Reklama

Co się dzieje, co się robi, co się tworzy? ;))

Zaczęty przez Bródkes, 20-07-2010, 14:10:38

Bródkes

Czoł(gi)em,

Wszyscy takie wątki mają, ja też chce  :D Wiadomo o co chodzi  ;),
A za fotki- Nie bić!  ;P

Dziś się takie z grubsza wykroiły:

te gotowe da hartowania:

a te czekają na picie:  ;P

Pytania? chętnie odpowiem

pozdrawiam
Kamil

Trollsky

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Guciek

Chyba wiem skąd wzór z tych gotowych do utwardzania :D A w ogóle to bardzo ładne, aż zazdrość bierze.

Cytat: Kubus Puchatek
Nie do konca wierze w Twoje, czy kogokolwiek tutaj istnienie. Net jest iluzja.
Cytat: Szabas
Nice, very kurwa nice. :D
W Polsce używamy polskich wyrazów!

killrathi

solidna robota. Ładne szlify. Działaj tak dalej

Bródkes

Nessmuck ma już szlify, teraz trzeba równać  :I

Tych dwóch jeszcze czeka szlifowanie, chodz nie wyobrazam sobie, jak połoze szlif w tym dużym   :<

pozdrawiam
Kamil

Bródkes

Jedna strona nessmucka zrobiona  :grin: Dziwne, pierwszy raz podoba mi się mój wyrób  :special: :]

Uploaded with ImageShack.us

Zrobiłem niby lusterko ale jeszcze zostały mi małe powierzchniowe rysy  :? być może po polerce.

Edit. Ta rysa na pierwszej fotce to nie rysa, tylko blask światła.  ;)

Bródkes

Kagemusha

Tak ze zdjęć, to wszystko czysto, równo zrobione. Kontynuuj, bo dobrze Ci idzie  :D

slice of life
Obecne EDC: MT Scarab, Camillus CQB1, LM Surge, Olight i3 EOS, Victorinox Compact

Trollsky

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Bródkes

Bródkes

Wzięłem się za kuchenniaka, ale nie chciało mi się wyprowadzać szlifu pilnikiem  :D, więc darłem go czołgiem, do czego jakoś nie jestem przyzwyczajony :badass:. To był mój drugi szlif robiony czołgiem. Teraz najgorsze czyli druga strona :frown:.Ale nóż jeszcze żyje  :D (chyba  :special: oceńcie sami):

Photo by Bródkes

Kagemusha

Aż miło popatrzeć na tak zagospodarowany czas wakacji  :D
IMHO jest OK, a na dłuższą metę opanowanie czołgu zaprocentuje, w końcu to szybsza metoda niż pilnik, c'nie?

slice of life
Obecne EDC: MT Scarab, Camillus CQB1, LM Surge, Olight i3 EOS, Victorinox Compact

Bródkes

Cytat: Kagemusha w 22-07-2010, 20:25:15

Aż miło popatrzeć na tak zagospodarowany czas wakacji  :D
IMHO jest OK, a na dłuższą metę opanowanie czołgu zaprocentuje, w końcu to szybsza metoda niż pilnik, c'nie?

Chodź więcej na forum przesiedze, (by naśladować mistrzów) niż popracuje  :D.
Oczywiście to szybsza metoda, jeszcze szybsza, gdy się ma wprawę, a której tak bardzo potrzebuję.
Chociarz jak mam blank gdzieś do dł. 8cm klingi to wole jednak ręcznie  ;-).

Kagemusha

A ten kuchenniak to jakie ma wymiary i z jakiej stali?

slice of life

Bródkes

Dł. 230mm, szer. 25mm / 4mm
Wszystkie blanki są ze stali NC6.

Kagemusha

Dzięki  ;-) fajny byczek się kroi, czekam na efekt końcowy  ;>

slice of life

Nomad

Widze, że masz wielką cierpliwośc, żeby zrobic takie fajne lustereczko, na moich zawsze były jakies wieksze ryski, bo zawsze mi sie spieszyło, musze koniecznie zmienic moja dokładnosc w robieniu noży.

Bródkes

Cytat: Nomad w 22-07-2010, 22:04:19

Widze, że masz wielką cierpliwośc, żeby zrobic takie fajne lustereczko, na moich zawsze były jakies wieksze ryski, bo zawsze mi sie spieszyło, musze koniecznie zmienic moja dokładnosc w robieniu noży.

Aż takiej wielkiej to nie mam  ;) Staram się stosować zasadę: "Im więcej czasu poświęcisz danemu nożowi, tym będziesz bardziej zadowolony z efektu". I to cała teoria.  :)

Szabas

Będą z Ciebie ludzie Mr Bródkes.

Trzymam kciuki. :kosunia:

Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

Bródkes

Dzieki  :D
...
Szlifuję dalej...

Photo by Bródkes

Próbowałem zrobiuć niepełny szlif, ale mi się nie udało, więc podciągnołem do pełnego. Z drugiej strony całkiem fajnie mi się szlifowało, wszystko równo, ładnie szło tylko niewiem, czy może to mieć jakiś związekl z tym, że pierwszą stronę szlifowałem "z taśmą" (iskry leciały od ostrza), a drugą "pod taśmę" (iskry od grzbietu). A tymi wgłębieniami na początku szlifu się nie przejmować, notch (tak to się zwie?) tam będzie. :D

SMF spam blocked by CleanTalk