływanie się do czyjegoś wieku, naprawdę myslisz że te 8 lat róznicy to az tak sporo? Że masz jakieś nadzwyczajne życiowe doświadczenie, wiedzę, obycie?

Tak. 8 lat w tych okolicach to dużo.
A pisząc że jesteś młody w sposób wyjątkowo grzeczny sugerowałem, że zachowujesz się jak gówniarz.
Piszesz też w sposób podobny. Więc popracuj i nad tym bo czyta się dość ciężko.

No ale nie o tym jest mowa.

Pisałeś, że nóż jest nówka.
NÓWKA.
A chyba nie wiesz co to znaczy.

Uznałem, że warto o tym wspomnieć bo znałem Twoje wcześniejsze poczynania z nożami i niezbyt delikatne ich traktowanie.
Tego Twojego "wstępnego" opisu z bazarku też jakoś nie dane mi było zobaczyć.
A cała akcja wynikła z Twojego agresywnego i szczeniackiego zachowania. Które prezentujesz w dalszym ciągu. Więc nie miej pretensji do innych.

Że nie wspomnę o tym, że takich zachowań,  ostrych słów i wycieczek personalnych to na forum dawno nie było. Ale to też świadczy o Tobie.

RNL

Kupię tego Nemesisa za 200pln, żeby zakończyć te waśnie o czereśnie.

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

SMF spam blocked by CleanTalk