Reklama

BYŁ sobie - płomyczek - taka finka na sterydach

Zaczęty przez AS skiper, 19-08-2010, 20:42:14

AS skiper

technikalia
Stal - Kuta D2 - 57-59hrc
długośc 21cm/ 9cm ostrza
grubosc ~3.5mm

na rekojesci skora i czeczota - pierwsza to wiązowa druga to mirt, blaszki to d2 na surowo

klilka fotek:

smacznego :D

1

2

3

4

5

-----
zmiana tematu

Trollsky

skąd wytrzasnołes mirt ?

bardzo fajny nozyk, na zime tez sie przymierzam do kucia D2.

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

AS skiper

u swaroga jeszcze jest, powodzenia :D

androfag

To nudne powtarzać, ale takie lubię  :D

AS skiper

przychodzi kiedys taki czas ze trzeba rozwalić coś ładnego...

moim zdaniem przełomy sa fajniutkie - pekało trudno - jak ma ktos ochote skomentowc to zapraszam  :D

aaaa zapomniałem
wybłyszczenia sa od imadła - wewnątrz ich nie było

PrzemoBK

cat

Kagemusha

Ałć  :heart:
Ja rozumiem, dla dobra nauki, żeby sprawdzić, czy się umie poprawnie hartować i tak dalej...

Ale jak Cię drugi raz najdzie na taki wandalizm, to usiąć, proszę, i poczekaj aż ci przejdzie  :frown:

slice of life
Obecne EDC: MT Scarab, Camillus CQB1, LM Surge, Olight i3 EOS, Victorinox Compact

WojaK

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

AS skiper

czesem trzeba - "dla dorba nauki" jak to określiliście, choć teraz mam troszke scinkow to bede dorzucał i hartował razem z nozami bo jednak wiedza wiedzą ale w palenisku to sie na oko robi a tak zlamie probke i bedzie cacy :D

aaa taki tip&trick dla tych co w palenisku hartują - hartowac po zmroku i załatwcie sobie regulator obrotów na dmuchawe - wtedy mozna trzymac temp austenityzacji przez zadany czas :D