Reklama

Muela Scorpion 18N

Zaczęty przez Pioperus, 30-08-2010, 17:42:10

Pioperus

Dokonałem zakupu wyżej wymienionego noża. Nóż na pierwszy rzut oka wydaje się solidny, nie mam na co narzekać. Jednak czy ktośmoże mi powiedzieć jak to jest naprawdę z wytrzymałościątego noża, jaki ma tang ? Może ktoś taki ma lub przynajmniej widział jakiśtest w internecie ?

elkrakerso

Skoro kupiłeś, to bierz i testuj, będziesz wiedział najlepiej. :) A jak się z nami potem nią podzielisz to i jedna więcej opinia będzie na przyszłość.

Mine is Strength... and Lust... and Power!

Uryou

nie mam tego noza nie widziałem zadnych testów a co do trzpienia obstawiam ze konczy sie on kilka centymetrów za jelcem tak jak w wiekszosci nozy tej firmy jesli chcesz 100 % pewnosci sprawdź magnesem  :P

Kaphar hunnu bhanda marnu ramro

elkrakerso

Gdzieś chyba były fotki, tang to jakaś dospawana kratownica ;P żadne mistrzostwo świata ale powinno dać radę.

Mine is Strength... and Lust... and Power!

brony_

Mam tego dziada  :D
Gdzieś widziałem na zdjęciach - tang stosunkowo krótki zanitowany w metalowym "wypełnieniu" rękojeści a na niej guma.
Jak nie będziesz przeginał z batonowaniem, to powinno długo posłużyć.

Tak abstrahując, czy długość tanga musi zawsze wpływać na wytrzymałość noża? Np. Glock ma b. krótki tang a znacznie ciężej (technicznie) go złamać od wielu fulltangów  ;>

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

sebex22

Posiadałem w/w, przebija opony, struga kijki na kiełbasę, spory fear factor,  ale przy rąbaniu gałęzi pojawił się spory luz między tangiem a jelcem, strasznie nieprzyjemny. Po tym szybko się go pozbyłem.

Niech stal będzie z Wami...

rusty

Ja natomiast słyszałem, że ten krótki tang jest przykręcony, a nie przynitowany do przedłużenia z aluminiowej kratownicy. Pewnie na jedno wychodzi. Byc może zależy to od rocznika?

Rumcajs8

cały topic był, albo i pięć  ;) w jednym sam pisałem. i pisał kolega, który sam do Meulli po problemie z utratą palca dorabiał tang (to świadczy o tym, że uznał to za celowy trud, że warto...). były zdjęcia rozbebeszonych Muelli, chyba nawet Scorpiona. było ,,Muella - nie bo nie", były też opinie tych, którym służyły całe lata. albo w Ogólnych albo w NB! raczej w No Bullshit! w Na Początek też coś-niecoś: http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,83969.0.html

,,Najlepiej w głowie mieć szum
  szum daje wódka lub rum
  rum albo wino i zaraz miną
  troski, zmartwienia..."
http://www.joemonster.org/filmy/23123/I_Like_Guns

SMF spam blocked by CleanTalk