Reklama

Victorinox Soldier

Zaczęty przez maba, 07-08-2010, 23:14:03

maba

Jako, że Soldier to najładniejszy model z całej oferty Victorinoxa, a przy tym straszliwie fotogeniczny, to i zdjęć się trochę uzbierało.. Wybrałem więc tych dziesięć mym skromnym zdaniem najlepszych, i postanowiłem wrzucić tutaj. A nuż się komuś spodobają :-*

1/
2/
3/
4/
5/
6/
7/
8/
9/
10/

flybig69

Pele76

No to ja może na odwrót... nie podobają mi się 4 i 7 :D hyhyy wymieniając które lubię musiałbym walnąć aż 8 numerków :D
Dobre!

Najpiękniejszym uczuciem, jakie możemy przeżyć,
jest odczucie tajemnicy. To ono jest źródłem autentycznej
sztuki, prawdziwej nauki. Ten kto nigdy nie odczuł tej emocji,
kto tego nigdy nie spróbował, jest jak umarły. Jego oczy są zamknięte.

Albert Einstein

8,5/19

MASSakra

Dla mnie wszystkie bomba 8D. Zapodaj jeszcze zdjęcia swoich pozostałych modeli, bo jak się na te zdjęcia patrzy to aż się humor poprawia.

maba

Dzięki chłopacy :-*

@MASSakra, reszta zdjęć na flickru (link poniżej)

ptr

:rotfl:
Pierwsze rzadzi! Dzieki Marek! :D

.

kildas

Ten model z 4 zdjęcia to też Victorinox? Interesuje mnie czy da sie taki otwór na linke w Vicku jakoś wywiercić bo to jedyna rzecz której mi w nim brakuje.

BM Vex, SOG Twitch2, SOG Flash1, SOG Powerlock, SRM710, LM SquirtP4, V Cybertool34, Camper, Swisstool Spirit, Opinel nr8C.

maba

Cytat: kildas w 29-08-2010, 17:49:55

Ten model z 4 zdjęcia to też Victorinox?

Też. Z 1990r, a wydrążony nit w Soldierach był do 92/93r :)

http://www.sakwiki.com/tiki-index.php?page=Soldier

Szony

Ten z 90 roku był w ogóle używany? Bo wygląda jak nówka (przynajmniej ostrze).

WhyDuck

Muszę się rozejrzeć za tym scyzorem :>

Nie pisuję z analfabetami.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie próbują ubrać tego w słowa.

www | grafika | reklama

sklep knives.pl

maba

Cytat: gruby69 w 29-08-2010, 19:14:30

Ten z 90 roku był w ogóle używany?

Był, był, tylko takie zdjęcia (no chociaż na 2/3 coś tam widać) ;) Ale generalnie mechanika bez zarzutu, ba, sprężyny mocniejsze od nówki.

Cytat: WhyDuck w 29-08-2010, 19:48:21

Muszę się rozejrzeć za tym scyzorem :>

Polecam - przynajmniej Alox, a nie tam jakieś plastiki ;P

Niestety z 'dziurką' ciężko dorwać. Ale na pocieszenie dodam, że otwór jest naprawdę mały - trzeba kombinować żeby wszedł Alse cord, o zwykłym paracordzie nie ma mowy.

WhyDuck

Może zamienię kilka celidorowych na jednego z alu? Ktoś chętny?  ;P

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie próbują ubrać tego w słowa.

www | grafika | reklama

sklep knives.pl

kildas

Nie mogłem się zdecydować na ten model przez brak metody dołączenia go do kluczy paska itd, a Pionier czy jakoś tak (ten cywilny) to już nie to samo :P
Jednak "charakter" tego scyzora wziął górę nad silną wolą  :slini:

BM Vex, SOG Twitch2, SOG Flash1, SOG Powerlock, SRM710, LM SquirtP4, V Cybertool34, Camper, Swisstool Spirit, Opinel nr8C.

rafalklis

Jeszcze ja się wtrącę:

2 !!!

jest wspaniałe :)

WhyDuck

Cytat: maba w 29-08-2010, 19:55:02

Był, był, tylko takie zdjęcia (no chociaż na 2/3 coś tam widać) ;) Ale generalnie mechanika bez zarzutu, ba, sprężyny mocniejsze od nówki.
Polecam - przynajmniej Alox, a nie tam jakieś plastiki ;P

Niestety z 'dziurką' ciężko dorwać. Ale na pocieszenie dodam, że otwór jest naprawdę mały - trzeba kombinować żeby wszedł Alse cord, o zwykłym paracordzie nie ma mowy.

No i zamówiłem :)
Okazuje się, że już ich nie robią i raczej robić nie będą. Zostały zastąpione przez te duże, zielone Soldiery MW OH.
Jeżeli są jeszcze gdzieś do kupienia, to końcówki magazynowe i raczej ich nie będzie. W sklepie, w którym kupiłem (60 zł+14 kurier) ostał się tylko jeden, jak ktoś bardzo se życzy- służę namiarem. Po zawodach.

www | grafika | reklama

sklep knives.pl

ptr

Cytat: kildas w 29-08-2010, 22:40:41

Nie mogłem się zdecydować na ten model przez brak metody dołączenia go do kluczy paska itd, a Pionier czy jakoś tak (ten cywilny) to już nie to samo :P

Nie, wlasnie Pioneer to dokladnie to samo + kolko. ;P

.

WhyDuck

Cytat: ptr w 08-09-2010, 15:01:40

Nie, wlasnie Pioneer to dokladnie to samo + kolko. ;P

+ inne logo :)
W Soldierze jest Armii Szwajcarskiej, a w Pionierze wariacja- jak w każdym Vicku

Soldier                                                      Pionier

www | grafika | reklama

sklep knives.pl

ptr

Racja, jeszcze logo. (No dobra, jeszcze wybity rok produkcji na ostrzu w soldierze...) ;P
Czyli praktycznie roznic nie ma :)

.

WhyDuck

Niby nie, ale wziąłem Soldiera ;>

www | grafika | reklama

sklep knives.pl

maba

O takie się ostatnio pstrykło na szybko :kosunia: