Reklama

Dzik

Zaczęty przez Bródkes, 24-08-2010, 13:04:43

Bródkes

Czołem  8D

Przedstawiam kolejny nóż. Niestety nie wyszedł tak jak chciałem, bo klinga wcześciej była trawiona, ale potem dopiero "zaczęła brzydko wyglądać", przeszlifowałem ją, ale i tak zostały takie głębsze ślady po trawieniu  :x Ale jak to mówią: raz na wozie raz pod wozem.  :)

stal - NC6/3
rękojeść - Palisander, mosiądz
dł. cal. - 205
dł. klingi - 105

Miłej krytyki...
pozdrawiam
Kamil

killrathi

fajny...
ale... dlaczego nie fazujesz krawędzi okładzin? raz, że męczy dłonie, dwa że łatwiej o uszkodzenie rękojeści.
Gdyby jeszcze linia szlifu nie była rozmyta to nóż byłby miód malina :D
Idziesz w dobrym kierunku, tak trzymaj

dziab

te ślady nadają surowości i mi się takie coś podoba :)
tylko ten minimalny garbik na grzbiecie w 1/3 długości od czubka mi nie pasuje...
i ta kanciasta rękojeść :frown:

ogólnie fajny nożyk, gratki! :kosunia:

"Wałbrzych - szary to też kolor!" :D
"Never let an anchor drop"

Trollsky

swietny, tylko rekojesc zbyt kanciata, ma ładnie wygladac czy ma pracować?

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

j.smykowski

Mnie się podoba i to bardzo. Rękojeści można by bardziej zaokrąglić - jak dla mnie.

Pozdrawiam, Kuba.

PrzemoBK

Cytat: j.smykowski

Mnie się podoba i to bardzo. Rękojeści można by bardziej zaokrąglić - jak dla mnie.

Ogólnie bardzo fajnie Ci wyszedł  :D.

forester

wygląda zajebiście.nawet z tym "półtrawieniem".nie widać, żeby coś w nim nie wyszło.
jeszcze tylko dziurka na linkę by się mi tam widziała :D

Pozdrawiam, Kamil.

maba

Fajny, tylko kanciak straszny :D

W. Irving

Czoł(gi)em  8D

bardzo przyjemne "nożydło" (ma szansę być)  :)
Te ślady po trawieniu nie psują (IMO) wyglądu noża. Proporcje/kształt bardzo O.K.

Zaokrąglij tylko trochę krawędzie rękojeści - będą mnij oko przy oglądaniu (gdy to półkownik) / dłoń (jeśli do używania nóż) przy pracy drażnić.

Tak trzymaj.  :D

Pozdrowionka
Tomek

wiem k...a wszystko... jako rzecze kosiarz ;>

(tu http://forum.knives.pl/index.php/topic,156717.msg1501352.html#msg1501352 )

WojaK

mnie się to podoba nadaje mu takiego pazura chodzi o trawienie :D a kształt też ok chociaż mógłbyś przejechać frezarką te krawędzie :D bo mogą rączki boleć :D

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

przeszczep

ostrze zajebiste ;) A rękojeść wygląda jak dwie doklejone klepki... Lenia miałeś ? czy co? ;> :P

j.smykowski

Się przetestuje :) za jakiś czas :D

Pozdrawiam, Kuba.

Bródkes

Cytat: przeszczep w 24-08-2010, 18:01:11

ostrze zajebiste ;) A rękojeść wygląda jak dwie doklejone klepki... Lenia miałeś ? czy co? ;> :P

Taa wygląda ale nie jest  :P Takie zdj z d*py i nie widać, bo rękojeść jest PÓŁOKRĄGŁA  ;> :]

przeszczep

Widać, widać ;) znaczy lenia miałeś i się tłumaczyć próbujesz ;>

Bródkes

Cytat: przeszczep w 24-08-2010, 18:06:22

Widać, widać ;) znaczy lenia miałeś i się tłumaczyć próbujesz ;>

Ok niech ci będzie  ;P Następnym razem zrobię taką jak Maciej robi, tyle że w full tangu  :]

Bona

Fajny Dzikus :D

Miłego dnia i wszelkiego szczęścia życzę

Muchomoor

Nóż milutki, swoją drogą niezłe tempo masz  ;)

Kagemusha

Nóż jako całość na plus. Rękojeść wygląda na kanciastą, ale po wyglądzie ciężko ocenić, czy wygodna  ;P

slice of life
Obecne EDC: MT Scarab, Camillus CQB1, LM Surge, Olight i3 EOS, Victorinox Compact

Cronosdragon

Zajebiaszczy najf  :D
Rękojeść faktycznie wygląda na kanciastą, ale poza tym to nie ma się zbytnio co do strony technicznej przyczepić :)

PS: za ile, skąd i w jakich ilościach kupiłeś ten palisander  :question:

Fliegerkappmesser

Miły ten Dzik  :)

Better dead than red / Lieber tot als rot

SMF spam blocked by CleanTalk